Vegan pita sa tofu sirom -feuilletée au fromage tofu

Nekako u zadnje vreme sve više me interesuju vegan recepti,  a mogu vam reći i šta više,  oduševljavaju. Što se tiče teksture a naročito ukusa.  A Tofu , sir od soje , ne da je potpuna zamena za sireve životinjskog porekla nego je fantastičnog ukusa i mirisa, tako da i nećete primetiti da je u pitanju tofu.

Za pripremu će vam trebati:

500 gr tankih kora ili srednje debljine

1 prazi luk 

2 glavice crnog luka

1 veći krompir

100 gr soje u komadućima

20o gr tofu sira

Ulje od semenki grožđa za dinstanje povrća

Za posipanje kora:

4 supene kašike griza

2 kašike brašna od leblebija

Mešavina ulja  od semenki grožđa i gazirane vode  za prskanje kora (pola -pola) 4 supenih kašika vode, 4 supenih kašika vode

Priprema:

Komadiće soje potopite u vreloj vodi da omekšaju, sa malo solju( krupna morska so), ili stavite u šerpicu sa vodom i solju  da provri. Kada provri iscedite je od vode, te je ostavite sa strane.

Operite, oljuštite i narendajte krompir

Oljuštite luk, operite , ga i isecite na režnjeve. Prazi luk operite, isecite  ga na pola po dužini te ga isecite na manje režnjeve. Sir isecite na kockice. U tiganju stavite ulja, te ga zagrejte na tihoj vatri, zatim dodajte crni luk, malo ga prodinstajte, dodajte prazi luka, soli, bibera, prodinstajte ih da omekšaju, zatim dodajte rendanog krompira, dobro isceđene soje, prodinstajte sve skupa, dodajte još soli i bibera ako je potrebno, sklonite od vatre, sačekajte da se smesa prohladi i njome punite kore.  Svaku koru poprskajte   mešavinom ulja i gazirane vode, posipajte mešavinom brašna od leblebija i griza, te treću koru punite nadevom i ređajte u plek. Ja sam punila po tri, a vi uradite po vašem nahođenju. Pecite na 250 stepeni da pita odozgo porumeni, služite je toplu ili hladnu, sasvim sve jedno, biće podjednako ukusna i mirisna.

Recette :

500 gr pâte filo

2 oignons 

1 poireau 

1 pomme de terre

100 gr de soja en protéines 

200 gr de tofu

Huile de raisins de pépins 

Melange pour parsemer la feuille de pâte filo: 

4 c.as de la semoule de blé dur 

2 c.as de farine de pois chiches 

Sirop d’imbibage tant pour tant l’eau gazeuses et d’huile de pépins de raisins -4 c.as d’huile, 4c.as d’eau gazeuses 

Préparation :

Éplucher, laver et  ciseler l’oignons ( couper en lamelles)

Laver et couper poireau, en deux en longueur puis en lamelles 

Dans un saladier trompèr les protéines de soja avec du gris sel ou faire bouillir dans la casserole puis les essorer

Laver, éplucher puis râpé la pomme de terre 

Dans une poêle faire chauffer huile a feu doux, ajouter l’oignons, les faire revenir, puis ajouter, du poireau, du sel , poivre, les faire revenir, lorsqu’ils devient translucides, ajouter la pomme de terre , la faire revenir puis ajouter les proteines de soja. Si il faut ajouter encore le sel et du poivre, retirer de gaz, laisser refroidir puis garnir la pâte 

Disposer  la feuille de pâte filo sur la table, arosser la avec le mélange d’huile et d’eau gazeuses, puis parsemer avec le mélange  de la farine, fait 3 feuilles comme ça, sir la dernière disposer la farce, rouler les, puis disposer les sur la plaque. Enfourner dans un foyr préchauffé à 250 degrés, seulement pour les dorer  

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