Snickers cake – snickers torta

Le snickers cake a eu un vrai succès chez nous. C’est un gâteau vraiment magnifique qui a le même goût que le chocolat snickers.



Recette pour le biscuit : 6 oeufs, 120 gr de sucre semoule,60 gr de farine,20gr de cacao en poudre, 6gr de levure chimique,6cas d’huile de tournesol🌻, 3cas d’eau froide, 90 gr de cacahuètes grillées et grossièrement broyées et non salées,90 gr de noisettes grillées et elles aussi grossièrement broyées.Pour la crème pour fourrer le gateau510 gr de fromage mascarpone, 2cas de Nutella,300 ml de crème liquide, 100 gr de noisettes grillées et grossièrement broyées100 gr de cacauhet grillées , grossièrement broyées
Pour le caramel :250 gr de sucre semoule, 130gr de beurre à temperature ambiante,450 ml de crème liquide ( j’ai utiliser seulement 4 cas par le biscuit, le reste vous pouvez garder au frigo)
Pour la ganache de chocolat blanc : 200ml de crème liquide, 322gr de chocolat blanc, couverture 40 gr de beurre. Il vous faut encore : 2 cas de beurre de cacahuète 🥜 par biscuit


Préparation des biscuits : J’utilise une plaque de pâtisserie amovible de 18 cm de diamètre, chemisée de papier aluminium légèrement huilé et légèrement parsemé de cacahuètes, broyées. J’ai préparé 2 biscuits et j’ai les ai coupé en deux.

Dans un saladier mélanger la farine, la levure chimique et le cacao, réserver. Mettre dans un saladier les oeufs, ajouter le sucre, puis faire blanchir, ajouter de l’eau, l’huile, mélanger à l’aide d’un fouet, ajouter le mélange de farine, levure et de cacao, mélanger à l’aide de fouet, verser la préparation sur la plaque, bien étaler à l’aide d’une maryse. Enfourner dans un four préchauffé à 160 degrés, pendant 15- 20 minutes. Sortir la plaque, laisser refroidir, puis la démouler.
Préparation du caramel : Dans une casserole, verser le sucre en poudre et laisser fondre à feu moyen. Dès que le sucre a fondu et que le caramel prend une couleur ambrée, retirer la casserole du feu et ajouter du beurre, puis laisser fondre, enfin, ajouter la crème tiède. Remettre la casserole sur le feu et faire cuire le caramel a feu doux en mélangeant. Lorsque la préparation est bien homogène, poursuivre la cuisson 4 minutes et retirer du feu. Le caramel est encore liquide mais sa texture a dû changer et devenir plus épaisse.
Préparation de la ganache : Concasser grossièrement le chocolat et pendant ce temps faire chauffer la crème fleurette, dès que l’ébullition commence, la verser sur le chocolat, hors du feu en remuant. Faire tiedir à température ambiante, puis la mettre au congélateur (5minutes), monter la ganache à l’aide du batteur et réserver.
Préparation de la crème : monter la crème liquide froide à l’aide du batteur et réserver. Monter le mascarpone à l’aide du batteur (si on souhaite, on peut ajouter du sucre, environ 100gr, moi je n’en ai pas mis), puis ajouter 2 cas de nutella, mélanger à l’aide d’un fouet, ajouter la ganache, melanger, puis ajouter de la crème chantilly et mélanger, enfin, ajouter les noisettes en poudre et mélanger.


Montage du gâteau : le biscuit -une fine couche de crème au mascarpone au milieu du biscuit (et plus épaisse au bord de biscuit) – beurre de cacahuètes ( 2cas par biscuit) et sur le dessus 4 cas de caramel, couvrir avec une fine couche de la crème au mascarpone, sur le quatrième biscuit mettre seulement la crème au mascarpone, puis mettre au frigo pour faire bloquer le gâteau.J’ai décoré mon gâteau avec de la crème chantilly en poudre et la couleur alimentaire (450 gr de la crème chantilly en poudre+ 300ml de l’eau gazeuse) Pour déposer la crème sur les biscuits j’ai utilisé une poche munie d’une douille unie Wilton

Auteur : Sunčica Stanković

Snickers torta, fantastičnog ukusa koju vam predlažem danas da napravite, će vas , sigurna sam, oduševiti. Pravi ukus snickers čokolade!!!!Ja sam je pravila ćerki za rodjendan i svi koji su je probali su joj dali zeleno svetlo!!


Recept za korice:
6 jajeta
120 gr kristal šećera
60 gr pšeničnog brašna
20 gr kakaa
6 gr praška za pecivo
6 kašika suncokretovog ulja
3 kašike hladne vode
90 gr krupnije mlevenog, neslanog, pečenog kikirikija
90 gr krupnije mlevenog , pečenog lešnika
Koristila sam plek sa pokretnim stranicama , prečnika 18 cm, koji sam obložila folijom i posipala po dnu mlevenim kikirikijem ( ja sam stavila 3 kašike) Pripremila sam dve korice koje sam isekla na pola po dužini

Za Fil:
510 gr mascarpone sira
2 kašike nutele
300 ml neutralne, tečne pavlake
100 gr krupnije, mlevenog lešnika

100 gr pečenog, mlevenog kikirikija

Karamel za premazivanje korica:
250 gr kristal šećera
130 gr putera
450 ml neutralne, tečne pavlake ( ja nisam iskoristila sav karamel ( stavila sam po 4 kašike na svaku koricu, ostali karamel možete čuvati u frižideru i upotrebiti po želji
Za premazivanje korica će vam trebati i kikiriki putera, sa krupnije mlevenim kikirikijem. Ja sam na svaku koricu stavila po 2 kašike kikiriki putera

Za ganache od bele čokolade:
200 ml neutralne, tečne pavlake
322 gr bele čokolade
40 gr putera

Priprema korica:
Pomešati brašna, kakaa i peciva u jednoj činiji
Jaja umutiti penasto sa šećerom, dodati , ulja i vode , sjediniti žicom za mućenje, zatim dodati mešavinu brašna, sjediniti takođe žicom za mućenje, i na kraju dodati kikiriki i lešnik. Sipati smesu u pleku i peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 15-20- tak minuta. Pečenu koricu izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi , pa je izvaditi iz kalupa.
Priprema karamela:
Šećer staviti u šerpi i na tihoj vatri pustiti da se otapa, kada dobijete karamel boju, dodajte, putera, pustite da se otopi i na kraju dodajte pavlake. ( Pavlaka treba da bude sobne temperature da ne bi došlo do burne reakcije prilikom kontakta sa otopljenim šećerom!!!!!)Ostavite da se na tihoj vatri karamel otopi uz povremeno mešanje žicom. Kada provri, kuvajte 4 minuta , zatim sklonite od vatre i pustite da se karamel ohladi na sobnoj temperaturi, zatim ga ostavite u frižideru da se stegne ili pak u zamrzivaču, uz povremeno mešanje.
Ganache od bele čokolade:
Čokoladu izlomite na sitnije kocke
Pavlaku sipajte u šerpici i pustite da se zagreva. Kada počnu da se sa strane pojavljuju sitni, mali mehurići ( ne treba da provri) sipajte polovinu u posudi sa čokoladom, mešajte žicom za mučenje, zatim sipajte ostatak pavlake i mešajte dok se sva čokolada ne otopi, dodati putera i sjediniti žicom za mućenja. Ostaviti ganache da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim, (da biste ubrzali proces hlađenja), ga stavite u zamrzivaču na 5 minuta i nakon toga ga umutite mikserom.
Priprema Fila:
Najpre umutite čvrsto slatku pavlaku, ali ne previše, da se ne bi pojavile sitne, male grudvice.Mascarpone umutiti penasto bez dodavanja šećera(ja nisam stavila jer ne volim da je torta previše slatka, a vi možete da dodate oko 100 gr šećera u prahu)
U umućeni mascarpone dodati nutele, sjediniti žicom za mućenje, dodati ganaš od čokolade, sjediniti zatim umućenu pavlaku, žicom, i na kraju dodati mlevenog lešnika i sjediniti.
Napomena: tortu sam sa strane i odozgo nafilovala šlagom i ukrasila jestivom, zlatnom bojom. Za to mi je bilo potrebno: 450 gr šlaga u prahu + 300 ml vode
Montaža torte:
Korica- manji sloj mascarpone fila po korici a u krugu , po ivici korice, malo deblji sloj fila – po sredini kikiriki puter – odozgo karamel – tanji sloj fila- druga korica…. Postupak ponoviti do treće korice, na četvrtoj staviti samo mascarpone fil bez kikiriki putera i karamela . Ostaviti u frižideru da se stegne i nakon toga nafilovati šlagom i ukrasiti. Za postavljanje mascarpone fila koristila sam poslastičarsku vrećicu sa Wilton nastavkom.

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