Roulé façon kinder pingui – kinder pingvin rolat

Le roulé kinder pingui a vraiment eu un succes fou chez nous aujourd’hui! Avant je n’étais pas du tout fan de gâteaux au chocolat, mais je me rends de plus en plus compte à quel point ceux-ci nous permettent d’être créatifs.

Recette:

8 oeufs moyens

10 c.as de sucre semoule

5 c.as de farine de blé 45

8 c.as de lait froid

6c.as d’huile d’olive vierge

50 gr de chocolat noir 95% de cacao

1c.as de cacao

Pour la garniture- la crème de fourrage:

250 gr de crème chantilly déshydratée

120 ml d’eau pétillante

7c.as de crème fraîchep

Pour le glaçage de la génoise d’intérieure :

60 ml de lait

70gr de chocolat noir 95% de cacao

2c.as d’huile d’olive

Pour la couverture du roulé (dessus):

40 gr de chocolat noir 95% de cacao

20 ml de lait

2 c.as d’huile d’olive

3c.as de crème fleurette montée

Préparation de la génoise:

Mettre dans une petite casserole de chocolat,de lait et d’huile, puis les faire fondre á feu doux en remuant á l’aide d’un fouet, reserver

Prechauffer le four à 250℃

Chemiser la plaque de papier de cuisson

Mettre les oeufs dans un saladier, ajouter du sucre, les faire blanchir à l’aide d’un batteur,ajouter le melange de chocolat, lait et d’huile, mélanger, puis verser la préparation dans une plaque, enfourner pendant 20 minutes à 230℃ – chaleur tournante. Préparer un torchon humide. Une fois cuite, déposer la génoise sur le torchon humide

Préparation du chocolat pour le glaçage de la génoise:

Verser dans une petite casserole du lait, de l’huile, ajouter le chocolat, puis faire fondre le chocolat à feu doux en remuant à l’aide d’un fouet.

Préparation de la crème pour le fourrage:

Mettre la crème chantilly dans un saladier, ajouter de l’eau puis la faire monter à l’aide d’un batteur, arrêter votre batteur, ajouter la crème fraîche, mélanger à l’aide d’un fouet et réserver.

Préparation de la crème de glaçage au dessus du roulé:

Verser du lait dans une petite casserole et de l’huile d’olive, ajouter du chocolat, puis le faire fondre à feu doux en remuant. Retirer la casserole laisser refroidir puis ajouter la crème fleurette montée, mélanger puis verser sur le gâteau, mettre au frigo, une demie-heure puis décorer le selon vos goûts

Autor recepta: Sunčica Stanković

Jedan sasvim običan rolat, kolač uz koji smo svi odrastali i radovali se svakom njegovom sledećem dolasku na trpezi. Danas obogaćen nekim novim ukusima, aromama, presvučen u novo ruho, ali uvek dobro prepoznatljivog izgleda. Odlično rešenje za kolač na brzaka, za iznenadne goste, za stare dobre prijatelje, za neka nova druženja i priče uz vreli gutljaj čaja ili kafe, kako god , oduševiće vas ukusom, u to sam sigurna.😘

Stari dobri rolat, koji je, gle čuda, odlučio da promeni svoje ime, doda malčice na boji, poigra se novim ukusom, nabaci neku novu šminku u skladu sa trendovima i modnim zbivanjima i evo ga,svima nama dobro znan u nekom novom ruhu kinder pingvin rolat .Šepuri se na pegasto-crvenom tanjiriću, dok baršunasto- beli krem razbija svojom svežinom čokoladnu rapsodiju, ogrnut sjajnim plaštom tek otopljene čokolade, pomešane upečatljivim mirisom prezrelih maslina, modro-zelenog ulja koje klizi po njemu i sliva se duboko, tu negde u mekanom testu, grleći nežno kolutiće crno-bele kraljice, šćućurene duboko u njegovom srcu. Jedan sasvim običan kolač- pingvin-rolat , a toliko toga u njemu i oko njega. Budi uspomene, vraća u neko prošlo vreme, sretne dane detinjstva,ljubavi igre i smeha nekih nama dragih ljudi kojih više nema.

Recept za koru:

8 jajeta srednje veličine

10 supenih kašika kristal šećera

5 supenih kašika pšeničnog brašna t45

1 supena kašika kakaa

8 supenih kašika hladnog mleka

6 supenih kašika maslinovog ulja

50 gr crne čokolade 95%kakaa

Recept za garniranje rolata:

250 gr šlaga u prahu

120 ml gazirane vode

7 supenih kašika kisele pavlake

Crna i bela kuvertur čokolada( profesionalna čokolada u obliku dugmadi), vi možete staviti bilo koju čokoladu

Za premazivanje korice rolata

60 ml mleka

70gr crne čokolade 95%kakaa

2 c.as de huile d’olive

Za dekoraciju -premazivanje već uvijenog rolata:

40 gr crne čokolade 95%kakaa

20 ml mleka

2 kašike maslinovog devičanskog ulja

3 kašike umućenog šlaga

Priprema korice:

Uključite rernu da se zagreva na 250℃

Obložite plek pek papirom ( ja sam rolat pekla u pleku koji dobijate sa šporetom)

Maslinovo ulje mleko i čokoladu otopiti na tihoj vatri, mešajući da ne zagori

Umutiti jaja penasto sa šećerom, zatim dodati brašna i kakaa, sjediniti ih žicom za mućenje, zatim dodajte smesi, umešajte žicom, sipajte smesu u plek, te pecite na 230℃ u rerni sa ventilatorom, oko 20-tak minuta

Pečenu koru direktno prebacite na vlažnu krpu, tako što će papir biti odozgo, na korici, te je pokrijte krajevima krpe.Kada se kora ohladi sklonite papir i krpu.

Za to vreme umutite šlag, dodajte pavlake, sjedinite je žicom za mućenje, te je nanesite na koru, a po ivici rolata poređajte crnu i belu couverture (kuvertur) čokoladu, urolajte rolat, te ga obmotajte providnom folijom, dobro učvrstite krajeve folije, podvijte pod krajeve rolata i ostavite ga u frižideru da se što bi se reklo : malo odmori😘 Za to vreme pripremite glasaž od čokolade.

Otopite čokoladu sa mlekom i uljem na tihoj vatri, mešajući , sklonite sa vatre, sačekajte da se prohladi, zatim dodajte umućene pavlake, dobro sjedinite , te premažite rolat, od koga ste prethodno sklonili foliju😘 te ga dekorišite po vašoj želji.

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