I posle svih mogućih proba , razmišljanja, dodavanja jedne sorte brašna oduzimanja druge, pomislih a što ne bi bilo testo odlično ako u njemu dodam još i mlevene soje? I gle čuda, bi baš onako kako sam i smislila receptić u svojoj glavi : testo mekano, vazdušasto, korica hrskava , sa zrncima soje koji se krckavo komešaju u ustima. Ideja nije loša , a rezultat fantastićan, hajde da se poigramo testom.
250 gr pšeničnog brašna
200 gr ražanog brašna
20 gr pekarskog kvasca
1 kašičica kristal šećera
6 gr soli
50 gr brašna od leblebija
120 gr soje u granulama (od ove količine odvojiti jednu šaku za garniranje pice)
100 ml sojinog mleka
250 ml gazirane vode
4 supene kašike maslinovog ulja
Nadev za garniranje:
3 manje glavice crnog luka
1 krompir srednje veličine
200 gr šampinjona svežih ili iz konzerve
150 gr spanaća
Sušeni paradajz
Rukola
Luk oljuštite , operite, isecite na režnjeve, stavite u šerpu sa malo ulja i himalajske soli na tihoj vatri da se dinsta, pri kraju kada postane staklast dodajte , spanaća, krompira isečenog na kockice, upržite ga da omekša te dodajte soju koju ste dobro iscedili, upržite je sa ostalim povrćem, i kada se prohladi garnirajte pice.
Priprema:
U činiji stavite mlake vode , mleka, dodajte šećera i kvasca te sačekajte da kvasac nadođe, nabubri. Stavite soju u činiji , prelijte vrelom vodom ,(200ml), te je ostavite sa strane da omekša. Za to vreme pomešajte u vangli sve vrste brašna , dodajte ulja, soli , zamesite testo pokrijte ga čistom krpom i ostavite da naraste na sobnoj temperaturi. Kada testo naraste , izručite ga na pobrašnjeni sto, oblikujte ga u loptu koju ćete podeliti na dve manje. Svaku od njih prebacite na podmašćeni plek , rukom ih izravnajte i garnirajte pripremljenim nadevom. Pecite ih na 250 stepeni u već zagrejanoj rerni sa ventilatorom, oko 20 -tak minuta
Recette:
250 gr farine de blé
200 gr de farine de seigle
120 gr de soja en granules ( 1 poignée pour la garniture)
20 gr de levure boulangère
1 c.ac de sucre semoule
6 gr de sel fin
100 ml de lait de soja
250 ml d’eau gazeuse
4 c.as d’huile d’olive
Pour la garniture :
3 oignons de tailles moyennes
1 pomme de terre
150 gr d’epinards
Tomates séchées
Rukola
Huile d’olive
Sel d’Himalaya
Poivre
Preparation: Mettre le soja dans un saladier, ajouter de l’eau bouillante ( 200 ml),puis mettre de côté.
Éplucher, laver et couper les oignons et pommes de terre ( en dés). Faire chauffer l’huile dans une casserole à feu doux, ajouter les oignons et lorsqu’ils deviennent translucides, ajouter les pommes de terre, les champignons , les épinards, laisser mijoter puis à la fin ajouter le soja, le sel , le poivre, laisser mijoter quelques instants.
Mélanger l’eau et le lait, faire tiédir , ajouter le sucre puis delayer la levure dedans. Dans un saladier mélanger les farines , ajouter d’huile, le sel, puis pétrir la pâte à la main en formant une boule. Couvrir la pâte avec un torchon propre puis la laisser pousser.
Une fois doublée de son volume, débarrasser la pâte sur un plan de travail, faire une boule et la couper en deux, puis, abaisser la pâte à la main sur une plaque huilée, puis garnir la pizza. Faire cuire dans un four préchauffé à 250 degrés, environ 20 minutes.
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