Gâteau vegan sans gluten – vegan torta bez glutena

Voici un super gâteau sans gluten. Un mix de chocolat et de  fruits rouges , donc un gout inoubliable. Pas beaucoup d’ingrédients pour sa préparation et surtout il est très facile à faire.

Evo jednog super brzog, jeftinog i pre svega zdravog kolača- torte sa različitim vrstama brašna, voćem i čokoladom.

 Prhke korice u kombinaciji sa pekmezom od šipka, prekrivene crvenim voćem, natopljenim crnom čokoladom, učiniće njegov ukus fantastičnim.  Bez razmišljanja ga umesite, jer će veoma brzo postati vaš omiljeni, videćete i sami.

Recette:

187 fr de farine de blé  100 gr de farine de seigle 87 gr de farine de maïs 

153 gr de maïzena 

2 c.as de farine de tapioka

4c.as de semoule de blé dur

2 tasses à café de lait d’amandes 

2 tasses à cafe d’eau gazeuse

1 tasse à cafe de jus d’abricots 

1 tasse à café de miel

6 c.as de graisse de coco

1 sachet de la levure chimique 

1/2 c.ac de bicarbonate de sodium 

Des fruits (moi j’ai mi des fruits rouges et j’ai mélangé avec de la confiture d’eglantier 2-3 c.as)

Pour le glaçage au chocolat :

120 gr de chocolate noir

20 gr de graisse de noix de coco

20 ml de lait d’amandes 

Préparation :

Préchauffer le four à 250 degrés 

Huile la plaque et parsemer un peu de sucre semoule

Dans un saladier mélanger tous les ingrédients secs en y ajoutant de la levure chimique et du bicarbonate de sodium. Puis ajouter tous les liquides, bien melanger a l’aide d’un fouet, puis ajouter la graisse de noix de coco, transvaser la préparation dans la plaque et enfourner a 220 degrés pendant 20 minutes, chaleur tournante. 

 Une fois cuit, sortir la plaque, laisser le gâteau refroidir et couper en deux . Sur la première génoise disposer le mélange de fruits rouges, verser le chocolat fondu, disposer la deuxième génoise puis glacer la surface avec du chocolat .  

Recept :

100 gr ječmenog brašna

87 gr  kukuruznog brašna ( fino mlevenog)

153 gr maizene

2 supene kašike tapioka bašna

4 supenih kašika pšeničnog griza ( fino mlevenog)

1 kafena šolja meda

6 supenih kašika kokosovog ulja

2 kafene šoljice bademovog mleka

2 kafene šoljice gazirane vode

1 kafena šoljica soka od kajsija

1 kesica praška za pecivo

Na vrh kašičice sode bikarbone

Za nadev crveno voće pomešano sa 2-3 kašike pekmeza od šipaka

Glasaž od čokolade:

120 gr crne čokolade sto posto kakao

20 ml bademovog mleka

20 gr kokosovog ulja

Priprema:

Uključite rernu da se zagreva na 250 stepeni

Namažite plek uljem te ga blago posipajte  žutim šećerom, to vam uvek savetujem da uradite jer se šećer prilikom pečenja blago karamelizuje što daje poseban ukus kolaču.

U posudi stavite sve suve sastojke, dodajte praška  za pecivo i sode bikarbone, dibro ih sjedinite, mešajući ih, zatim dodajte tečne sastojke, dobro umešajte testo žicom, didajte meda i kokosovog ulja. Smesu izručite u plek te pecite na 220 stepeni 20-tak minuta, u rerni sa ventilatorom.  Za to vreme otopite čokoladu na tihoj vatri.Kada kolač bude pečen, izvadite ga iz rerne, ostavite da se ohladi, zatim koricu isecite na pola po dužini. Ja sam je malo posipala bademovim mlekom, ali i ne mora, jer je dosta mekana i vazdušasta. Po kori premažite mešavinu crvenog voća, preko prelijte otopljenom čokoladom, zatim sravite drugu koricu, dodajte još voća, te odozgo prelijte čokoladom. Ukrasite po vašoj želji.

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