En ce moment je suis dans la phase cupcake sucré – salé, cake sale-sucré. Aujourd’hui jai inventé ma propre recette, et mon cake est exactement comme je le voulais.
Trenutno sam u nekoj fazi mafina, kapkejka: slanih – slatkih, kejka , slano- slatkih, a danas sam baš htela neki novi recept slanog kejka u kombinaciji sa kukuruznim brašnom i dobila sam upravo ono i što sam očekivala: jedan fantastičan ukus, suptilnu mešavinu aroma, spolja hrskavu , zlatno-žutu koricu i fino mekanu , zrnastu strukturu sredine.
Recette :
3 oeufs entiers
280 gr de farine de blé
4c.as de farine de maïs
200 gr de fromage blanc
100 gr de fromage féta
60 ml d’huile de tournesol
60 ml d’huile d’olive vierge
50 ml d’eau gazeuse
10 gr de levure chimique
2 pincées de bicarbonate de sodium
Lardons (morceaux)
1/2 d’une courgette coupée en bâtons (légèrement doré a l’huile d’olive à la poêle)
poivrons rouges coupé en dés (crû )
Graines de sésame , chia, goji, feuilles de basilic
1c.ac d’ herbes de Province
Sel Himalayen
Préparation :
Préchauffer le four
Beurrer un moule a cake rectangulaire , puis parsemer de sésame le fond de moule
Mélanger les farines , le bicarbonate de sodium et la levure chimique
Battre légèrement les oeufs dans un saladier a l’aide d’un fouet, ajouter le fromage blanc et mélanger, puis ajouter les huiles, l’eau gazeuse, le sel, et les farines, les herbes de province, mélanger, puis ajouter le fromage féta, melanger délicatement.Verser la moitié de la préparation dans le moule et disposer les morceaux de lardon, poivrons , puis les bâtons de courgette, parsemer de parmesan, de graines de chia, didposer les feuilles de basilic, verser le reste de la préparation , et décorer le cake. Enfourner pendant 30 minutes à 230℃
Recept:
3 cela jajeta
280 gr pšeničnog brašna
4 supene kašike kukuruznog brašna
200 gr kiselog mleka
60 ml devičanskog maslinovog ulja
60 ml suncokretovog ulja
50 ml gazirane vode
Himalajske soli, provansalskog začinskog bilja
Malo crvene paprike isečene na komadiće
1/2 zelene tikvice isečene na tanje štapiće po dužini ( prodinstati na ulju da dobiju zlatno-žutu boju)
100gr komadića suve slaninice
100 gr feta sira u komadiće
Čia semenke, susama, goji ploda
nekoliko listića svežeg bosiljka
Priprema:
Uključite rernu da se zagreva na 250℃
Podmažite puterom terin u kojoj ćete peći kejk , te posipajte susam po njoj
U jednoj posudi pomešajte brašna sa pecivom i sodom bb
Žicom umutite ležerno jaja , zatim dodajte kiselog mleka, ulja, vode, soli, promešajte, zatim dodajte mešavinu brašna, provansalskog bilja, promešajte, te dodajte fetu i promešajte pažljivo da se sir previše ne izlrvi.Polovinu smese sipajte u terin, zatim poreðajte slaninu, papriku, štapiće tikvice, posipajte parmezan, čia semenke,poreðajte listove bosiljka, zatim sipajte preostalu smesu. Ukrasite odozgo te pecite kejk na 230℃ 30 minuta.
Napomena :
Umesto goji ploda možete upotrebiti : cranberry, sušeni šipak, …
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