Gâteau vegan aux fruits secs et au riz soufflé -Urma vegan torta sa suvim voćem i rižom

Gâteau vegan , je l’ai fait pour la fête religieuse orthodoxe Mladenci. Chaque année le 22 mars les jaunes mariés célèbrent leur fête. Comme ma fille c,est marié ce mois, c’était le gâteau pour elle et son époux.

    Urma, vegan tortu sam pravila povodom praznika » Sv Mladenci « , za naše novopečene mladence koji su nedavno sklopili brak, i uplovili u bračnu luku,  moju Milenu i njenog izabranika Miloša. Pošto se praznik  pada u posne dane, u skladu sa tim je i bila torta. Nazvala sam je Urma, jer su jedan od glavnih sastojaka između ostalih, urme.  Što je najvažnije torta se veoma brzo i lako priprema, nije komlpikovana za pripremu, niti se peče, a zaista ukusna. Naročito im se dopalo , to ,što ima riže u njoj, a i ja lično sam zadovoljna i ukusom i izgledom, s’obzirom na to da sam sastojke dodavala od oka😘

    Za tortu su  vam potrebni sledeći sastojci:

    Za koru -donji deo:

    180 gr oreo keksa

    350 gr keksa spéculoos (speculoza)

    200 gr urmi

    150 ml soka od narandže

    27 gr kokosovog ulja

    150 gr cranberija

    100 gr riže

    Za fil:

    160 gr margarina

    1 kašika kokosovog ulja

    150 gr kakaa

    100 gr nutele

    3 kašike kristal šećera

    250 gr pekmeza od šljiva

    200 ml tečne pavlake od soje

    1 šaka ribizli

    Za preliv:

    Pire od jagoda ( 200 gr slatka od jagoda)

    4 supenih kašika pekmeza od šipka

    Slatko umutiti štapnim mikserom ,te dodati pekmeza od šipka, sjediniti ih mikserom , te preliti preko fila.

    Priprema donjeg dela: 

    Urme odvojite od koštica, te ih nožem isecite na sitne komade.

    Obe vrste keksa izlomite  na manje komade, rukama , dodajte , urmi , kranberija, soka, kokosovog ulja, dobro promešajte da se sjedine, zatim smesu preručite u pleku sa pokretnim stranica, dobro izravnajte, te stavite u frižideru da se smesa stegne. Za ti vreme pripremite fil.  


    Umutite penasto margarin sa šećerom, zatim didajte kakaa, dobro sjedinite sa puterom, mutite i dalje mikserom postepeno dodavajući tečnu pavlaku, kada fil postane kompaktan ,dodajte pekmeza i nutele te ih sjednite  sa celokupnim filom . Zatim nafilujte tortu, s’tim što ćete  donji deo koru, prekriti rižom, dobro je  utapkati rukama, zatim naneti jedan deo fila, pa preko njega posipajte ribizle, zatim drugi deo fila preko nje. Stavite tortu u frižideru, da se fil stegne, te tortu prelijte pireom od jagoda.

    Recette pour la croûte :

    180 gr de biscuits oreo

    350 g r de spéculos 

    150 ml de jus d’orange 

    27 gr d’huile de cocos 

    200 gr de dattes 

    150 gr de cranberries

    3 poignées de riz soufflé 

    Pour la crème :

    160 gr  de margarine végétale

    3 c.à.s de sucre semoule 

    1 c.à.s d’huile de cocos 

    150 gr de cacao 

    100 gr de nutela

    200 ml de crème liquide de soja

    250 gr de confiture de prunes 

    1 poignée de myrtilles 

    Décor du gâteau:

    200 gr de confiture de fraises 

    4 c.à.s de confiture d’églantier.

    Mélanger la confiture à  l’aide d’un mixer plongeant, puis ajouter la confiture d’églantier.

    Préparation : 

    Couper les dattes à l’aide d’un couteau, en petits morceaux.

     Écraser  les  biscuits grossièrement, ajouter du jus d’orange, l’huile de coco, ajouter les dattes, les cranberries, bien les mélanger, puis étaler la préparation dans une plaque amovible chemiser d’une papier de cuisson, puis passer la plaque dans frigidaire pour que ça bloque. 

    Pendant ce temps préparer la crème.

    Batter le beurre avec du sucre, ajouter du cacao, bien mélanger, ajouter progressivement la crème liquide, puis la confiture et du nutela, bien mélanger , puis monter le gâteau. Sortir la plaque de frigos, disposer du riz sur la croute ,étaler la moitié de la crème , disposer les myrtilles, puis la crème. Mettre le gâteau dans frigos  pour que la crème ça bloque.  Puis décorer le gâteau . 

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