Saucisson  pimenté fait maison – pikantna domaća kobasica

Ça fait quelques semaines que j’ai envisagé de faire des saucissons, chaque jour en me rendant en cuisine je voulais commencer à les preparer mais comme je ne savais pas trop quoi y mettre,  j’ai abandonné l’idée, et un jour quand j’ai fait mes boulettes pimentées, je me suis dit :  « et voilà le mélange que je peux utiliser pour mes saucissons, et je peux encire rajouter autre chose ça serait pas mal ». Et donc j’avais hâte de commencer!

Ima tome nekoliko dana  da razmišljam pripremiti domaće kobasice na svoj način. I tako dok je vreme prolazilo,  ja sam kako su se dani nizali,  u svojim mislima dodavala i oduzimala šta bi mogla staviti i od čega ih napraviti, i onda praveći pikantne ćufte sa sirom i suvim slaninicom, padne mi na pamet da mogu iskoristiti baš ovu mešavinu mesa, dodati još po nešto,  i napraviti prave domaće kobaje, i tako i bi, dodadoh ja malo ovog malo onog, pomešah, začinih i bi moja domaća kobaja.  Belog pilećeg mesa , kao balans između svinjskog i goveđeg, pariske dimljene šunke kao aromu i naravno:  slaninice,  bez koje kobaja ne bi bila ono što jeste, kompaktna i ne previše suva. 

Recette :

360 gr de mélange de mes boulettes ( la recette c’est par ici : Boulettes au fromage raclette – pimentées – dans une boîte magique 😘 -Pikantne ćufte sa francuskim… – https://wp.me/p8aPrm-10h

200 gr de blanc de poulet 

160 gr de jambon de porc  fumé

200 gr de lardons cuits 

Quelques graines de poivre noire 

Un peu de noisettes 

Quelques pruneaux 

Quelques abricots secs 

Quelques tomates séchées 

Quelques figues 

Matériel

Film alimentaire 

Marmite assez profonde et large 

Préparation :

Couper le blanc de poulet en dés puis le passer au hachoir , réserver 

Couper le jambon en dés puis passer au hachoir , réserver 

Couper du lardon en dés, puis passer au hachoir , réserver 

Verser l’eau dans la marmite, puis porter à  ébullition , pendant ce temps préparer les saussicons

Mettre  le mélange de boulettes, puis  la viande dans un saladier, mélanger à la main, puis ajouter s’il faut du sel et du poivre, former 4 boules,humidifier vos mains, étaler chaque boule sur le film alimentaire, y disposer les noisettes, puis rouler la farce, bien fermer les extrémités puis répéter l’embalage encore deux fois.  Plonger les saucissons dans l’eau, puis diminuer la chaleur ( thermostat 3, il ne faut pas que l’eau bout). Faire cuire les saucissons pendant une demi-heure, jusqu’à 75℃ au coeur , une fois cuits, les sortir sur un plateau, les laisser refroidir au température ambiante, puis disposer les dans frigos jusqu’au lendemain. 
Recept :

360 gr  mešavine mesa od koje sam pravila pikantne ćufte (recept  možete naći ovde : Boulettes au fromage raclette – pimentées – dans une boîte magique 😘 -Pikantne ćufte sa francuskim… – https://wp.me/p8aPrm-10h

200 gr belog pilećeg mesa

160 gr dimljene šunke

200 gr barene slanine

Nekoliko zrna crnog bibera

Malo lešnika 

Suvih šljiva, suvih bresaka 

Nekoliko sušenih smokvi

Nekoliko kriški  sušenog paradajza

Materijal koji vam je potreban:

Providna folija

Šerpa, široka i dovoljno duboka 

Priprema:

Belo pileće meso isecite na kockice, te ga sameljite u secku 

Šunku isecite na kockice te je sameljite u secku

Slaninu takođe

Sipajte vodu u šerpi, te je stavite da provri, za to vreme oblikujte vaše kobasice, ja sam napravila 4 manje, na sledeći način:

Svo meso stavite u činiji, dobro sjedinite rukama, dodajte ako je potrebno još soli i bibera, te ga podelite na 4 manje lopte. Stavite foliju na sto, te na nju rastanjite  meso , stavite lešnike na početku, te urolajte kobasicu u foliju, dobro stegnite krajeve folije, uvijajući ih te postupak uvijanja kobasice u foliju ponovite još 2 puta. Na isti način pripremite ostale kobasice. Kada voda provri, stavite kobasice u šerpi, smanjite vatru( termostat na 3) te poširajte kobasice jedno pola sata, temperatura kobasice u sredini treba da bude 75℃ kada merite sondom, kada dostignu željenu temperaturu, sklonite šerpu sa vatre, izvadite kobasice da se ohlade, najbolje je da prenoće u frižideru te ih isecite i degustirajte.


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