
La tarte ganache chocolat blanc, fruits rouges, biscuits plazma(de chez moi) etait fabulous, c’test la deuxième fois que je la prépare

Recette :
Pour la croute:
350 gr de biscuits plazma broyés
110 gr de beurre fondu
100 ml jus d’oranges, de l’ait ou de lait d’avoine

Pour la garniture:
350 ml de la crème fleurette
538 gr de chocolat blanc
50 gr d’amandes grossièrement broyées
50 gr noix de coco
Fruits rouges

Préparation de la croûte :
Mettre tout les ingrédients dans un saladier, mélanger, verser dans la plaque, puis bien étaler à la main. Mettre la croûte au frigo puis préparer la garniture.

Couper le chocolat en petits morceaux, mettre dans un saladier assez profond. Verser la crème fleurette dans une casserole, puis faire frémir, verser la moitié dans le saladier, mélanger le chocolat à l’aide d’un fouet, puis verser le reste de la crème, mélanger, laisser refroidir, puis mettre au frigo dès que ca bloque, faire monter la ganache, mais pas trop, il faut que le chocolat reste un peu liquide.
Sortir la croûte du frigo, parsemer un peu de la poudre d’amandes et de la noix de coco râpée, mettre les fruits rouges, verser la moitié de la ganache, parsemer de la poudre d’amandes et de la noix de coco râpée, le reste de la ganache, tapoter la plaque, puis mettre la tarte au frigo pour que sa bloque.

Auteur :Sunčica Stanković

Ako ste ljubitelj bele čokolade u kombinaciji sa plazmom, kokosom, i crvenim voćem, ovo je sigurno kolač za vas. Tarte od ganaša bele čokolade, crvenog voća i plazme nas je oduševio svojim ukusom, evo već drugi put zaredom ga pripremam, traži se parče više i uz smeh mi ćerke govore: » napravi ti mama još dva ovakva »!!!!

Recept za koricu:
350 gr mlevene plazme
110 gr otopljenog putera
100 ml soka od narandže
Za garniranje:
350 ml slatke pavlake
538 gr bele čokolade (ja sam koristila profesionalnu couverture – kuvertur čokoladu)
50 gr bademovog brašna ( i da ne bude zabune.. Vrlo često me pitaju šta je to kokosovo brašno🤔U moje vreme se tako zvao samleveni badem, a danas ga nazivaju baš tako: mleveni badem😉
50 gr kokosovog brašna
Crvenog voća, onako, bogato, po naški😅

Priprema korice:
Mlevenu plazmu, otopljeni puter i sok stavite u dubljoj činiji, rukom dobro sjedinite, te smesu izručite u plići plek sa pokretnim stranicama, dobro utapkajte rukama po dnu pleka i sa strane, te ostavite u frižideru da se korica stegne.. Za to vreme pripremite smesu za garniranje, ganaš od bele čokolade..
Stavite izlomljenu čokoladu u dubljoj činiji… Sipajte pavlaku u šerpici, zagrejte do vrenja, te prelijte njome čokoladu.. Sjedinite je žicom za mućenje, te je ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru… Kada se čokolada stegne, umutite je mikserom ali ne previše, kako biste dobili fini ganaš, odnosno ne previše tečnu čokoladu.. Koricu od plazme izvadite iz frižidera, posipajte je bademom i kokosovim brašnom, poređajte crvenog voća, prelijte polovinu čokolade, zatim postupak ponovite…te tart stavite u frižideru da se stegne…
Napomena: ako ste u žurbi, najavljeni gosti stižu ranije, ili deca obigravaju oko stola, čekajući nestrpljivo kolač, stavite šerpicu u zamrzivaču, i povremeno ga mešajte kako bi se brže ohladio… 😅