Nids aux noisettes- Lešnik gnezda

Nids aux noisettes c’est un gâteau très, gourmand et appétissant, on l‘a adoré..

Recette :
200 ml de l’eau
200 gr de sucre semoule
150 ml de huile
100 gr de chocolat noir
100 gr de noix de coco
70 gr de noisettes grossièrement broyées
250 gr de biscuits petite beurre broyés
3cas de rhum

Préparation :

Verser l’eau dans une casserole, ajouter du sucre, faire chaufer en mélangeant avec une cuillère en bois, porter à ébullition, faire cuire 3 minutes, retirer la casserole du feu, puis ajouter l’huile, du chocolat, de la noix de coco, des noisettes, des biscuits et du rhum, mélanger, laisser la préparation refroidir, puis placer la au frigo. Le lendemain, faire des petites boules, ajouter au milieu des noisettes, rouler des nids dans la oux de coco, puis décorer les de ganache au chocolat a l’aide d’une poche a douille..

Recept :

200 ml vode

200 gr kristal šećera

150 ml ulja

100 gr crne čokolade

100 gr kokosovig brašna

70 gr pečenog mlevenog lešnika

250 gr mlevenog keksa

3 kašike ruma

Za garniranje : cela zrna pečenog lešnika

Kokos i orah za valjanje kuglica

Za dekoraciju ganaš od čokolade:

200 ml slatke pavlake

100 gr čokolade

Priprema ganaša:

Sipajte pavlaku u šerpici i stavite da se zagreva, pre nego provri dodajte čokolade i mešajte špatulom dok se čokolada ne otopi.. Sklonite od vatre, i ostavite da se ohladi, zatim ostavite u frižideru da se stegne, nakon toga umutite ganaš, mikserom.

Priprema kuglica:

Sipajte vodu u šerpi, dodajte šećera, i stavite na šporetu da se polako otapa uz povremeno mešanje, kada provri sklonite od vatre, dodajte ulja, čokolade, promešajte, kada se otopi dodajte, keksa, kokosa, lešnika i ruma… Smesu dobro sjedinite špatulom, ostavite da se ohladi i nakon toga oblikujte malo veće kugle, napravite udubljenje po sredini, stavite zrno lešnika i uvaljate je u kokos ili mleveni orah, zatim dekorišite ganašom uz pomoć šprica (poslastičarske vrećice) sa nastavkom..

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