Glace aux raisins secs – Sladoled sa rumom i suvim grožđem

J’ai fait cette glace il y a quelques jours et nous l’avons adoré!! Elle avait une consistance parfaite, elle était lisse et sans cristaux de glace, on sentait bien les raisins secs imbibés de rhum, et l’arome de l’eau de roses ; autant d’éléments ayant rendu cette glace très savoureuse!

Recette:

500 gr de crème chantilly en poudre

350 ml de jus d’abricots

2 yaourt brassés

250 ml de crème fraîche

5 oeufs entiers + 4 cas de sucre roux

1 poignée de raisins secs

Jus et zestes de 2 citrons verts

100 ml de rhum

60 ml d’eau de roses

Préparation:

Vérser dans un saladier du rhum, ajouter les raisins secs et les laisser s’imbiber.

Mettre la crème chantilly dans un saladier, verser en intégralité du jus d’abricots, puis la monter à l’aide d’un batteur ( vittesse5), ajouter les yaourts et la crème fraîche , mélanger à l’aide d’un fouet, réserver au frigo. Mettre dans un saladier : les oeufs, ajouter du sucre et les faire blanchir, puis les ajouter dans la crème chantilly montée. Vous pouvez également faire blanchir les œufs et le sucre dans un bain-marie 3-4 minutes , laisser les refroidir , puis ajouter les dans la crème chantilly montée . ajouter ensuite du rhum avec les raisins secs, verser de l’eau de roses, du jus de citrons et les zestes, puis mélanger à l’aide d’un fouet. Mettre le saladier au congélateur pendant 4h, et servir la glace.

Možda još uvek nije kasno da pripremite ovaj preukusni sladoled prepun arome🤔😘 i fantastičnog ukusa.Ako volite miris ruma u kolačima, ako vas oduševljava opojni miris ružine vodice u poslasticama i najzad, ako uživate u specifičnim i neverovatno spojivim kombinacijama, ovo je definitivno sladoled za vas!!! Fine, baršunaste teksture, prožet mekano krskavim zrncima sušenog grožđa okupanih mirišljavim rumom dok se sitne kapi ružine vodice tiho slivaju niz ledene kugle sladoleda i nežno upliću u kolutove modro zelene limete. Pravi pravcati sladoled, ni traga onim sitnim, malim kristalićima, zanosne arome. Mene je oduševio, dok moja Milena nije prestajala da mi govori kako skoro nisam napravila ovako dobar sladoled!!!!

Autor recepta : Sunčica Stanković

Recept:

500 gr šlaga u prahu

350 ml gustog soka od bresaka

2 grčka jogurta (250 ml)

250 gr čvrste pavlake

5 celih jajeta + 4kašike braon šećera

1 šaka suvog grožđa

Sok i rendana kora od dve organske limete

100 ml belog ruma

60 ml ružine vodice

Priprema:

U dublju posudu sipajte ruma, dodajte suvog grožđa, te sačekajte da grožđe nabubri – omekša. Stavite šlag u dublju činiju, sipajte svu količinu soka, te ga umutite mikserom,najvećom brzinom. Kada ste šlag umutili čvrsto dodajte kiselog mleka i pavlake, sjedinite ih žicom za mućenje, te ga sačuvajte u frižideru. Za to vreme umutite penasto jaja sa šećerom, pasipajte u umućeni šlag. Ako ste ipak za to da jaja budu termički obrađena, skuvajte ih na pari, dok se šećer ne otopi i masa bude malo gušća, nekih 3-4 minuta), sačekajte da se ohlade pa sipajte u umućeni šlag, dodajte grožđa sa rumom, ružine vodice, soka i korice od limuna, sve dobro sjedinite žicom, pokrijte providnom folijom i ostavite sladoled u zamrzivaču da se stegne, minimalno 4h. Nakon toga ga možete držati u frižideru jer je masa dovoljno gusta i neće se brzo otapati u frižideru.

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