Craquelés aux deux chocolats et au amandes- raspucanci sa bademom i dve vrste čokolade

Recette :

2 oeufs

110 gr de sucre glace

160 gr de chocolat noir

50 gr de chocolat au lait au noisettes

230 gr de farine de blé

12 gr de poudre d’amandes

80 gr de beurre a température ambiante

10 gr de huile de tournesol

1 sachet de levure chimique

Amandes entières

150 gr de sucre semoule pour les enrobée

250 gr de sucre glace pour les enrobée

Préparation :

Au micro-ondes ou au bain-marie, faire fondre le chocolat, l’huile et le beurre ensemble.
Au robot ou avec un fouet électrique, mélanger vigoureusement les œufs, le sucre en poudre et le sucre vanillé jusqu’à obtenir un mélange mousseux.  Ajouter le chocolat fondu, mélangez.
Rassembler la farine, la levure et le sel et versez petit à petit au précédent mélange.

Filmer votre bol et réservez 2h au frigo pour que la pâte durcisse.

Préchauffer votre four à 180°C.
Sortir votre préparation du réfrigérateur, et formez des boules de pâtes entre la paume de vos mains, mettre l’amande au milieu, rouler -les dans le sucre semoule puis dans le sucre glace et disposez-les sur la plaque de cuisson en les espaçant car les biscuits vont légèrement s’étaler à la cuisson. Enfournez pendant 8-10 minutes environ, si vous voulez unw texture plus croquante prolongez la cuisson à 12 minutes. A déguster avec un bon verre de lait  ou thé

Crna čokolada, u kombinaciji sa mlečnom, koštunjavim lešnikom i bademom, fina hrskava korica prah šećera i male fisure okruglih keksića koji se sami formiraju pod uticajem temperature, osvojiće vas na prvi zalogaj, a tek vaše mališane!!! Ako volite mekane kolačiće pecite ih samo 8-10 – tak minuta, ako ih pak volite što više hrskave, da se « lome » pod zubima, još koji minut više. Uz jednu dobru šolju čaja ili pak šoljicu crne kafe, biće savršeni za početak novog dana ili pak, za mali predah uz dobru knjigu ili omiljenu seriju.

Auteur :Sunčica Stanković

Recept:
2 jajeta
110 gr kristal šećera
160 gr crne čokolade
50 gr mlečne čokolade sa lešnikom
230 gr pšeničnog brašna
12 gr bademovog brašna
80 gr putera sobne temperature
10 gr suncokretovog ulja
1 kesica praška za pecivo
Cela zrna badema za garniranje
150 gr kristal šećera za valjanje kuglica
250 gr šećera u prahu za posipanje kuglica


Priprema:
Pomešajte u jednoj činiji pecivo i brašno
Otopite puter, ulje i čokolade u manjoj šerpici
Jaja umutite penasto sa šećerom, zatim dodajte otopljenog putera, čokolade i ulja, sjedinite sve mikserom pa dodajte brašna sa pecivom, te zamesite testo koje ćete pokriti providnom folijom i ostaviti da odstoji u frižideru 2h. Nakon toga oblikujte kuglice od testa, stavite badema unutra, valjajte ih najpre u kristal šećeru a zatim u prah šećeru i ređajte u pleku ostavljajući odstojanje između njih da se ne bi zalepili prilikom pečenja jer narastaju. Pecite ih u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta, ako hoćete da budu više hrskavi pecite ih 10 do 12 minuta.

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