Tarte aux fraises vegan- vegan tart sa jagodama

Tarte vegan aux fraises

Cela fait quelque temps que je suis chez ma maman en Serbie car elle est malade… Ce qui me permet de lui préparer plein de jolies choses avec des fruits de notre jardin et du marché. J’ai aussi une voisine très gentille qui vient rendre visite à maman et nous ramène des fruits de saison.

Recette pour la pâte sablée :150 gr de margarine

200 gr de sucre semoule

2 bananes (moi, j’ai mis 2 oeufs)

450 gr de farine de blé

1cac de la levure chimique

Vous allez avoir de la pâte pour deux tartes (en tout 960 gr de pâte sablée).

Recette pur la crème mousseline :

1 pudding à la vanille

1 pudding au caramel

4càs de sucre semoule

500 ml de lait d’avoine ou de soja (pour ma part de l’eau)

220 gr de crème chantilly vegan en poudre

300 ml d’eau gazeuse

Préparation de la pâte sablée :

Mettre le beurre dans un saladier, ajouter le sucre, puis mélanger à l’aide d’un batteur, ajouter des bananes coupées en rondelles, les incorporer à l’aide du batteur, puis ajouter la farine et la levure chimique, mélanger à la main en formant une boule. Débarrasser la pâte sur un plan de travail, la couper en deux puis l’étaler à l’aide d’un rouleau à pâtisserie, disposer la pâte sur la plaque, puis la couper. Rouler la pâte à l’aide d’un rouleau, puis la disposer sur la plaque, la foncer puis faire des trous avec la pointe d’un couteau, faire cuire dans un four traditionnel à 250 degrés, 15 minutes.

Préparation de la crème mousseline :

Dans un saladier mélanger les puddings et le sucreVerser le lait dans une casserole, puis porter a ébullition, dès que sa bout verser dans le pudding en mélangeant, puis remettre dans la casserole. Faire cuire et épaissir le pudding à feu doux.. Retirer la casserole, laisser refroidir en mélangeant de temps en temps. Monter la crème chantilly. Ajouter le pudding, les mélanger et bien incorporer à l’aide du batteur. Verser la crème sur la croûte et étaler à l’aide d’une spatule, puis décorer la tarte.

Auteur: Sunčica Stanković

Francuski tarte je kolač koji ja obožavam.. Danas sam ga pripremila u vegan verziji i mogu vam reći da sam prezadovoljna i ukusom a i konzistencijom.

Vegan tart sa jagodama u finoj baršunastoj muslin kremi, je ukus koji osvaja na prvi zalogaj.. Ako ste ljubitelj voćnih kolača, pre svega jagoda u kombinaciji sa poslastičarskim kremom i šlagom, onda je ovo definitivno kolač po vašoj meri i ukusu..

Recept za prhku koricu:

150 gr margarina

200 gr kristal šećera

2 banane (200 gr) (ja sam stavila ovog puta 2 jaja)

450 gr brašna

1 kašičica praška za pecivo

Od ove količine namirnica dobijate korice za dva tarta, ukupno 960 gr

Recept za muslin kremu:

1 puding od vanile

1 karamel puding

500 ml ovsenog ili sojinog mleka

4 kašike kristal šećera ( ne pune)

220 gr posnog šlaga

300 ml gazirane vode

Priprema prhke korice:

Umutiti penasto margarin sa šećerom, mikserom, zatim dodati banane, dobro ih izmiksati mikserom, te dodajte brašna i praška za pecivo.. Testo zamesite rukama, oblikujući ga u loptu.. Istresite ga na ležerno pobrašnjeni radni sto, isecite ga na dva dela. Koru rastanjite oklagijom debljine 3cm, postavite plek sa spoljne strane na nju, isecite koru nožem, urolajte je oklagijom, te je prebacite u plek. Dobro je utapkajte po dnu jednom čašom, sa strane je utapkajte prstima, te odstranite višak testa. Vrhom noža je izbockajte da se ne bi digla prilikom pečenja. Pecite koru na 200 stepeni u rerni bez ventilatora, 15 minuta..

Priprema muslin kreme:

U dubljoj posudi pomešati prah pudinga sa šećerom.Stavite mleka da se zagreva, kada bude mlako sipajte jedan deo u posudu sa pudingom, dobro ga promešajte da nema grudvica a ostatak vratiti da se zagreje do vrenja. Kada počne da vri sipajte ga u posudu sa pudingom uz neprestano mešanje žicom i sve ponovo vratite u šerpu da se puding skuva i zgusne uz neprestano mešanje. Kada se zgusne sklonite ga od vatre i ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.. Šlag umutite sa dodatkom vode, te u njega dodajte pudinga i dobro ga sjedinite mikserom…Svu kremu sipajte na koricu, dobro poravnajte špatulom i ukrasite jagodama

2 commentaires sur “Tarte aux fraises vegan- vegan tart sa jagodama

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