Pastilla – bastila au poulet- pastilja sa piletinom

Des fois quand il me reste du poulet rôti au frigo, il m’arrive de faire de la pastille au pouletAujourd’hui j’ai préparé la pastilla au poulet, aux abricots et aux pruneaux et voici ma recette :Recette :1 paquet et demi de feuilles de brickRestes de poulet rôti (environ 350-400 gr.)1 gros oignon100gr d’abricots coupés en lamelles100 gr de pruneaux coupés en deux60 gr d’amandes grossièrement hachées30 ml d’huile d’olive viergeSel, poivre et un peu de cannelle Preparation :Épluchez et lavez l’oignon, le couper en lamelles, puis le faire revenir, mélanger avec du poulet, ajouter le sel, poivre et la cannelle. Dans une plaque huilée, disposer une feuille de brick, huilez la brick légèrement, puis disposer encore une feuille. Ensuite disposer les 6 feuilles de brick autour de la plaque, de façon à ce qu’elles dépassent le bord de la plaque, mettre le mélange de poulet, quelques abricots et des pruneaux, parsemer d’amandes , puis mettre encore une feuille de brick en couvrant la préparation. Continuez comme ça jusqu’à épuisement da la préparation, puis recouvrir la pastilla avec les feuilles, qui dépassent le bord de la plaque faire cuire la pastilla à 250 degrés,dans un four préchauffé juste pout faire dorer les feuilles.Auteur :Sunčica Stanković Pastilja je tradicionalno jelo kuhinje Magreba. Priprema se od kora koje se zovu feuilles de brick (foj de brik), sa crnim lukom, mesom od goluba , piletinom ili sa morskim plodovima. Naravno, i ovde su dozvoljene varijacije što se tiče namirnica. Ja je pripremam sa piletinom, breskvama i suvim šljivama. Idealna je za pripremu kada nemate puno vremena a već imate ostatke namirnica u frižideru,za vaše iznenadne goste ili pak za dane posta u varijaciji sa morskim plodovima. Ako ste ljubitelj pripreme jela u slano-slatkoj kombinaciji, onda je ovo definitivno ručak koji morate pripremiti što pre, jer je zaista preukusno.Recept:U zamenu za feuille de brick možete koristiti i naše kore, 500 gr će biti dovoljno za jednu petočlanu porodicu.. Ostatak pečene piletine odprilike oko 350 – 400 gr Veća glavica crnog luka100 gr suvuh šljiva isečenih na lamele100 gr suvih bresaka isečenih na polovinu60 gr krupnije mlevenog badema30 ml maslinovog devičanskog uljaMalo cimeta, ili po vašem ukusuSoli i bibera po ukusuPriprema:Luk oljuštite, operite, isecite na režnjeve i upržite u maslinovom ulju da dobije staklastu boju, zatim dodajte piletine, dobro promešajte, te dodajte soli, bibera i cimeta po ukusu. Plek premažite ležerno uljem, stavite prvu koru po sredini pleka poprskajte malo uljem, zatim drugu koru a u krug pleka poređajte 6 kora tako da jedan deo kora bude u pleku a drugi deo da prolazi ivicu pleka. Stavite jedan deo smese na koru, nekoliko bresaka i šljiva, mlevenig badema , zatim postupak ponovite dok ne utrošite pripremljenu smesu. Na kraju, pastilju zatvorite korama i to onim delom koji je prolazio stranice pleka. Poprskajte uljem, te je pecite u već zagrejanoj rerni na 250 stepeni, koliko da kore blago porumene.

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