Ding dong cupcakes aux griottes – ding dong kapkejk sa višnjama

Recette pour 12 cupcakes:

2 œufs

140 gr de sucre semoule

105 gr de farine de blé

40 gr de cacao

1/2 cac de levure chimique

1/2 cac du soude de bicarbonate

115 gr de beurre fondu

120 ml de crème fleurette Préparation:

Dans un saladier mélanger la farine, le cacao, le sucre semoule, le soude du bicarbonate et la levure chimique.Dans un autre saladier, à l’aide d’un fouet, battre légèrement des œufs, puis ajouter du beurre fondu, la crème fleurette, mélanger , et à la fin, ajouter le melange avec la farine, mélanger puis faire remplir vos cassettes de cupcakes. Mettre d’abord une cuillerée de préparation, mettre 3 griottes, puis mettre encore une cuillère de la préparation. Tapoter la plaque, les faire cuire à 180 degrés, 15-20 minutes dans un four traditionel. Une fois cuit, sortir la plaque, laisser les refroidir, puis les décorer à la crème chantilly montée.

Attention: la préparation est un peu solid, mais pendant la cuisson devient liquide Les cassettes ne remplissez pas jusqu’à la hauteur car ca débord pendant la cuisson, mettre 3 cuillère de préparation..


Auteur : Sunčica Stanković Recept za 12 kapkejka:

2 jaja140 gr šećera

105 gr brašna

40 gr kakaa

1/2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

115 gr otopljenog putera

120 ml slatke pavlake

2 kašike tečne vanile ili ruma

Na vrh kašičice soli

Višnje za garniranje

Umućena slatka pavlaka za dekoracijuPriprema:Stavite brašna u činiji, dodajte šećera, kakaa, praška za pecivo i sode bikarbone, sve dobro sjedinite žicom.. U drugoj činiji žicom za mućenje umutite ležerno jaja, zatim dodajte pavlake i putera, sjedinite žicom, zatim dodajte mešavinu brašna, te ih dobro sjedinite žicom. Kašikom napunite korpice za mafine, zatim dodajte višnje i zatvorite ih dodajući još po jednu kašiku smese. Pecite ih na 180 stepeni u već zagrejanoj rerni, 25 minuta. Nakon toga ih ukrasite umućenom slatkom pavlakom..Napomena: Umućena smesa, nemojte se iznenaditi, je malo gušća, ali prilikom pečenja postaje ređa na početku, da bi na kraju bila mekana i vazdušasta.Korpice nemojte puniti do vrha, jer će masa prilikom pečenja narasti i izaći.. Znači malo više od polovine korpice( ja sam stavila dve pune supene kašike, smese)

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