Gâteau à l’envers aux nectarines – prevrnuti kolač sa nektarinama

Ceci est un gâteau que l’on aime beaucoup. Un gâteau simple qui fait beaucoup d’effet! Vous pouvez le faire avec n’importe quels fruits, il sera toujours aussi bon et beau. Moi je l’ai fait cette fois-ci avec des nectarines. Attention, n’oubliez pas de le servir avec de la glace à  la vanille , il sera encore plus bon!

Prevrnuti kolač je kolač,  koji mi lično,  u porodici obožavamo.  Tako jednostavan , a tako dobar, oduševiće vas svojim mirisom i  ukusom  karamelizovanog voća.  Kolač koji nije zahtevan, spremićete ga veoma brzo sa veoma malo sastojaka  s’toga je idealno rešenje za iznenadne goste. A možete ga pripremiti od bilo kog voća, u zavisnosti od sezone i vašeg ukusa, naravno. I da ne zaboravim : obavezno ga poslužite sa sladoledom, kao takav biće odlično osveženje za vrele letnje dane

Recette :

 5 oeufs 

11 c.as de sucre roux 

10 c.as de farine de blé 

3 c.as de semoule de blé dur 

5 c.as de crème fraîche 

130 gr de beurre fondu 

1 sachet de levure chimique 

Des fruits (moi j’ai mis des nectarines) 

4 c.as de sucre roux pour faire le caramel 

Préparation :

Mélanger la farine, la semoule de blé le dur et la levure chimique 

Parsemer de sucre au fond de la plaque puis faire caraméliser à 250℃, mais  il faut faire attention car ça peut vite brûler .Sortir la plaque du four, ajouter un peu d’eau, une demie tasse à  café, mais attention aux éclaboussures 

Laver et  couper les fruits en cartier, les disposer  sur le caramel, réserver 

Dans  la cuve  d’un robot mettre les oeufs, ajouter le sucre, faire blanchir , puis ajouter le mélange de la farine,de  la semoule de blé dur et de la levure chimique; Melanger à  l’aide d’un fouet, ajouter la crème fraîche, mélanger, puis ajouter le beurre fondu, mélanger . Verser la préparation sur les fruits . Enfourner à 230℃ environ 25 minutes. Une fois cuit, sortir la plaque de four, laisser refroidir puis renverser la plaque sur un plateau, et mettre le gâteau au frigo 

Recept :

5 jajeta 

11 kašika žutog šećera

10 supenih kašika pšeničnog brašna

3 supene kašike pšeničnog griza

6 supenih kašika slane  pavlake

130 gr otopljenog putera

1 kesica praška za pecivo

Voće po vašem ukusu, ja sam koristila nektarine

4 supene kašike žutog šećera za karamel

Priprema :

Pomešajte brašno, griz i prašak za pecivo

Pospite šećer po dnu pleka, te stavite u rernu da se šećer karamelizuje na 250 ~℃, samo pazite da šećer ne pregori jer se  veoma brzo pravi karamel. Odmah izvadite plek  iz rerne,dodajte sasvim malo vode da bi karamel bio tečan. Samo pažljivo da se ne izgorit, jer dodavanje vode u karamel izaziva vrenje .Oprano i isečeno voće, poreðajte po karamelu, po kome ćete posipati umućenu smesu. 

Jaja stavite u posudu vašeg miksera, dodajte šećera, te ih umutite penasto  zatim dodajte mešavinu, brašna, griza i praška za pecivo, promešajte žicom, zatim dodajte pavlake, sjedinite sa smesom i na kraju dodajte  otopljenog putera. Kolač pecite na 230℃, otprilike 25 minuta. Kada  bude pečen ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, izvadite ga na plato, tako što ćete ga preokrenuti, zatim ga stavite u frižider da se dobro ohladi. 

Napomena:  I ne zaboravite, kolač obavezno poslužite sa jednim dobrim sladoledom od vanile!!

2 commentaires sur “Gâteau à l’envers aux nectarines – prevrnuti kolač sa nektarinama

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