Gateau Michel à la crème namelaka – Mišel torta sa nemelaka kremom

Eh voilà, on a fêté encore un anniverssaire. Je vous ai dit que le mois de mars, chez nous est le mois des anniversaires . J’ ai inventé encore une recette, et j’ai fait encore un nouveau gâteau, pour Miloš cette fois-ci, mon gendre, le mari de ma fille Milena. Ça fait déjà un an et demi qu’il vit avec nous, et aujourd’hui il a soufflé ses trente bougies. Un jour Milena , notre fille et venue et elle a dit à son père: » Papa, je veux que Miloš vienne chez nous, je veux me marier avec lui »! Elle nous à etonée, on s’atender pas a ce que soit aussi rapide, mais ça ce passe très bien. Miloš est un formidable jeune homme, et on s’entend très bien avec lui. On l’adore, comme s’il était notre enfant.

Evo , mi proslavili još jedan rođendan!!! Ja , osmislila još jedan novi recept i umesila još jednu rođendansku tortu. Kao što vam rekoh, mart je kod nas, u našoj familiji, mesec slavlja, proslavljanja i druženja, mnogo viśe, nego drugi meseci. Naš Miloš, naš novi član, evo ,već druga godina kako je sa nama , oduvao je i svoju 30- tu svećicu. Milena, moja ćerka, nas je baš iznenadila. Došla je jednog dana i sasvim spontano nam rekla , obraćajući se ocu:  » Tata, ja hoću da Miloš dođe kod nas,….hoću da se udam za njega »! Sva radosna, smejući se, rekla je Jeleni, svojoj starijoj sestri : » Eto , vidiš, oduvek sam znala da ću se pre udati od tebe ». i danas se smejemo tome, i zbijamo šale na te reči. Od tog vremena, prošlo je godinu dana, Miloš se super uklopio sa nama, a mi njega puno zavoleli, kao da je od samog rođenja sa nama. Divan mladi čovek, koji nas svakim danom sve više oduševljava, a mi se trudimo da mu što više ugodimo, ne praveći razliku između njega, i naših ćerki. Inače, tortu sam , naravno, pravila po Miloševom ukusu, a evo i kako.

Recette des dacquoises aux pavots bleus x2:

J’ ai fait un gâteau dans un cercle de 18 cm

3 blancs d’oeufs

6 c.as de sucre semoule

3 c.as de farine de blé

10 c.as de pavots bleu

6 gr de levure chimique

Recette de dacquoise au speculoose haché

3 blancs d’oeufs

3 c.as de sucre semoule

2 c.as de farine de blé t45

4 c.as de speculoose

Prévoir 5 c.a.s de lait froid pour chaque dacquoise pour les imbiber.

Recette de la crème aux jaunes d’oeufs et au beurre:

9 jaunes d’oeufs +4 c.a.sde sucre semoule

180 gr de beurre ramoli+ 3 c.as de sucre semoule

Recette de la crème namelaka à ma façon:

6gr de gelatine en feuilles

5gr de glucose ou miel

200gr de couverture de chocolat blanc

100 ml de lait

150ml de crème fleurette

Préparation de la dacquoise au pavot bleu:

Dans un saladier mélanger la levure chimique et la farine, résérver

Clarifier les oeufs

Mettre dans un saladier les blancs d’oeufs, ajouter une pincée de sel fin, puis les faire monter à l’aide d’un batteur. Lorsqu’il deviennent mousseux, commencer à ajouter du sucre, cuillère par cuillère, continuer à les monter, pour avoir une meringue bien ferme, puis ajouter la farine , melanger à l’aide d’une maryse, en suite ajouter des graines de pavot bleu, melsnger, puis vérser la préparation dans le cercle, etaler puis enfourner à 230℃ 10 -12 minutes.

Faire de la même façon les autres dacquoises

Préparation de la crème aux jaunes d’ oeufs et au beurre :

Dans un saladier mettre les jaunes d’oeufs, ajouter 4 .cas de sucre, puis les faire blanchir, cette fois je ne les ai pas passés au bain-marie.

Mettre dans un autre saladier du beurre ramoli, ajouter 3c.as de sucre, puis fouetter pour faire du beurre pommade. Ensuite commencer à ajouter progressivement les jaunes d’oeufs en mélangeant la préparation à l’aide d’un batteur électrique.

Préparation de la crème namelaka :

Mettre la couverture de chocolat blanc dans un saladier assez profond.

Tremper les feuilles de gelatine dans l’eau froide

Verser du lait dans une petite casserole, ajouter du glucose, puis porter á ébullition en mélangeant à l’aide d’un fouet, lorsqu’il bout, ajouter les feuilles de gélatine bien essorées, melanger, puis verser du lait sur le chocolat, puis melanger à l’aide d’un mixeur plongeant, lorsque la crème devient bien lisse et compacte, ajouter la crème fleurette, puis mélanger à l’aide d’un mixeur. Laisser la crème au frigo pour qu’elle se bloque, en mélangeant de temps de temps. Puis incorporer la crème à la crème au beurre en mélangeant à l’aide d’un fouet.

Montage du gateau:

Disposer la dacquoise aux graines de pavot dans un cercle, sur un plateau, répartir la crème dessus à l’aide d’une poche à douille, puis disposer la dacquoise aux speculoose, répartir la crème, puis continuer jusqu’à l’épuisement de la crème, et enfin décorer le gâteau de la façon dont vous le souhaitez.

Autor recepta : Sunčica Stanković

Recept za pripremu dakuaz od maka:

3belanca

3 supene kašike kristal śećera

2 supene kašike pšeničnog brašna t45

10 supenih kašika maka u zrncima

6 gr praška za peciva

Ja sam napravila dve ovakve dakuaz, od maka i jednu od spekuloza keksa.

Recept za pripremu dakuaz od spekuloze keksa:

3 belanca

3 supene kašike kristal śećera

2 supene kašike pšeničnog brašna

4 supene kašike spekuloza keksa

6 gr praška za pecivo

Recept za namelaka kremu:

6 gr želatina u listovima

5 gr glukoze ili meda

200 gr bele kuvertur čokolade

100 ml mleka

200 ml tečne pavlake

Recept za kremu od putera i žumanaca:

9 žumanaca +4 supene kašike śećera

180 gr putera, sobne temperature +3 supene jašike šećera

Postupak pripreme dakuaz od maka :

Pomešajte u dubljoj činiji, brašna , sa praškom za pecivo ,

Stavite pek papir na plek, te na njega postavite plek bez dna

Uključite rernu da se zagreva na 230℃

Odvojite belanca od žumanaca

Stavite belanca u posudu , dodajte prstohvat soli, te ih umutite penasto, zatim počnite postepeno dodavati kristal šećera, kašiku po kašiku, te ih umutite tako da dobijete čvrstu morang -šam, ( kada se žice miksera teško kreću po njoj, znači da je dobro umućena), dodajte brašna, sjedinite ga sa morang, mešajući ga delikatno žicom za mućenje, zatim dodajte maka, umešajte ga pomoću mariz ( silikonska kašika), te sipajte smesu u plek. Pecite dakuaz na 230℃ , 15 minuta u rerni sa ventilatorom. Nakon toga izvadite plek, ostavite dakuaz da se prohladi, izvaditeje iz pleka, te prelijte hladnim mlekom.

Na isti način pripremite i dakuaz od spekuloza keksa

Priprema Namelaka kreme:

Čokoladu stavite u dublju činiju

Potopite listove želatina u hladnoj vodi

Mleko sipajte u šerpicu, dodajte glukoze, te stavite da se zagreva uz povreneno mešanje žicom za mućenje, kada provri,dodajte dobro oceđene listove želatina, promešajte , te ga sipajte direktno na čokoladu, iz dva puta, između svakog sipanja umutite smesu štapnim mikserom, čokolada će na taj način početi polako da se zgušnjava, zatim dodajte tečne pavlake, te kremu opet umutite štapnim mikserom, nakon toga je ostavite u frižideru , da se stegne, uz povremeno mešanje, da ne bi formirala koricu odozgo.

Priprema žute kreme:

Stavite vodu u dubljoj šerpi da provri

Umutite mikserom penasto , žumanca sa šećerom, zatim nastavite mućenje žumanaca u šerpi – na pari, dobrih 10 minuta, nakon toga ih sklonite od šerpe, te ih ostavite da se prohlade, za to vreme pripremite kremu od putera.

Umutite penasto puter sobne temperature sa kristal šćerom, zatim postepeno umešajte žutu kremu, mešajući mikserom, dodajte Namelaka kremu, sjedinite je sa smesom te dodajte mlevenog keksa, koga ćete sjediniti sa celokupmom smesom mešajući silikonskom kašikom. Sada je vaša krema spremna za filovanje torte.

Montaža torte:

Stavite prvu dakyaz od maka u plek bez dna – krema – dakuaz od spekuloza keksa- krema – dakuaz od maka – krdma , odozgo, te tortu stavite da se stegne fil , u frižideru.Nakon toga sklonite obruč ( plek, ako se kojim slučajem prilepila za stranice pleka, nožem napravite krug oko pleka, vodeći računa dane oštetite korice, zatim je premažite puter kremom, te obložite fondanom iki dekorišite po vašoj volji.

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