Ding – dong oreo cake à la cerises- ding-dong oreo torta sa višnjama

Ça fait longtemps que j’ai préparé ce gâteau, mais comme il était très bon j’avais envie de le préparer encore une fois. Je l’avais préparé pour la naissance de mon petit fils. C’était en mois de décembre et comme c’était la période des fêtes, j’ai adapté la décoration en fonction.Mais rien ne vous empêche de le faire maintenant 😊 C’est un gâteau plein d’arômes, composé de cacao, de café, de crème chantilly et d’un superbe arrière goût de fromage mascarpone.

La préparation pour la genoise est liquide, mais c’est normal

J’ai utilisé un cercle à pâtisserie extensible de 16cm de diamètre, chemisé d’une feuille de papier aluminium

Recette pour la génoise :

2 œufs +50 gr de sucre semoule
210gr de farine de blé

150 – 200 gr de sucre semoule

90gr de cacao en poudre

2c.c de bicarbonate de soude

1c.a.c de la levure chimique

210ml de lait fermenté (perso j’ai mis du yaourt grec)

230ml de café (pour ma part le nespresso)

112ml de l’huile de tournesole

Recette de la crème aux biscuits oreo

200gr de la créme chantilly montée deshidrate +(monté avec 100ml d’eau gazeuses)

250gr de fromage mascarpone +50 ml de la cręme fleurette

2c.as de créme fraîche

140 gr de biscuits oreo broyés

L’insert de cerises :

250 gr de cerises (couper grossièrement dans hachoir

100 gr de sucre semoule

6 feuilles de gélatine 200 bloom

Recette de la ganache au chocolate :

300 ml de la créme fleurette

250 gr de chocolat


Préparation de la génoise :

Dans un saladier mèlanger des ingrédients secs, dans un l’autre mélanger les ingrédients humide, verser les dans les ingrédients secs, mélanger ajouter les oeufs , mélanger à l’aide d’un batteur,puis verser la préparation dans la plaque… Enfourner pendant 25- 30 minutes a 200 degrés

Sortir la plaque du four, laisser la génoise refroidir, puis couper la en deux. Si vous voulez une génoise épaisse, laissez comme ça

Préparation de la créme aux biscuits oreo

Faire monter la créme chantilly en ajoutant progressivement d’eau, reserver, puis monter le mascarpone en ajoutant de la créme, puis incorporer la créme chantylli, melanger, puis ajouter des biscuits oreo, mélanger.

Préparation de l’insert de cerises :

Tremper les feuilles de gélatine dans l’eau froid

Mettre les cerises dans une casserole, ajouter de sucre, faire fondre de sucre a feu doux en mélangeant , retirer la casserole, ajouter les feuilles de gélatine bien essoré, mélanger, refroidir.

Préparation de la ganache :

Concasser grossièrement le chocolate, pendant ce temps faire chauffer la crème fleurette, la faire bouillir, puis verser sur le chocolat, hors de feu, remuer. Faire tiedir à température ambiante, mettre au frigo, pyis monter la ganache

Montage de gâteau :

La génoise- crème- l’insert de cerises la genoise- crème-l’insert de cerises la génoise-crème- l’inser de cerises- glasage de ganache au chocolat

J’ai mis la crème tout autour, sur le bord de la génoise (largeur de 3-4cm). L’insert de cerises est à mettre au milieu.

Auteur : Sunčica Stanković

Ding-dong oreo cake je torta koju sam pravila dosta davno i toliko mi se dopao način i brzina pripreme, a pre svega ukus, da sam odlyčila da je ponovim.. Ovog puta sam je pripremila povodom rođenja mog unuka, koje se pada isprd novogodišnjih praznika, tako da je i dekoracija u tom skladu, što ne smeta da je vi napravite bilokojom prilikom, nekog vašeg slavlja.. I bio je pun pogodak, tortom su bili oduševljeni svi gosti.. Spoj jakih aroma kakaa, kafe, oreo keksa i blaga nota maskarpone sira, sa određenom penušavom notom ne preslatkog šlaga, dala je odličnu kombinaciju.

Recept za koricu:

2jajeta + 50 gr kristal šećera

210 gr pšeničnog brašna

150 – 200 gr kristal šećera

90 gr kakaa

2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica praška za pecivo

210 ml grčkog jogurta

112 ml suncokretovog ulja

230 ml kafe nespresso
Za fil  vam je potrebno:
200 gr šlaga +
100 ml gazirane vode

230 ml kafe nespresso


Za fil  vam je potrebno:
200 gr šlaga +
100 ml gazirane vode

250gr  mascarpone sira + 50 ml slatke tečne pavlake

2 supene kašike kisele pavlake

140 gr mlevenog keksa oreo

Za žele koricu od višanja:

250 gr višanja – (ja sam koristila višnje iz tegle i sitno ih iseckala u blenderu)

100 gr šećera

6 listova želatina


Za ganache od čokolade kojim ćete filovati tortu sa spoljne strane:
300 ml slatke, tečne pavlake
250 gr crne čokolade

Priprema korica:
Za pečenje sam koristila plek sa pokretnim dnom, prečnika 16 cm, ispod koga sam stavila alu foliju i dobro obavila oko stranica pleka, da smesa ne bi iscurila, jer je masa tečna, ali neka vas ne brine, kolač će se ispeći

U dubljoj činiji pomešajte sve suve sastojke u drugoj sve vlažne, zatim ih sjedinite, dobro izmešajte, zatim dodajte jaja i smesu umutite mikserom, sipajte je u plek i pecite 25- 30 minuta na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom.. Kada bude pečena, izvadite je iz rerne,
ostavite da se prohladi, izvadite iz pleka i presecite je na pola po dužini, ako želite deblje korice, nemojte ih seći.


Priprema fila za filovanje korica:

Stavite mascarpone u dubljoj činiji, dodajte tečne oavlake i umutite ga penasto, zatim dodajte oreo keksa, sjedinite mešajući.. Šlag takođe stavite u dubljoj posudi, umutite ga dodajući postepeno gazirane vode, zatim dodajte u umućeni mascarpone, te fil sjedinite silikonskom kašikom.

Priprema žele korice:

Potopite listove želatina u hladnoj vodi, da nabubre.. Višnje stavite u šerpici, dodajte šećera, pa ih zagrejte, kako bi se šećer otopio, sklonite šerpicu od vatre, zatim dodajte dobro isceđene listove želatina. Sjedinite, mešajući žicom za mućenje.

Napomena: višnje sam stavljala u krug u unutrašnjem delu korice, zato nije potrebna veća količina.
Priprema ganacha:
Čokoladu izlomite na manje komade, stavite je u dubljoj činiji
Sipajte pavlaku u šerpici, te je zagrejite do vrenja ( ne sme da provri), te je polijte po čokoladi, sjedinite žicom za mućenje..ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru da se stegne, nakon toga je umutite penasto mikserom.

Montaža torte:
Korica – fil u krug korice sa spoljne strane- (širine 3-4cm), žele korica u unutrašnjosti korice – korica – fil – žele korica – korica fil- žele korica – korica
Zatim je nafilujte ganašom i ukrasite po želji..

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