Ca fait longtemps que j’ai envisagé de faire le drip cake, et voilà aujourd‘hui je l’ai fait . J‘ai trouvé la recette sur un site Internet, que j’ai modifiée.C’est facile à faire et c’est cent pour cent réussi. Je suis complètement satisfaite de la génoise et surtout de la crème.
Već duže vreme planiram da napravim ovaj popularni dripavi cake😘 , kako ga ja u šali zovem, i evo , napokon je tu. Iskreno da vam kažel , malo sam i zazirala od njega, sve mi se činilo da neću moći razliti čokoladu kako valja, ali po meni, ipak je ispalo dobro, zar ne? Veoma se brzo i lako sprema, a ukus je neodoljiv, tako da će dugo biti moj favorit. Recept je sa interneta, koji sam ja korigovala, s’obzirom na namirnice koje sam imala.
Recept za korice :
6 celih jajeta
250 gr žutog šećera
300 gr brašna t 45
4 kašike kakaa
6 gr praška za pecivo
70 ml bademovog mleka
70 gr otopljenog putera
Za kremu:
400 gr mascarpone sira + 100 ml neutralne tečne pavlake
300 gr umućenog šlaga
5 supenih kašika nutele
150 gr pečenih lešnika * samlevenih
150gr pečenih badema* samlevenih
Za preliv:
200 gr bele čokolade
60 ml tečne pavlake
Prehrambena boja za torte, ja sam koristila nijansu zelene i kraljevsko žute
Priprema:
Pomešajte brašno , kakao i prašak za pecivo , te ih prosejite, da nema grudvica.
Pomešajte bademovo mleko i puter
Uključite rernu da se zagreva na 250 stepeni
Umutite jaja sa šećerom , penasto, dodajte brašna i kakaa , sjedinite ih dobro sa umućenim jajima, tako što ćete ih umešati žicom, ali polako da umućena jaja ne spadnu, zatim dodajte mešavinu mleka i otopljenig putera, sjedinite ih sa smesom, te sipajte u plek i pecite na 200 stepeni. Za to vreme pripremite kremu
Umutite šlag sa kiselom vodom. Umutite penasto mascarpone sa šećerom, dodajte nutelu, zatim umućeni šlag, dobro ih sjedinite, mešajući kremu žicom, zatim dodajte bademe i lešnike, vaša krema je spremna za filovanje torte. Kada korica bude pečena, ostavite je da se ohladi, te je isecite na tri jednaka dela. Svaku koru nafilujte kremom a odozgo je ukrasite tečnom belom čokoladom.
Otopite čokoladu sa pavlakom, na tihoj vatri, sklonite sa vatre, dodajte boje, sačekajte da se malo prohladi,da počne da se zgušnjava, te je prelijte odozgo.
Recette pour la génoise :
6 oeufs
250 gr de sucre roux
300 gr brašna t 45
4 c.à.s. de cacao
6 gr de levure chimique
70 ml de lait d’amandes
70 ml de beurre fondu
Pour la crème :
400 gr de mascarpone +100 ml la crème liquide
6 c.as de nutella
300 gr de crème chantilly déshydratée montée ou de la crème chantilly montée
150 gr de poudre de noisettes
150 gr de poudre d’amandes
Pour le glaçage coulant :
200 gr de chocolat blanc
60 ml de crème fleurette
Les couleurs alimentaires, moi j’ai melanger la couleur jaune et vert
Préparation :
Mélanger la farine , le cacao et la levure chimique, les tamiser puis mettre de côté
Mélanger le lait et le beurre fondu
Huiler puis fariner la plaque
Préchauffer le four à 250 degrés
Dans la cuve d’un robot mettre les oeufs, ajouter le sucre, les faire blanchir, puis ajouter de la farine, le cacao et la levure chimique, bien mélanger à l’aide d’un fouet, puis ajouter le melange de lait et du beurre, mélanger, verser la préparation dans la plaque, puis enfourner pendant 20 minutes à 200 degrés. Une fois cuite sortir la génoise du four puis laisser refroidir, et la couper en trois cercles.
Pendant ce temps préparer la crème
Battre le mascarpone, dans la cuve d’un robot, ajouter le nutella, mélanger, ajouter la crème chantilly, melanger, puis ajouter la poudre de noisettes et la poudre d’amandes, mélanger. La crème est prête.
Préparation du glaçage coulante:
Faire chauffer dans une petite casserole du chocolat blanc avec la crème fleurette, en remuant à l’aide d’un fouet, faire fondre le chocolat, puis retirer la casserole, ajouter de colorant, melanger, laisser tiedir puis verser le melange dans un doseur en plastique, puis decorer le gâteau.
Montage du gâteau :
Tartiner chaque cercle de crème , même à la surface du gâteau, puis verser la crème coulante sur le gâteau et le décorer.
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