
Recette :
214 gr de beurre mou,
51 gr de beurre à tartiner,
160 gr de sucre semoule
2 oeufs,
140 gr de poudre d’amandes,
500 gr de farine de blé T55
Extrait de vanille liquide

Avec ça vous aurez 1, 172 kg de pâte sablée. Couper la pâte en 4 boules de 294 gr. Pour le gâteau d’aujourd’hui j’ai utilisé 3 boules.

Pour la crème:
800 gr de mascarpone (pour ma part philadelphia) + 150 ml de crème fleurette pour monter le fromage,
400 ml de crème chantilly montée, 150 gr de chocolat blanc + 25 ml de crème fleurette pour fondre le chocolat.

Préparation de la pâte sablée :
Mélanger dans un saladier la farine et la poudre d’amandes. Mettre dans un saladier du sucre et du beurre, puis monter le beurre à l’aide d’un batteur, ajouter les œufs, mélanger à l’aide du batteur, ajouter le mélange de farine et de poudre d’amandes, puis mélanger à la main, (ne travaillez pas trop la pâte car elle va devenir élastique). Débarrasser la pâte sur un plan de travail légèrement fariné, puis couper la en 4 patons de 294 gr, puis étaler les à l’aide d’un rouleau à pâtisserie entre deux papiers sulfurisé de 28 cm de diamètre, couper la à l’aide d’un cercle,disposer la dans la plaque chemiser de papier sulfurisé, puis enfourner dans un four préchauffé à 180 degrés, la chaleur tournante 12-15 minutes.

Préparation de la crème au mascarpone:
Faire fondre le chocolat en ajoutant la créme fleurette au micro-ondes. Mettre dans un saladier le mascarpone, ajouter la crème fleurette, puis monter le fromage à l’aide d’un batteur, ajouter le chocolat fondu, mélanger à l’aide d’un fouet. Monter la crème fleurette à l’aide du batteur, puis mélanger avec le mascarpone, ajouter un peu de sucre glace, selon vos goûts.

Montage du gâteau: disque- la créme- disque – la crème – disque – la décoration.


Auteur : Sunčica Stanković

Number cake već odavno planiram da napravim u ovom obliku ali nikako da nađem vremena, i evo, danas je ipak tu.Ja sam apsolutno zadovoljna, kako koricama, tako i kremom, zahvaljujući kojoj korice omekšaju i fantastično se seku s’obzirom da je u pitanju sipkavo testo i postaju rastresite. Ja bih rado da podelim recept sa vama, ako želite🤔 Jedino što je trebalo sačekati da se krema dobro ohladi i stegne, kako bi bila čvršća i samim tim držala težinu garnirane korice, ali deca moja nikako nisu mogla da sačekaju, a ni ja😘

Recept za koricu:
Od ove količine sastojaka dobićete 1, 172 gr testa, koje sam ja podelila na 4 jufke, 3 sam iskorisila za pripremu kolača a jedna mi je ostala koju možete iskoristiti za još jedan ovakav kolač ili kao podlogu za neki voćni tarte
214 gr putera, sobne temperature
51 gr margarina za mazanje ( ja sam njega fodala jer nisam imala dovoljno putera)
160 gr kristal šećera
2 jajeta
140 gr bademovog brašna
500 gr pšeničnig brašna
Za kremu sa mascarpone sirom:
800 gr mascarpone sira ( ja sam koristila sir philadelphia) + 150 ml tečne pavlake
400 ml slatke tečne pavlake
150 gr bele čokolade + 25 ml tečne pavlake
Prah šećera po ukusu ( ja sam dodala veoma malo)
Tečna vanila po ukusu
Priprema korica:
Korice su bile veličine 28 cm, testo ne mesite previše jer će postati elastično a treba da bude sipkavo kao kod vanilica
U jednoj posudi pomešajte bademovog brašna i pšeničnog brašna
U dubljoj činiji stavite šećera i putera i umutite penasto mikserom, zatim dodajte jaja, umutute i njih i na kraju dodajte mešavinu brašna, te smesu sjedinite rukama. Istresite testo na ležerno pobrašnjenom stolu, isecite na jufke i svaku istanjite oklagijom stavljajući je između pek papira, zatim isecite kalupom za torte ili nožem u željenu veličinu, pecite ih u već zagrejanoj rerni sa, ventilatorom na 180 stepeni, 12-15 minuta.
Priprema kreme:
Slatku pavlaku umutite mikserom
Čokoladu otopite dodajući pavlaku i mikrotalasnoj
Mascarpone umutite mikserom dodajući pavlaku, pa dodajte otopljenu čokoladu , i sjedinite žicom za mućenje, zatim dodajte umućene pavlake, sjedinite je sa smesom žicom za mućenje.
Montaža kolača:
Kirica-krema – korica – krema i na kraju treća korica koju ćete dekorisati ostatkom kreme i voćem..
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