Je suis très satisfaite de ce fromage vegan qui ressemble beaucoup au vrai fromage.
Recette :
300 gr de noix de cajou (ou arachide)
585 ml d’eau
3 c.à.c. de sel fin
1 c.à.c. d’ail en poudre (j’ai mis du frais)
1 c.à.c. d’oignons en poudre (j’ai mis des oignons frais)
2 c.à.s. de jus de citron bio
3 c.à.c. d’agar-agar
Qqs feuilles de basilic
Préparation :
Préparer d’abord la gélatine en suivant les instructions indiquées sur le sachet.
Mettre la gélatine dans un récipient, ajouter de l’eau, puis laisser gonfler.
Mettre tous les ingrédients dans un blender, ajouter la moitié de l’eau, puis faire mixer à vitesse maximale..
Verser un peu de la préparation dans une casserole, faire chauffer, puis ajouter la gélatine, mélanger, laisser se dissoudre et ajouter dans la préparation, mixer de nouveau à la vitesse maximale puis verser dans des récipients adaptés, chemise de filme alimentaire, ajouter les feuilles de basilic, puis les placer au frigo.
Već duže vreme planiram da pripremim vegan sir, i mogu vam reći da mi je prosto krivo zašto to nisam uradila ranije, jer gotovo da nema razlike između ovog vegan sira i onog, da tako kažem pravog. Mene nekako oduševljava veganstvo i sav taj način pripremanja hrane kojim oni postižu isti efekat ukusa i sastava namirnica kojom se hrane.
Recept:
300 gr indijskog oraha (ili kikirikija)
585 ml vode
3 kašičice soli
1 kašičica belog luka u prahu( ja sam stavila sirovi) )
1 kašičica crnog luka u prahu ( ja sam stavila sirovi!)
2 kašike soka od organskog limuna
Nekoliko listića bosiljka
3 kašičice želatina agar – agar
Priprema:
Želatin pripremite prema uputstvu na vrećici, što znači stavite ga u posudu i dodajte hladne vode..
Stavite orah u blender, dodajte ostale sastojke, nalijte polovinu vode, te uključite blender na maksimalnu brzinu kako bi se orah samleo, nakon toga dodajte ostatak vode i dobro izblendajte.. Odvojite 3 kašike smese, sipajte u manju posudu, zagrejte da bude vruća, te dodajte želatina, promešajte da se otopi i dodajte u smesu u blenderu. Uključite blender i smesu dobro sjedinite. Zatim je izlijte u jednu veću posudu ili nekoliko manjih, koje ste prethodno obložili providnom folijom, dodajte listove bosiljka, te ostavite u frižideru da se sir formira – stegne
Votre commentaire