
J’ai fait ce gâteau pour ma fille Milena, raison pour laquelle je l’ai appelé « Milena ». Elle voulait un gâteau très mousseux, avec son biscuit préféré plazma-lane et avec beaucoup de framboises. Le gâteau est très, très bon, des la première bouchée vous avec l’impression que vous mangez une glace, je vous le conseille vivement

Recette pour la croûte:
54 gr de beurre fondu.
370 gr de biscuit plazma en poudre.
173 gr de speculoos mouliné.
90 ml d’eau gazeuse.
50 ml de crème fleurette de soja.
14 gr de noix de coco râpée.
28 gr de noix broyées.
26 gr de pistache moulinées.
56 gr d’amandes grossièrement broyées concassées
Pour la mousse:
1kg de fromage mascarpone + 150 ml de crème fleurette.
400 ml de crème chantilly , montée 150 gr de chocolat au lait + 25 ml de crême fleurette.
235 gr Biscuits plazma(lane)
Ganache:
500 ml de crème fleurette sucrée.
236 gr de chocolat noir.
209 gr de chocolat au lait aux céréales.

Préparation de la croûte:
J’ai utilisé une plaque de 36,5 x26, 5cm
Mettre dans un saladier tous les ingrédients secs, ajouter de l’eau, la crème fleurette de soja, du beurre, puis mélanger les à la main, puis verser la préparation dans la plaque. Répartissez l’ensemble de façon homogène en faisant légèrement remonter les biscuits sur les bords. Laissez reposer au réfrigérateur pendant 30 minutes environ.
Préparation de la mousse au mascarpone:
Monter le mascarpone en ajoutant la créme fleurette sucrée, monter la créme chantilly, puis rassembler avec le mascarpone, mélanger à l’aide d’une maryse. Faire fondre le chocolat en ajoutant la créme fleurette au micro-ondes, puis l’ajouter dans la préparation, mélanger, puis ajouter le biscuit plazma, mélanger.
Preparation de la ganache:
Concasser grossièrement le chocolat, pendant ce temps faire chauffer la crème fleurette, la faire bouillir, puis verser sur le chocolat, hors feu, remuer. Faire tiédir à température ambiante.
Montage de gâteau croûte- crème, framboises, la ganache.

Auteur : Sunčica Stanković

Ovaj kolač sam osmislila i pripremila po želji moje mlađe ćerke, Milene.. Već nekoliko dana mi traži neki skroz mousse – kremast, a u isto vreme vazdušast i osvežavajući kolač, sa njenim omiljenim plazma keksom i voćem. Oko voća smo se potpuno složile da bi maline odlično uskočile tu, sa svojom određenom notom kiselkastog ukusa, što je i bio pun pogodak, a ganache nam uopšte nije bio u planu, pa ga dodadoh, na svoju ruku, u zadnjem trenutku, što i nije bilo loše, jer je dao poseban ukus ovom našem kolaču, posebno ovaj blagi ukus mlečne čokolade sa hrskavom strukturom žitarica. Kolač je potpuno zadovoljio njene slatke želje, a ja sam sasvim zadovoljna receptom.Kolač je naročito dobar kada odleži dan u frižideru i biće odlična poslastica u vrele letnje dane, koji nam predstoje, što i reče moja Jelena, nakon prvog zalogaja, : » Pa ovo je kao sladoled!!!!
Recept za koricu:
Koristila sam plek veličine 36,5×26,5 cm
54 gr otopljenog putera
370 gr mlevene plazme
173 gr spekuloza, mlevenog keksa
90 ml gazirane vode
50 ml sojine pavlake
14 gr kokosovig brašna
28 gr mlevenog oraha
26 gr mlevenih pistaća
56 gr mlevenog badema
Za mousse kremu vam je potrebno:
1kg mascarpone sira +150 ml slatke pavlake
150 gr mlečne čokolade + 25 ml slatke pavlake ( otopiti sa pavlakom u mikrotalasnoj)
400 ml umućene slatke pavlake
235 gr mlevene plazme
Voće po želji, ja sam koristila maline
Za ganache:
500 ml slatke pavlake
236 gr crne čokolade
209 gr mlečne čokolade sa žitaricama
Priprema korice:
Staviti sve suve sastojke u dubljoj posudi, dodati tečne i rukama sjediniti smesu, zatim je prebacite u plek dobro izravnajte rukama i ostavite u frižideru da se stegne.
Priprema mousse kreme:
Umutite slatku pavlaku
Čokoladu stavite u činiji, dodajte pavlake i otopite je u mikrotalasnoj
Mascarpone stavite u dubljoj posudi, dodajte pavlake i umutite ga penasto, zatim dodajte umućene pavlake, sjedinite špatulom, dodajte plazme, sjedinite i nju sa smesom pomoću špatule i vaša mousse krema je spremna.
Priprema ganaša:
Čokoladu izlomite i stavite u dubljoj činiji, pavlaku sipajte u šerpici i zagrejite do vrenja, zatim sipajte polovinu u posudi sa čokoladom, mešajte žicom da bi se čokolada otopila, zatim dodajte drugu polovinu i mešajte žicom dok se sva čokolada ne otopi, sačekajte da se ohladi inprelijte preko mousse kreme
Montaža kolača:
Korica – mousse krema – voće – ganaše
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