Poivrons farcis aux pain rassis – paprike punjene ražanim hlebom

Recette :
8 poivrons
280 gr de pain de seigle rassis coupé en dès
1 pomme de terre râpée (150 gr)
2 c.à.s d’haricots rouges cuits
1 oignon (180 gr) ciselé
Qqs feuilles de basilic coupées en lamelles
1, 1/2 c.à.c. de persil
1,1/2 c.à.c. d’aneth

1,1/2cac de herbes de Provence
1,1/2c.à.c. de paprika fumé

2 gousses d’ail
1/2 c.à.c de sel fin
Poivre
6 c.à.s. d’huile d’olive
180 gr de fromage vegan ou emmental (moi j’ai mis du feta)

Préparation :

Préparer une farce non homogène avec les ingrédients indiqués, mélanger à la main pour éviter que la farce devienne homogène, remplissez les poivrons avec la farce, les arroser avec un filet d’huile d’olive, puis les faire cuire au four à 250 degrés, 10 minutes.

Paprike punjene ražanim hlebom su nas oduševile svojim ukusom.. verujte mi da nema razlike između onih , punjenih mesom i ovih. Ja ih evo, pripremam već treći put zaredom!!! Nisam imala crvenih paprika, kupila sam zelene, a vi možete kombinovati. Mada ja obožavam zelenu papriku i mislim da joj baš ona daje ovaj prelepi ukus u kombinaciji sa sirom i začinima. Miris i reski ukus pečenih, blago hrskavih parčadi ražanog hleba , zagrejanog začinskog bilja i toplog maslinovog ulja, im daje blagu notu Mediterana i poseban ukus Probajte, sigurna sam da će biti favorit na vašem stolu😊

Recept:

8 većih paprika

280 gr ražanog hleba

150 gr rendanog krompira

180 gr crnog luka seckanog na krupnije kocke

180 gr biljnog sira (ja sam stavila fetu)

6 kašika maslinovog devičanskog ulja

2 kašike crvenog pasulja (kuvanog)

1, 1/2 kašičica, sušenog peršuna

1,1/2 kašičica sušene mirođije

1,1/2 kašičica provansalskog začinskog bilja

1, 1/2 kašičica dimljene , aleve paprike

2 češnja seckanog belog luka

1/2 kašičice soli

Nekoliko listova svežeg bosiljka, sitno seckanog

Soli, bibera po ukusu

Priprema:

Hleb isecite na krupnije kockice, dodajte ostale sastojke, promešajte pažljivo rukama da se masa ne bi slepila, te punite paprike. Pre nego ih stavite u rerni, prelijte ih mlazom maslinovog ulja, i pecite ih u već zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 10 minuta, dok paprika ne omekša i ne porumeni….najbolje je da papriku ne pečete puno, nego je ostavite onako, malo hrskavu.. Ja bar tako volim, a i sačuvaćete njenu nutritivnu vrednostPrijatno vam bilo…. Javite vaše utiske.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Site Web créé avec WordPress.com.

Retour en haut ↑

%d blogueurs aiment cette page :