
Je vous conseille vivement ce gâteau aux saveurs de la saison. Très facile à réaliser, d’un aspect mousseux et d’une fraîcheur sans pareil à déguster sans modération pendant la canicule ! Ce qui est superbe, il peut être prépare en deux versions : comme vegan ou comme un cake non– vegan

Recette pour la génoise sans oeufs:6 càs de farine de blé T45,
6 càs de farine de blé T55,
3 càs de confiture d’abricots,
100 ml d’eau plate, 150 ml d’eau gazeuse,
10 càs d’huile de tournesol,
1 càc de levure chimique,
1/2 càc de bicarbonate de soude.
Recette pour la crème : 500 ml de lait ( lait d’amande,ou soja ou de riz)
2 sachets de pudding à la vanille dr Oetker + 20 gr (en tout 100 gr),
2 càs de maïzena, 2 càs de sucre semoule,40 gr de beurre à température ambiante
(ou pour les vegan 40 gr de margarin)
Et encore : 160 gr de crème chantilly en poudre vegan + 160 ml de lait, ( de l’eau ou de lait d’amande pour la version vegan
500 ml de crème chantilly ( vegan) ,
1 conserve d’abricots coupés en dés.
Allez voir également : Vegan mousse cake aux bananes et au cafe- vegan mousse torta sa bananama i kafom
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Préparation de la génoise : Mettre tous les ingrédients secs dans un saladier, ajouter la levure chimique et le bicarbonate de soude, ajouter les ingrédients liquides, la confiture, mélanger à l’aide d’un batteur, verser la préparation dans une plaque amovible huilée et légèrement parsemée de sucre semoule, enfourner 25 minutes à 150 degrés. Sortir la plaque et laisser la génoise refroidir.
Préparation de la crème : Prélever 200 ml de lait et verser dans un saladier, ajouter le pudding, la farine et la maïzena, mélanger (faire chauffer le reste jusqu’à ébullition, verser progressivement le lait dans le saladier en mélangeant sans arrêt, puis reverser la préparation dans la casserole, faire cuire la crème à feu doux. Mélanger sans cesse jusqu’à l’apparition des premières petites bulles qui coïncident avec l’épaississement de la crème. Retirer la casserole, ajouter le beurre, mélanger, puis couvrir la crème d’un film alimentaire et laisser refroidir. Monter la crème chantilly en ajoutant du lait à l’aide d’un batteur, puis mélanger avec la crème chantilly en poudre à l’aide d’un fouet ; mélanger les deux avec la crème, cuillère par cuillère en mélangeant à l’aide d’un batteur, ajouter les dés d’abricots, puis verser la préparation sur la génoise, bien étaler à l’aide d’une spatule et mettre le gâteau au frigo pour le bloquer. Décorer le gâteau selon vos goûts.

Auteur : Sunčica Stanković
Ono što je super kod ove tortice je mogućnost da je pripremite i kao vegan i kao običnu ne- vegan verziju. Lagana, osvežavajuća i nadasve kremasta torta je idealno rešenje za vrele letnje dane.. Ja sam je pripremila u vegan verziji sa kajsijama, a vi je možete preinačiti po vašem ukusu, sa bilo kojim voćem biće jednako dobra.Veoma brzo i lako se priprema, rernu ćete morati uključiti samo za trenutak, dok se korica ne ispeče. Ali ništa strašno, dok se ona rumeni, vi dobijate na vremenu i pripremite ostali deo torte.
Predlažem da pogledate i ove recepte:
Vegan mousse cake aux bananes et au cafe- vegan mousse torta sa bananama i kafom
Tarte vegan aux quetsches francuski vegan tart od šljiva
Vegan tarte aux fruits et a la confiture d’abricots -vegan tart sa voćem i pekmezom od kajsija
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Beurre vegan : un défi relevé – vegan puter : izazov koji je uspeo
Recept:U zamenu za feuille de brick možete koristiti i naše kore, 500 gr će biti dovoljno za jednu petočlanu porodicu.. Ostatak pečene piletine odprilike oko 350 – 400 gr Veća glavica crnog luka100 gr suvuh šljiva isečenih na lamele100 gr suvih bresaka isečenih na polovinu60 gr krupnije mlevenog badema30 ml maslinovog devičanskog uljaMa
Priprema:Luk oljuštite, operite, isecite na režnjeve i upržite u maslinovom ulju da dobije staklastu boju, zatim dodajte piletine, dobro promešajt

Recept za koricu:
6 kašika mekog brašna,
6 kašika oštrog brašna
3 kašike pekmeza,
100 ml obične vode
150 ml gazirane vode
10 kašika ulja
1 kašičica peciva
1/2 kašičice sode bb
Recept za mousse kremu:
500 ml mleka ili( sirupa od kajsija, vode, bademovog ili sojinog mleka)
2 kesice pudinga + 20 gr
2 kašike gustina
2 kašike šećera
40 gr putera ( margarina)
I još vam je potrebno:
300 gr šlaga ( posnog , ako radite vegan verziju) + 160 ml mleka ( bademovog, ako radite vegan verziju)
500 ml umućene , posne pavlake
1 konzerva kajsija sečenih na kockice

Priprema korice:
Podmažite plek veličine 24 cm sa pokretnim stranicama uljem i posipajte ležerno kristal šećerom. Stavite sve suve sastojke u dubljoj posudi, dodajte peciva i sode bb, sjedinite, zatim dodajte tečne i pekmeza, sjedinite sve mikserom, sipajte smesu u plek i pecite koricu u već zagrejanoj rerni 25 minuta na 150 stepeni. Izvadite koricu iz rerne, te je ostavite tako u pleku da se ohladi.
Priprema mousse kreme:
Od ukupne količine mleka odvojite 200 ml u činiji, ostatak stavite da se zagreva zatim u tih 200 ml dodajte pudinga, gustina i šećera i razmutite. Kada mleko provri, sipajte ga postepeno u činiji sa pudingom uz neprestano mešanje, zatim sve vratite u šerpi i kuvajte puding na tihoj vatri uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite od vatre, dodajte putera, sjedinite, te pokrijte puding providnom folijom i ostavite ga da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, zatim šlag sa vodom ili mlekom, sjedinite ih i svu količinu dodajte u puding, kašiku po kašiku uz neprestano mućenje mikserom, nakon toga dodajte kajsiju, sjedinite, i svu smesu izručite na koricu, dobro je poravnajte špatulom i stavite u frižideru da se ohladi i stegne. Dekorišite po vašoj želji.
Comment ce superbe gâteau peut-il être vegan alors qu’il y a du lait, du beurre et de la chantilly ? Il est végétarien oui, mais sûrement pas végétalien (ou vegan comme disent les anglophones).
Dommage, je me suis fait une fausse joie…
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Oui, il peut être vegan🥰 à la place du beurre mettez de la margarine,à la place du lait de vache, mettez du lait de soja, lait d’amande, et la crème chantilly vegan.
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Dans tous les cas, toutes les photos sont appétissantes, félicitations !
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Merci, beaucoup ❤️
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