Moutabbal ou caviar d’aubergines, idéal pour l’été. Sa texture onctueuse, bien homogène, l’huile d’olive vierge, bien froide, une arome d’ail bien prononcée, avec une petite touche de paprika mouliné, cela crée un goût inoubliable. Vous pouvez le déguster comme mézé, comme entrée, ou comme plat principal.
Moutabbal, pravo osveženje za tople letnje dane. Opori ukus, ledeno hladnog , ,maslinovog ulja koje se u jednom finom mlazu stapa sa čvrstom kašom plavog patlidžana , naglašeni ukus belog luka se lagano širi nozdrvama, ofarban iskričavim crvenilom mlevene paprike. Kao meze, kao prilog, kao glavno jelo, kao namaz, bilo kako, verujte mi , odličan je .
Tako jednostavan , a tako dobar, a za njegovu pripremu će vam trebati :
4 patlidžana
2 češnja belog luka
Sok od jednog organskog limuna
Devičanskog maslinovog ulja ( po ukusu)
Mlevene crvene paprike, soli i bibera po ukusu
Priprema :
Operite patlidžan, isecite ga na pola po dužini, prelijte ga tankim mlazom maslinovog ulja, te ga stavite ga da se peče u zagrejanoj rerni na 230 ° Ne treba da bude previše pečen, jer će prilikom mlevenja gotovo nestati, biti previše mekan. Kada bude pečen, izvadite ga iz rerne, te sačekajte da se ohladi . Kada se ohladi, stavite ga u blenderu, dodajte belog luka i soka od limuna, te ga sameljite . Nakon toga ga izručite u činiju, posolite, pobiberite, dobro promešajte i servirajte, sa dodatkom maslinovog ulja i paprike.
Pour le moutabbal il vous faut :
4 aubergines
2 gousses d’ail
Jus de 1 citron bio
Huile d’olive vierge
Sel, poivre, paprika
Préparation :
Préchauffer le four
Laver, puis couper les aubergines en deux en longueur, les disposer sur la plaque, les saler, verser un filet d’huile d’olive, puis les faire cuire à 230 degrés . Il ne faut pas que ça soit trop cuit. Sortir la plaque du four, puis laisser refroidir. Mettre les aubergines dans un blendeur, ajouter de l’ail, du jus de citron, les mixer, verser la préparation dans un saladier, saler,poivrer, melanger puis les servir et les faire décorer avec de l’huile d’olive et du paprika.
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