Le roulé kinder pingui a vraiment eu un succes fou chez nous aujourd’hui! Avant je n’étais pas du tout fan de gâteaux au chocolat, mais je me rends de plus en plus compte à quel point ceux-ci nous permettent d’être créatifs.
Recette:
8 oeufs moyens
10 c.as de sucre semoule
5 c.as de farine de blé 45
8 c.as de lait froid
6c.as d’huile d’olive vierge
50 gr de chocolat noir 95% de cacao
1c.as de cacao
Pour la garniture- la crème de fourrage:
250 gr de crème chantilly déshydratée
120 ml d’eau pétillante
7c.as de crème fraîchep
Pour le glaçage de la génoise d’intérieure :
60 ml de lait
70gr de chocolat noir 95% de cacao
2c.as d’huile d’olive
Pour la couverture du roulé (dessus):
40 gr de chocolat noir 95% de cacao
20 ml de lait
2 c.as d’huile d’olive
3c.as de crème fleurette montée
Préparation de la génoise:
Mettre dans une petite casserole de chocolat,de lait et d’huile, puis les faire fondre á feu doux en remuant á l’aide d’un fouet, reserver
Prechauffer le four à 250℃
Chemiser la plaque de papier de cuisson
Mettre les oeufs dans un saladier, ajouter du sucre, les faire blanchir à l’aide d’un batteur,ajouter le melange de chocolat, lait et d’huile, mélanger, puis verser la préparation dans une plaque, enfourner pendant 20 minutes à 230℃ – chaleur tournante. Préparer un torchon humide. Une fois cuite, déposer la génoise sur le torchon humide
Préparation du chocolat pour le glaçage de la génoise:
Verser dans une petite casserole du lait, de l’huile, ajouter le chocolat, puis faire fondre le chocolat à feu doux en remuant à l’aide d’un fouet.
Préparation de la crème pour le fourrage:
Mettre la crème chantilly dans un saladier, ajouter de l’eau puis la faire monter à l’aide d’un batteur, arrêter votre batteur, ajouter la crème fraîche, mélanger à l’aide d’un fouet et réserver.
Préparation de la crème de glaçage au dessus du roulé:
Verser du lait dans une petite casserole et de l’huile d’olive, ajouter du chocolat, puis le faire fondre à feu doux en remuant. Retirer la casserole laisser refroidir puis ajouter la crème fleurette montée, mélanger puis verser sur le gâteau, mettre au frigo, une demie-heure puis décorer le selon vos goûts
Autor recepta: Sunčica Stanković
Jedan sasvim običan rolat, kolač uz koji smo svi odrastali i radovali se svakom njegovom sledećem dolasku na trpezi. Danas obogaćen nekim novim ukusima, aromama, presvučen u novo ruho, ali uvek dobro prepoznatljivog izgleda. Odlično rešenje za kolač na brzaka, za iznenadne goste, za stare dobre prijatelje, za neka nova druženja i priče uz vreli gutljaj čaja ili kafe, kako god , oduševiće vas ukusom, u to sam sigurna.😘
Stari dobri rolat, koji je, gle čuda, odlučio da promeni svoje ime, doda malčice na boji, poigra se novim ukusom, nabaci neku novu šminku u skladu sa trendovima i modnim zbivanjima i evo ga,svima nama dobro znan u nekom novom ruhu kinder pingvin rolat .Šepuri se na pegasto-crvenom tanjiriću, dok baršunasto- beli krem razbija svojom svežinom čokoladnu rapsodiju, ogrnut sjajnim plaštom tek otopljene čokolade, pomešane upečatljivim mirisom prezrelih maslina, modro-zelenog ulja koje klizi po njemu i sliva se duboko, tu negde u mekanom testu, grleći nežno kolutiće crno-bele kraljice, šćućurene duboko u njegovom srcu. Jedan sasvim običan kolač- pingvin-rolat , a toliko toga u njemu i oko njega. Budi uspomene, vraća u neko prošlo vreme, sretne dane detinjstva,ljubavi igre i smeha nekih nama dragih ljudi kojih više nema.
Recept za koru:
8 jajeta srednje veličine
10 supenih kašika kristal šećera
5 supenih kašika pšeničnog brašna t45
1 supena kašika kakaa
8 supenih kašika hladnog mleka
6 supenih kašika maslinovog ulja
50 gr crne čokolade 95%kakaa
Recept za garniranje rolata:
250 gr šlaga u prahu
120 ml gazirane vode
7 supenih kašika kisele pavlake
Crna i bela kuvertur čokolada( profesionalna čokolada u obliku dugmadi), vi možete staviti bilo koju čokoladu
Za premazivanje korice rolata
60 ml mleka
70gr crne čokolade 95%kakaa
2 c.as de huile d’olive
Za dekoraciju -premazivanje već uvijenog rolata:
40 gr crne čokolade 95%kakaa
20 ml mleka
2 kašike maslinovog devičanskog ulja
3 kašike umućenog šlaga
Priprema korice:
Uključite rernu da se zagreva na 250℃
Obložite plek pek papirom ( ja sam rolat pekla u pleku koji dobijate sa šporetom)
Maslinovo ulje mleko i čokoladu otopiti na tihoj vatri, mešajući da ne zagori
Umutiti jaja penasto sa šećerom, zatim dodati brašna i kakaa, sjediniti ih žicom za mućenje, zatim dodajte smesi, umešajte žicom, sipajte smesu u plek, te pecite na 230℃ u rerni sa ventilatorom, oko 20-tak minuta
Pečenu koru direktno prebacite na vlažnu krpu, tako što će papir biti odozgo, na korici, te je pokrijte krajevima krpe.Kada se kora ohladi sklonite papir i krpu.
Za to vreme umutite šlag, dodajte pavlake, sjedinite je žicom za mućenje, te je nanesite na koru, a po ivici rolata poređajte crnu i belu couverture (kuvertur) čokoladu, urolajte rolat, te ga obmotajte providnom folijom, dobro učvrstite krajeve folije, podvijte pod krajeve rolata i ostavite ga u frižideru da se što bi se reklo : malo odmori😘 Za to vreme pripremite glasaž od čokolade.
Otopite čokoladu sa mlekom i uljem na tihoj vatri, mešajući , sklonite sa vatre, sačekajte da se prohladi, zatim dodajte umućene pavlake, dobro sjedinite , te premažite rolat, od koga ste prethodno sklonili foliju😘 te ga dekorišite po vašoj želji.
Votre commentaire