
Restez chez vous 😍
Si vous aimez le chocolat, surtout si vous aimez la ganache et la crème au chocolat, c’est absolument un gâteau pour vous!

Recette pour une génoise (j’en ai fait 4 en tout):
3 oeufs.
3 c.a.s de sucre semoule.
3,5 c.a.s de farine.
2 c.a.s de cacao.
5 c.a.c de levure chimique.
4 c.a.s d’eau froide.
10 c.a.s de l’huile de tournesol.
Pour l’imbibage:
6 c.a.s de lait chocolaté.
Pour la crème au chocolat et au cacao:
800 ml de lait + 4 c.a.s de sucre semoule.
130 grammes de préparation pour la crème pâtissière.
2 c.a.s de maïzena.
2 c.a.s de cacao.
100 grammes de chocolat noir.
290 grammes de beurre + 10 c.a.s de sucre glace.
Pour la ganache au chocolat noir:
450 ml de crème fleurette.
400 grammes de chocolat noir.
Préparation de la ganache:
Concassez grossièrement le chocolat. Pendant ce temps, faire bouillir la crème liquide. Versez-la sur le chocolat hors du feu. Remuez, laisser la refroidir à température ambiante, puis mettre la ganache au frigo pour que ça bloque. Monter la ganache à l’aide d’un batteur.

Préparation de la crème au beurre au chocolat:
Prélever 200 ml de lait des 400 ml dans un saladier, ajouter du cacao, la préparation (en poudre) pour la crème pâtissière, de la maïzena, mélanger à l’aide d’un fouet. Verser le reste de lait dans une casserole, ajouter du sucre, porter à ébullition, verser dans le mélange de la farine et du cacao en fouettant, puis remettre le tout dans la casserole. Faire cuire la crème à feu doux, la faire épaissir. Retirer la casserole, puis ajouter du chocolat, mélanger. Monter du beurre en ajoutant du sucre glace à l’aide de batteur, puis commencer à ajouter progressivement dans la créme en fouettant à l’aide du batteur. La crème est prête.
Préparation de la génoise:
J’ai utilisé un cercle à pâtisserie extensible de 21,5 cm de diamètre, puis j’ai mis autour de l’alu car la préparation est liquide.
Mélanger dans un saladier la farine, la maïzena, le cacao et la levure chimique. Clarifier les oeufs. Mettre dans un saladier les jaunes d’œufs, ajouter du sucre, les faire blanchir. Monter les blancs d’oeufs en neige en ajoutant une pincée de sel, puis incorporer les jaunes d’œufs, ajouter le mélange de farine et de cacao, de maïzena et de la levure, mélanger à l’aide d’un fouet, puis ajouter de l’huile et de l’eau, mélanger puis verser la préparation dans le cercle. Tapoter la plaque pour faire échapper l’air, enfourner pendant 20 minutes à 160 degrés. Sortir la plaque, laisser la génoise refroidir, démouler la plaque, puis imbibez les génoises avec du lait.

Pour décorer le gâteau :
400 gr de la créme chantilly en poudre + 300 ml de l’eau gazeuse

Montage de gâteau :
La génoise- la crème au beurre- la ganache au chocolat…… Finir avec la génoise puis la crème fleurette montée ( j’ai ajouté du colorant marron)
Auteur : Sunčica Stanković

Ako ste ljubitelj čokolade, naročito ganache – a od čokolade, i čokoladnih kremova, ovo je definitivno, torta za vas…
Zato, ajmo da je napravimo što pre….jer će vam sigurno biti žao što niste ranije… Čokolada, čokolada, i samo čokolada.

Recept za koricu: ja sam pravila 4 korice od po 3 jaja a vi možete i manje korica s’tim što smanjujete količinu sastojaka za fil. ..
4 x 3 jaja
4 x3 kašike šećera
4 x 3,5 kašika brašna
4×2 kašike kakaa
4×5 gr praška za pecivo
4×4 kašike vrele vode
4×10 kašika suncokretovog ulja
Za prelivanje korice :
4×6 kašika čokoladnog mleka
Recept za fil:
800 ml mleka + 4 kašike kristal šećera (što se tiče količine šećera, ja ne volim puno slatko, tako da vi možete povećati količinu, ukoliko volite slađe torte😍
130 gr pudinga
2 kašike maizene(gustina)
2 kašike kakaa
100 gr crne čokolade
290 gr putera + 10 kašika prah šećera
Za ganache od crne čokolade:
450 ml slatke tečne pavlake
400 gr crne čokolade
Prilikom mućenja ganacha dodaćete još 100 ml pavlake u zavisnosti od toga koju gustinu ganacha želite.. Meni je ova bila idealna, što se tiče čvrstine..
Za šlag kojim sam obložila tortu sa strane:
400 gr šlaga
300 ml gazirane vode
Jestiva braon boja
Priprema fila:
Odvojite 200 ml mleka od ukupne količine, te dodajte, brašna, kakaa i maïzene, dobro ih sjedinite žicom, da nema grudvica.
Sipajte mleka u dubljoj šerpi, dodajte šećera te ga stavite da se zagreva na tihoj vatri. Kada počne da vri, sipajte ga u činiji sa pudingom i maïzenom uz neprestano mešanje, zatim svu smesu vratite u šerpi, te kuvajte kremu uz neprestano mućenje dok se ne zgusne. Sklonite od vatre i dodajte čokolade, sjedinite je sa kremom pomoću žice za mućenje. Pokrijte kremu providnom folijom, te ostavite da se ohladi, najpre na sobnoj temperaturi a zatim u frižideru. Puter Umutite penasto uz dodatak šećera. Krem od čokolade umutite mikserom,kada se ohladi, te postepeno dodajite putera (kašiku po kašiku) uz neprestano mućenje mikserom.
Priprema ganacha :
Čokoladu izlomljenu na komade stavite u dubljoj činiji
Pavlaku sipajte u šerpici i zagrejte do vrenja, (ne treba da provri), zatim ja prelijte preko čokolade, sjedinite ih žicom za mućenje, i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, zatim u frižideru, da se ganache dobro ohladi odnosno stegne, zatim ga umutite mikserom
Priprema korice:
U dubljoj činini stavite brašna, kakaa i peciva, sjedinite ih rukom
Odvojite belanca od žumanaca.. Umutite penasto žumanca sa šećerom, zatim belanca, uz dodatak prstohvata soli, (žice miksera oprati od mućenja žumanaca) dodajte ih umućenim žumancima, i sjedinite žicom za mućenje, zatim dodajte mešavinu brašna, peciva i kakaa, sjedinite ih sa smesom žicom za mućenje, zatim dodajte vode i ulja, sjedinite ih žicom i sipajte u plek.. Pecite u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni , 20 minuta. Izvadite koricu iz rerne, ostavite da se ohladi, izvadite je iz pleka i prelijte je mlekom.
Montaža torte:
Korica- krema od putera i kakaa- ganache od čokolade…. Montažu završavamo koricom..zatim tortu obložimo šlagom i dekorišemo voćem.
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