La salade mimosa est devenue une salade incontournable chez nous en Serbie, pratiquement pour toutes les fêtes. Une recette qui existe depuis longtemps avec les mêmes ingrédients, mais avec une petite touche de chaque femme, comme moi aujourd’hui, j’ai ajouté 3 nouveaux ingredients : carottes, fromage feta, et tomates vertes aigre doux
Mimoza salata je sastavni deo svake svečane trpeze kod nas. Godinama pripremana sa istim sastojcima koji variraju od mesta do mesta, od kuće do kuće, od domaćice do domaćice, uz neki sitni,mali, « tajni » sastojak svake od njih koji će učiniti da njena salata bude sigurno ukusnija, od salata nekih drugih😘, a uvek tako dobra…., koja će uvek iznova izazvati ponovno oduševljenje svojim fantastičnim ukusom i novim ruhom prelepih boja i nijansi istih. Ja sam je ovog puta pravila sa po meni( kažem po meni , jer možda je neko već spremao na ovaj način), novim sastojcima : zelenim paradajzom iz turšije , feta sirom i barenom šargarepom, uz ostale, tradicionalne. Nama se puno dopala ovakva, a vi probajte pa mi javite vaše utiske🤔😘
Recette pour 8 personnes:
4 pommes de terre cuites et rapées, de taille moyenne.
4 oeufs durs coupés en lamelles au coupe oeufs
4 tomates vertes coupées en dès a l’aire doux(à acheter au magasin balkanique).
4 cornichons aigre doux (taille moyenne, coupés en dès)
150 gr de fromage féta rapé
150 gr mozza rapé
2 carottes cuites rapées
200 gr de jambon de Paris fumé, coupé en dès
250 gr de crème fraîche
250 gr de mayonnaise
Préparation:
Faire cuire dans l’eau salée bouillante des carottes et pdt.
Dans un saladier en verre assez profond mettre une couche de pommes de terres – une fine couche de crème fraiche – parsemer de fromage feta – disposer les dès de jambon – parsemer de mozza rapé – mettre une fine couche de mayonnaise – parsemer les carottes rapées, puis parsemer les oeufs – disposer les dès de jambon – parsemer les dès de tomates et les dès de cornichons – fromage feta – puis disposer les dès de jambon – fromage rapé,pommes de terres…. puis continuer d’alterner les ingrédients jusqu’à épuisement. Fermer la salade avec une fine couche de fromage rapé, puis décorer comme vous le souhaitez.
Recept za 8 persona:
4 barena krompira srednje veličine ( rendana)
4 tvrdo kuvana jajeta ( isečena na fine lamele na mandolini za sečenje jaja)
4 kornišona , sečena na kockice
4 zelena paradajza iz turšije , sečena na kockice
150 gr feta sira ( rendanog )
150 gr rendane mocarele
2 barene šargarepe , srednje veličine ( rendane)
200 gr dimljene šunke ( sečene na kocke)
250 gr kisele pavlake
250 gr majoneza
Priprema :
Šargarepu i krompir obarite u slanoj kipućoj vodi.
Salatu je najbolje slagati u dubljoj, staklenoj činiji, kako bi se videli slojevi poslaganih namirnica, što po meni deluje jako dekorativno, a vi kako želite. Ja sam salatu slagala ovim redosledom :
Krompir – pavlaka -feta – kockice dimljene šunke – mocarela – majonez – šargarepa – jaja – kockice dimljene šunke – kockice kornišona – paradajza,ponovite postupak dok ne utrošite namirnice. Odozgo posipajte rendanu mocarelu ili kačkavalj i dekorišite salatu po vašoj volji.
Votre commentaire