Gâteau au chocolat : aussi simple que bon. Avant je faisais mes gâteaux au chocolat en suivant les recettes, mais aujourd’hui j’ai inventé ma propre recette. Je suis assez satisfait avec le résultat, et j’ai adoré travailler avec le chocolat de couverture.
On plus c’est très facile à faire, franchement, je me suis amusée en faisant ce gâteau
Veoma lako se priprema, baš sam se zabavljala spremajući ga, zato ne čekajte više ni trenutak, umesite ga što pre. I da ne zaboravim, obavezno ga poslužite sa kuglom bilo kog sladoleda, užitak će biti veći.
Jedan sasvim običan kolač od čokolade, francuski klasik , koji se veoma često naðe na trpezi kod Francuza, te stoga i kod nas, pošto smo tu gde jesmo😘. Kolač koji je, čini mi se, doživeo toliko varijacija što se tiče sastojaka, tako da ga možete naći u gotovo svim mogućim kombinacijama: jednostavno samo sa čokoladom, ili nutelom, ili pak sa crvenim voćem, višnjama, jagodama, bananama, lešnikom,pistaćima, bademom… Ja sam ga ovog puta « smućkala « 😘po nekom mom receptu i prezadovoljna sam ishodom, verujte , i mene je oduševio, kolač , koji veoma lako može da preraste i u raskošnu tortu, što zavisi od vašeg raspoloženja i mašte
Recette :
8 oeufs
250 gr de sucre semoule
250 gr de beurre
200 gr de farine
260 gr de chocolat de couverture 70 pour cent de cacao
1c.ac de levure chimique
1 bouchon de vanille liquide
2 c.as de pistaches concassées
Quelques feuilles de menthe hachée
Pour le glaçage au chocolat :
200 gr de chocolat de couverture 70 pour cent de cacao
125 gr de beurre
Préparation :
Préchauffer le four à 250 degrés
Huiler la plaque et parsemer le fond de la plaque au sucre semoule
Mélanger la farine et la levure chimique
Faire fondre du beurre et du chocolat dans un récipient ou au micro-ondes
Mettre dans la cuve d’un robot les oeufs, le sucre, et faire blanchir.
Ajouter progressivement la farine, melanger à l’aide d’un fouet, puis ajouter le beurre et le chocolat fondu,la vanille, les pistaches et les feuilles de menthe. Melanger à l’aide d’un fouet, puis verser la préparation dans la plaque. Enfourner pendant 18 minutes à 200 degrés .
Pendant ce temps faire le glaçage au chocolat. Mettre le beurre et le chocolat dans une petite casserole à feu doux, les faire fondre en mélangeant de temps de temps. Retirer la casserole de feu, laisser le chocolat durcir un peu, puis glacér le gâteau.Une fois cuit, sortir la plaque du four, puis laisser le gâteau refroidir. Glaçer surface de votre gâteau, puis faire la décoration.
Recept:
8 jajeta
250 gr kristal šećera
200 gr pšeničnog brašna
250 gr putera
260 gr kuvertur čokolade 70 posto kakao
1 supena kašika tečne vanile
1 kafena kašičica praška za pecivo
2 supene kaši’e, grubo mkevenih pistaća
Nekoliko listića mente, sitno sečenih
Za glasaž od čokolade
200 gr kuvertur čokolade 70 posto kakao
125 gr putera
Priprema:
Uključite rernu da se zagreva na 250 stepeni
Podmažite plek uljem , te ga posipajte ležerno kristal šećerom
Otopite puter i čokoladu na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj rerni
Umutite penasto jaja sa šećerom, dodajte brašna, dobro sjedinite žicom da nema grudvica, dodajte putera i čokolade , zatim dodajte pistaća,vanile, i mente, dobro ih umešajte, te sipajte slesu u plek. Kolač pecite oko 18 minuta na 200 stepeni. Za ti vreme pripremite glasaž od čokolade. Izvadite plek iz rerne, sačekajte da se malo prohladi, zatim izvadite kolač iz pleka , te ga prelijte glasažom od čokolade.
Dekoraciju uradite po vašoj želji
čokolada i menta su nerazdvojiv i neodoljiv par. 🙂
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Da, a još uz kaficu…..
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