Vous avez déjà préparé le minestrone – la soupe italienne? Si non, c’est le moment de la préparer, c’est un goût surprenant 😋😘
Un minestrone ( soupe de légumes – minestra en Italien), est une variante de soupe de légumes épaisse de la cuisine italienne, additionnée de pâtes ou de riz, accompagnée de parmesan râpé. En général le minestrone se prépare avec du: choux vert,pommes de terre, carottes , celeri en branches, petits pois, tomates, haricots blancs secs, oignons, basilic, huile d’olive. Il peut être cuisiné avec de la viande ou du lard frais, également. Je l’ai préparé à ma façon en respectant tout de même les grands principes de la recette.
Da li ste već pripremali italijansku supu minestrone? Ako niste sada je trenutak, jer je zausta fantastičnog ukusa, uverite se i sami😋😘
Minestrone od povrća je supa koja se priprema u Italiji čiji sam naziv potiče od minestra – povrće. To je malo gušća supa koja se obično priprema od : kelja, crnog luka, celera, pasulja, ( belog, crvenog), graška, krompira, šargarepa,paradajz, uz dodatak makarone ili pirinča, servirana sa parmezan sirom. Jednako može biti pripremljena sa mesom i suvom slaninom ili italijanskom pančetom. Ja sam je pripremila na moj način ,ne udaljavajući se puno od originalnog recepta.
Recette :
Bouillon de légumes 1l et demi ( moi j’ai mis mon potage de legumes)
1 gros oignon ciselé
2 carottes( coupés en dés )
1/2 courgette
150 gr de choux fleur
150 gr de poireaux ( coupés en dés)
1 tomate coupée en dés
1 grosse pomme de terre
1/2 panais (coupé en dés)
200 gr d’haricots rouges en conserve – égouttés
200 gr de flageolets en conserve -égouttés
200 gr de petits pois en conserve -égouttés
60 gr de coquillettes
30 ml d’huile d’olive
3 c.ac de concentré de tomates
Sel, poivre, paprika piment doux
3 feuilles de laurier
Persil haché ( feuilles , brines)
quelques feuilles de basilic
1/2c.ac de romarin, 1/2 c.ac de herbes de Province ( mettre dans une boule à thé, puis dans la marmite)
Fromage parmesan
Préparation :
Faire chauffer l’huile d’olive dans une grande marmite assez profonde, ajouter les oignons et les carottes, ajouter du sel, les faire revenir, ( les faire griller)puis ajouter le poireau, le faire suer, ajouter la tomate, faire cuire, puis verser le bouillon de légumes, porter à ébullition, puis ajouter des coquillettes, et du panais, faire cuire doucement, puis à la fin de la cuisson des coquillettes, ajouter : les petits pois, les haricots rouges, flageolet, pommes de terres, choux fleurs, la courgette, le persil et du basilic, saler poivrer, ajouter le paprika, le concentré de tomates puis faire bouillir 2-3 minutes . Servir accompagné de parmesan.
Recept:
1, 5 litar bujona od povrća ( ja sam stavila moj potaž od povrća koji sam kuvala prethodnig dana)
150 gr karfiola
60 gr bilo koje makarone (bolja je sitnija)
30 ml maslinovog devičanskog ulja
1/2 zukini (zelene ) tikvice
1 veći crni luk isečen na režnjeve
150 gr prazi luka sečenog na kockice
1 veći krompir ( isečen na kockice)
2 manje šargarepe ( isečene na kockice)
1 manji paštrnak ( isečen na kocke)
1 paradajz ( isečen na kocke)
200 gr crvenog pasulja iz konzerve( oceđenog)
200 gr zelenog -flažole pasulja iz konzerve ( oceđenog)
200 gr graška iz konzerve ( oceđenog)
3 kafene kašičice koncentrovanog paradajza
Soli, bibera crvene ljute paprike po ukusu
1/2 kafene kašičice ruzmarina , 1/2kafene kašičice provansalskog bilja ( staviti u cediljku za čaj pa zakačiti na ivicu šerpe)
Nekoliko listova lovora, svežeg bosiljka i peršuna
Priprema:
Sipajte ulje da se zagreva na tihoj vatri zatim dodajte crni luk i šargarepu, dodajte soli, prodinstajte da porumeni, zatim dodajte prazi luka- upržite ga da omekša, dodajte paradajza, upržite i njega, sve to nalijte bujonom , pustite da provri, zatim dodajte još vode , makarone i pustite da se kuva na tihoj vatri. Kada makarona bude kuvana, dodajte krompira, karfiola ,paštrnaka i tikvicu, dodajte još soli i bibera, ako je potrebno, zatim dodajte crvene paprike, koncentrovanog paradajza, peršuna i bosiljka. Pustite da provri , zatim sklonite sa vatre i servirajte dok je još toplo uz dodatak parmezana.
Napomena: koncentrovani paradajz razmutite u malo bujona pa ga dodajte supi.
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