Carrés mousseaux au caramel – Mousse kocke sa karamelom

Gâteau carrés mousseaux, vous allez adorer. Il a eu beaucoup de succes à la maison.

Recette pour la génoise:

2 oeufs

120 gr de sucre roux

138 gr de farine de blé

20 gr de poudre de pudding dr oetker

20 gr de cacao

10 gr de la levure chimique

3 cas de la créme fraîche

150 ml de lait chaud

Recette pour la mousse au mascarpone:

200 gr chocolat noir

200 ml de crème fleurette

250 gr de fromage mascarpone +4 cas de sucre semoule

Recette pour le caramel:

100 gr de sucre semoule

30 gr de beurre

150 ml de crème fleurette

Préparation de la génoise:

D’abord vous allez mélanger dans un saladier la farine, le cacao, le puddinge et la levure chimique.

Huiler la plaque, (diametre 28cm) puis la parsemer légèrement de sucre roux

Faire chaufer le lait

Préchauffer le four à 250℃

Mettre les oeufs dans un saladier , ajouter du sucre, puis les faire blanchir, ajouter le mélange de la farine, de cacao,….bien incorporer á l’aide du batteur, ajouter la crème fraîche et le lait, mélanger à l’aide d’un fouet, vérser la preparation dans la plaque, enfourner à 180℃ pendant 25 minutes

Préparation de la mousse au mascarpone

Faire chaufer la crème fleurette, verser sur le chocolat, puis mélanger à l’aide d’un fouet, laisser refroidir en mélangeant de temps de temps.

Mettre dans un saladier le mascarpone, ajouter le sucre puis le faire monter, incorporer le chocolat. Puis les faire monter à l’aide du batteur cinque bonnes minutes.

Préparation du caramel:

Mettre dans une casserole le sucre, faire chaufer à feu doux jusqu’a obtention d’un caramel brun, ajouter du beurre, mélanger à l’aide d’un fouet, puis ajouter la crème fraîche, porter à ébullition en melangeant, retirer la casserole du feu, puis laisser refroidir.

Montage de gâteau:

Verser la moitié du caramel bien etalé, disposer la mousse , étaler également, disposer la deuxième génoise, disposer la mousse, étaler puis verser le caramel. Mettre le gâteau au frigo pour que ca bloque, puis couper le en carrés.

Auteure: Sunčica Stanković

Mousse kocke su lagani kolačići koji će vas oduševiti . Fantastičnog su ukusa a kombinacija čokolade, pavlake, karamela i maskarpone sira im daju posebnu aromu i svežinu.

Recept za koricu:

2 jajeta

120 gr braon šećera

138 gr pšeničnog brašna

20 gr pudinga od vanile

20 gr kakaa

10 gr praška za pecivo

3 kašike čvrste pavlake

150 ml vrelog mleka

Recept za mousse kremu:

200 gr crne čokolade

200 ml tečne pavlake

250 gr mascarpone sira + 4 kašike braon šećera

Recept za karamel:

100 gr kristal šećera

30 gr omekšalig putera

150 ml tečne pavlake

Priprema korice:

Najpre u jednoj činiji pomešajte brašna, pudinga,kakaa i praška za pecivo

Plek veličine 28cm, premažite uljem i ležerno posipajte braon šećerom

Uključite rernu da se zagreva na 250 ℃, dok mutite koru, a kada he stavite u rernu smanjute na 180 stepeni..

Stavite mleko da se zagreva

Jaja penasto umutiti sa šećerom, dodajte mešavinu brašna, pudings, kakaa i praška za pecivo, sjedinite mikserom, zatim dodajte pavlake i mleka, dobro sjedinite žicom , te smedu sipajte u plek i pecite kolač na 180℃ oko 25 minuta.

Napomena :

Smesa za koricu je malo ređa ali nakon pečenja bude odlična.

Priprema mousse kreme:

Maskarpone umutite penasto sa šećerom

Izlomite čokoladu na komadiće , te je stavite u dublju činiju, pavlaku zagrejite do vrenja i prelijte preko čokolade, dobro sjedinite žicom za mućenje, i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne, nakon toga je dodajte u umućeni maskarpone te ih sjedinite mikserom muteći dobrih 5 minuta( što više mutite krema će biti penasta)

Priprema karamela:

Stavite šećera u šerpicu, pa na tihu vatru da se otapa da dobije finu karamel boju. Šećer nikako ne mešati nego s’vremena na vreme okretati šerpicu polukružno. Zatim dodajte putera, pustite da se otopi, zstim dodajte pavlake , te pustite da karamel provri uz neprestano mešanje, sklonite šerpicu da vatre i ostavite da se karamel ohladi i samim tim i zgusne.

Montaža kockica:

Ohlađenu koricu presecite na pola po dužini, premažite je karamelom , stavite mousse kremu, zatim drugu koricu, odozgo ostatak fila i na kraju karamel. Stavite kocke u frižideru da se kolač stegne i formira fini sloj moussa.

Autor: Sunčica Stanković

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