Ceci est un gâteau que l’on aime beaucoup. Un gâteau simple qui fait beaucoup d’effet! Vous pouvez le faire avec n’importe quels fruits, il sera toujours aussi bon et beau. Moi je l’ai fait cette fois-ci avec des nectarines. Attention, n’oubliez pas de le servir avec de la glace à la vanille , il sera encore plus bon!
Prevrnuti kolač je kolač, koji mi lično, u porodici obožavamo. Tako jednostavan , a tako dobar, oduševiće vas svojim mirisom i ukusom karamelizovanog voća. Kolač koji nije zahtevan, spremićete ga veoma brzo sa veoma malo sastojaka s’toga je idealno rešenje za iznenadne goste. A možete ga pripremiti od bilo kog voća, u zavisnosti od sezone i vašeg ukusa, naravno. I da ne zaboravim : obavezno ga poslužite sa sladoledom, kao takav biće odlično osveženje za vrele letnje dane
Recette :
5 oeufs
11 c.as de sucre roux
10 c.as de farine de blé
3 c.as de semoule de blé dur
5 c.as de crème fraîche
130 gr de beurre fondu
1 sachet de levure chimique
Des fruits (moi j’ai mis des nectarines)
4 c.as de sucre roux pour faire le caramel
Préparation :
Mélanger la farine, la semoule de blé le dur et la levure chimique
Parsemer de sucre au fond de la plaque puis faire caraméliser à 250℃, mais il faut faire attention car ça peut vite brûler .Sortir la plaque du four, ajouter un peu d’eau, une demie tasse à café, mais attention aux éclaboussures
Laver et couper les fruits en cartier, les disposer sur le caramel, réserver
Dans la cuve d’un robot mettre les oeufs, ajouter le sucre, faire blanchir , puis ajouter le mélange de la farine,de la semoule de blé dur et de la levure chimique; Melanger à l’aide d’un fouet, ajouter la crème fraîche, mélanger, puis ajouter le beurre fondu, mélanger . Verser la préparation sur les fruits . Enfourner à 230℃ environ 25 minutes. Une fois cuit, sortir la plaque de four, laisser refroidir puis renverser la plaque sur un plateau, et mettre le gâteau au frigo
Recept :
5 jajeta
11 kašika žutog šećera
10 supenih kašika pšeničnog brašna
3 supene kašike pšeničnog griza
6 supenih kašika slane pavlake
130 gr otopljenog putera
1 kesica praška za pecivo
Voće po vašem ukusu, ja sam koristila nektarine
4 supene kašike žutog šećera za karamel
Priprema :
Pomešajte brašno, griz i prašak za pecivo
Pospite šećer po dnu pleka, te stavite u rernu da se šećer karamelizuje na 250 ~℃, samo pazite da šećer ne pregori jer se veoma brzo pravi karamel. Odmah izvadite plek iz rerne,dodajte sasvim malo vode da bi karamel bio tečan. Samo pažljivo da se ne izgorit, jer dodavanje vode u karamel izaziva vrenje .Oprano i isečeno voće, poreðajte po karamelu, po kome ćete posipati umućenu smesu.
Jaja stavite u posudu vašeg miksera, dodajte šećera, te ih umutite penasto zatim dodajte mešavinu, brašna, griza i praška za pecivo, promešajte žicom, zatim dodajte pavlake, sjedinite sa smesom i na kraju dodajte otopljenog putera. Kolač pecite na 230℃, otprilike 25 minuta. Kada bude pečen ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, izvadite ga na plato, tako što ćete ga preokrenuti, zatim ga stavite u frižider da se dobro ohladi.
Napomena: I ne zaboravite, kolač obavezno poslužite sa jednim dobrim sladoledom od vanile!!
gourmand!
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Merci, très très gourmande 😘
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