Roulé au gingembre à la viande hachée. Rulada sa đumbirom i mlevenim mesom.

Recept:

600 gr mlevenog mesa

3 jaja ( umućena)

2 kafene šolje hlebnih prezli

1 kafena šolja rendanog kačkavalja

4 zdenka sira

2 kašike maslinovog devičanskog ulja

Začini:

Origano, đumbir u prahu, provansalski začin po želji i ukusu

Za garniranje:

sendvič sira

Nekoliko listova sirovog spanaća

3 zdenka sira

Rendana šargarepa (1)

Nekoliko režnjeva šunke ( ja sam stavila 3)

Trebaće vam i 2 lista pek papira , premazana ležerno uljem kako bi se meso lakše istanjilo.

Priprema:

Stavite meso u činiju, dodajte ležerno umućena jaja, prezle, rendani sir, zdenka sir, soli , začine te masu dobro sjediniti ruom. Na stolu postavite aluminijumsku foliju malo je navlažite vodom te razvijte oklagijom meso preko koga ste stavili pek papir.

Razvijenu koru mesa garnirajte sledećim redom:

Listići sendvič sira, između njih ostavite malo prostora te poređajte zdenka sireve ,rendanu šargarepu, preko njih stavite listove sirovog spanaća , šunku usečenu na šire trake, posipajte rendanim kačkavaljem, zatim urolajte meso i obložite ga tanko sečenim listićima dimljene slanine. Pecite ga u već zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 230 stepeni oko 20-tak minuta.

Pour ce roulé de viande hachée il vous faut :

600 gr de viande hachée

3 œufs ( batu)

2 tasses de café de chapelure

1 tasse de café de fromage râpé

4 fromage vache kiri

Sel, poivre, gingembre en poudre

2 c.à.s d’huile d’olive

Les herbes:Origano, les herbes de Province

Pour la farce il vous faut:

4 fromages pour croque monsieur Quelques feuilles d’epinards crues

3 fromages la vache kiri

Carotte râpée (1)

3 tranches de jambon de Paris

Pour le décor :Quelques tranches de lardons fumés.

Préparation de la viande:

Mettre dans un saladier la viande hachée, ajouter les œufs légèrement battus, du fromage râpé, fromage kiri, sel, poivre, gingembre, les herbes, l’huile d’olive, bien incorporer la farce à la main et puis étaler la viande sur un aluminium légèrement humidifié à l’eau. Farcir la viande de cette manière :Feuilles de fromage, entre les feuilles du fromage poser du fromage vache kiri, et puis la carotte râpée, par dessus du fromage poser les feuilles d’epinards, et finir avec du jambon coupé en lamelles et du fromage râpé. Rouler la viande, emballer la avec des tranches de lardons fumés . Enfourner le roulé dans un four préchauffé à 230 degrés environe 20 minutes.

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