Le potage de lentilles c’était vraiment une découverte pour moi, je l’adore avec une petite touche d’huile d’olive vierge et de fromage compté. C‘est un delice. Je prépare ca souvent.
Potaž od koral sočiva je zaista bilo jedno prelepo otkriće za mene. Fantastiičnog , baršunastog ukusa, miris sočiva okupan nežnim dodirom devičanskog maslinovog ulja, prožet oporim ukusom konte kačkavalja, je doživljaj sam za sebe, i svaki sledeći put nanovo serviran,imaćete novo prožimanje neponovljivih ukusa.
Recette :
300 gr de lentilles corail
1l 300 ml d’eau
1 oignon
L’huile d’olive selon le goût
Sel d’himalaya, poivre
Graines de courge
Préparation :
Éplucher l‘oignon ,laver le puis émincer
Laver les lentilles à l’eau froide 2 fois, puis les mettre dans une casserole assez profonde, versez l’eau froide, ajouter l’oigon, saler, poivrer, puis faire cuire les lentilles à feu doux.
Une fois cuites faire mixer les lentilles à l’aide d’un mixeur plongeant ,ajouter de sel si il faut, le poivre. Au moment de le servir verser in filet d’huile d’olive, graines de courges et de fromage compté selon vos goût, et bonne appétit bien-sûr
Recept:
300 gr sočiva
1, 300 ml vode
1 glavica crnog luka
Himalajske soli
Mešavina belog , crnog i crvenog bibera po ukusu
Maslinovog devičanskog ulja po ukusu
Nekoliko semenki golice
Priprema:
Operite sočivo u hladnoj vodi dva puta, stavite ga u dublju šerpu, dodajte vode, soli, te stavite da se kuva na srednjoj temperaturi bez pokrivanja, jer se prilikom kuvanja stvara pena i može da pokipi. Kada potaž bude kuvan izmiksajte ga štapnim mikserom, dodajte još soli ako je potrebno, pobiberite, ako želite da potaž bude malo reði dodajte još vode. Prilikom serviranja potaža ,u tanjir dodajte maslinovog ulja, semenke golice i kačkavalja konte, po vašem ukusu.
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