Rhum kassato gâteau-rum kasato štanglice

J’ai mangé ce gâteau quand j’étais petite, et j’avais adoré le goût ! Bien que je ne connaissais pas sa recette, j’ai essayé des années après de retrouver cette recette-là en particulier. J’ai enfin fini par la retrouver en suivi mes sens. Cela me rend tellement heureuse !

Et, voici ma recette :

Recette :

800 ml d’eau

350 ml de lait

360 gr de purée instantanée en sachet

200 gr de sucre de canne

180 gr de beurre fondu

300 gr de chocolat noir

100 gr de chocolat aux céréales croustillantes

655 gr de biscuits broyés

40 gr de noix broyées

2 cas de cacao

60 ml de rhum

Il vous faudra une plaque de 35×25 cm

Pour le glaçage :

200 gr de chocolat noir

200 gr de chocolat au lait +150 ml de crème liquide

60 gr de chocolat blanc + 50 ml de crème fleurette Allez voir également : https://mesfoliesculinaires.fr/2021/11/10/gateau-ferrero-ferrero-kocke/

Préparation :

Verser de l’eau et du lait dans une casserole, ajouter du sucre, puis porter à ébullition à feu moyen, une fois que ça bout, ajouter du beurre et le faire fondre, puis ajouter la purée la faire cuire en mélangeant à l’aide d’un fouet. Retirer la casserole du feu, puis ajouter du chocolat, mélanger à l’aide d’un fouet, puis ajouter les autres ingrédients en mélangeant à l’aide d’une cuillère en bois. Verser la préparation dans une plaque chemisée de papier sulfurisé que vous aurez au préalable huilé avec de la graisse crisco ou de l’huile neutre (dimensions de la plaque : 25 largeur X 35 longueur, 4,5 cm de profondeur), bien étaler à la main puis mettre la plaque au frigo..

Préparation du glaçage au chocolat noir :

Couper le chocolat en morceaux, le mettre dans un saladier. Verser la crème fleurette dans une casserole puis la faire frémir, verser sur le chocolat, mélanger à l’aide d’un fouet, puis le verser sur le gâteau, retourner le gâteau au frigo pendant 15 minutes puis verser du chocolat blanc et à l’aide d’un couteau ou un cure-dent faire des dessins dessus, remettre le gâteau au frigo pour qu’il se fige.

Le glaçage au chocolat blanc vous préparer à la même façon

Auteur : Sunčica Stanković

I napokon….. ovo je onaj njihov ukus koji tražim godinama…. Da vam iskreno kažem: ja ih obožavam, a i vi ćete, u to sam sigurna… Jednom, prilikom, dosta davno…još kao dete sam ih jela, i od tog trenutka uporno tražila njihov ukus i miris u ne malom broju recepata… Smišljala moje, kombinovala sastojke, pisala, brisala, dodavala, oduzimala, mesila i opet nastavljala i mislim da sam im se napokon približila…, Onom njihovom tajanstvenom ukusu i mirisu, koji me je držao svih ovih godina😊💖 A Deda Mraz….. Velite mi, još nije ispraznio svoju torbu, jel tako? Ma isprazniće sigurno… Ako nije stigao ove, sigurno će sledeće godine, protrčati kroz naše vrele dimnjake i obradovati sve dobre duše ovoga sveta💕❤️💖koji još uvek veruju u njega, veruju da postoji… Čiste detinje duše💕❤️💖A do tada.., evo recepta koji insistiram, da, dobro ste čuli : insistiram da realizujete, jer je šteta ne osetiti ovako predivan ukus i miris ovog kolača, a tek hrskava čokolada u njemu!!!!!!! Jedan neopisivi doživljaj 😉 Dakle: ljubitelji ruma i hrskave čokolade, ovo je definitivno vaš kolač😉 koji preti da osvoji ceo svet?!!!

Recept:

800 ml vode

350 ml mleka

360 gr pirea iz kesice

300 gr crne čokolade

100 gr hrskave mlečne čokolade sa žitaricama

180 gr margarina

655gr mlevenog keksa

200gr braon šećera

40 gr mlevenih oraha

2 kašike kakaa

60 ml ruma

Koristila sam plek veličine 35×25 cm

Za preliv:

200 gr crne čokolade

200 gr mlečne čokolade +150 ml tečne neutralne pavlake

60 gr bele čokolade + 50 ml neutralne tečne pavlake

Predlažem da pogledate i ovaj recept: https://mesfoliesculinaires.fr/2021/11/10/gateau-ferrero-ferrero-kocke/

Priprema : sipajte vodu i mleko u dubljoj šerpi, dodajte šećera, stavite da se zagreva, kada uzavri dodajte putera, sačekajte da se otopi, sipajte pire iz kesice i uz neprestano mešanje ga skuvajte na tihoj vatri, zatim sklonite šerpu, te dodajte čokoladu dok je smesa još vruća kako bi se otopila i na kraju dodajte ostale sastojke, dobro ih sjedinite mešajući varjačom te je izručite u plek prekriven pek papirom, dobro izravnajte smesu rukama, stavite plek u frižideru da se smesa stegne i nakon toga kolač prelijte najpre crnom čokoladom zatim belom. Vrhom tankog noža iscrtajte šare, te vratite kolač u frižider.

Priprema čokolade za preliv : čokoladu stavite u činiju, sipajte pavlaku u šerpicu, stavite da se zagreje do vrenja, te je sipajte na čokoladu, dobro je sjedinite mešajući žicom, te prelijte kolač njome. Na isti način pripremite i belu čkoloadu.

Napomena:

Plek obložite pek papirom te ga premažite crisco ( biljna masnoća) ili uljem

Belu čokoladu sipajte po kolaču nakon 15 minuta od prelivanja crne čokolade.

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