
Si vous aimez le chocolat, c’est tout-à-fait un gâteau pour vous. Le biscuit très mou, bien aéré, une crème au beurre s’il se marie bien avec la ganache au chocolat. Je vous s le recommande vivement, ce gâteau

Pour le biscuit il vous faut :
3oeufs + 3 cas de sucre semoule,
4 cas de farine de blé t55,
1,1/2 cas de cacao en poudre,
4gr de levure chimique,
4cas de l’huile de tournesol 🌻
3cas d’eau plate.
Pour la ganache:
400ml de crème liquide 35% + 350 gr de chocolat 🍫 60% cacao.
Pour la crème de fourrage :
260 gr de beurre mou+3 cas semoule
750 ml de lait 1pouding de oetker à la vanille, 1pouding de oetker chocolat, 2,1/2 cas de crème pâtissière en poudre, 100 gr de chocolat 60% de cacao.
Pour crème au beurre, pour couvrir le gâteau extérieur :
260 gr de beurre+500 gr de sucre glace + 90 ml crème liquide

Préparation de biscuits:
Préchauffer le four à 180 degrés. J’ai utilisé une plaque amovible de 17 cm de diamètre emballée de papier aluminium. . Dans un saladier mélanger la farine, le cacao, et la levure chimique. Mettre les œufs dans un saladier, ajouter du sucre, les faire blanchir, ajouter le mélange précédent à l’aide d’un fouet, puis verser l’huile et l’eau, mélanger à l’aide du fouet, verser la préparation dans la plaque, tapoter la pour faire échapper l’air, enfourner pendant 15 minutes à 180 degrés.
De la même façon préparer les autres biscuits. J’en ai préparé 3 biscuit coupé en deux
Préparation de la ganache : écraser le chocolat en petits morceaux, les mettre dans un saladier assez profond. Verser la crème liquide dans un récipient puis la faire chauffer. Verser la moitié de la crème liquide sur le chocolat, mélanger à l’aide d’un fouet, puis ajouter le reste de la crème, mélanger, laisser la ganache à tiédir puis la faire monter à l’aide d’un batteur, réserver au frigo.
Préparation de la crème de fourrage :Mettre dans un saladier du beurre, ajouter du sucre, puis fouetter le à l’aide de batteur jusqu’à ce qu’il devienne crémeux.Dans un saladier mélanger les poudingues et la crème pâtissière, verser 250 ml de lait dans saladier, bien mélanger à l’aide d’un fouet sans avoir des grumeaux. Faire chauffer le reste de lait dans une casserole. Verser le lait bien chaud sur le mélange en mélangeant à l’aide d’un fouet. Remettre la préparation dans la casserole, puis faire cuire la crème en mélangeant sans arrêt, jusqu’à ce qu’elle devienne épaisse (3-4nminutes).Retirer la casserole,ajouter du chocolat, mélanger, filmer la crème au contact, laisser refroidir à température ambiante, puis au frigo. Dans la crème bien froide incorporer le beurre pommade, puis mélanger à l’aide du batteur.
Preparation de butterceam: Mettre de beurre dans la cuve de votre robot, battre le beurre a vitesse 5 , lorsqu’il devient cremeu, ajouter de sucre glace, battre jusqu’à consistance lisse. puis ajouter la crème fleurette, mélanger encore qqs secondes, puis arrêter le robot, crème au beurre est prêt.
Montage de gâteau :
Disposer sur un plateau la plaque amovible, chemiser la de une feuille de rhodoïd , disposer le premier biscuit- crème de fourrage- la ganache – biscuit – crème de fourrage- la ganache – biscuit- la crème de fourrage- la ganache – biscuit. Laisser le gâteau au frigo, lendemain couvrir le gâteau de buttercream
Auteur : Sunčica Stanković

Ganaš čokoladna torta je kao stvorena za čokoljupce. Fine , mekane i pre svega vazdušasta korice , pokrivene laganom čokoladnom kremom koja im daje potrebnu vlažnost i ganaš koji se suptilno upliće u njen ukus i spaja u neodoljivi ukus

Recept za koricu:
3 jaja + 3 kašike kristal šećera
4 kašike brašna
1, 1/2 kašika kakaa
4 gr praška za pecivo
4 kašike suncokretovog ulja
3 kašike vode
Za Fil:
260 gr putera sobne temperature+ 3 kašike šećera u prahu
750 ml mleka, 1puding od čokolade( težine 40gr), 1 puding od vanile (težine 40gr)
2,1/1 kašike poslastičarske kreme u prahu ( pudinga ili gustina)
100 gr čokolade 60% kakao
Za ganache vam je potrebno:
400 ml tečne pavlake 35% + 350 gr čokolade za kuvanje
Za filovanje torte sa strane:
260 gr putera( ja sam koristila margarina) + 500 gr šećera u prahu+90 ml tečne pavlake
Priprema korice: Koristila sam plek sa pokretnim stranicama prečnika 17 cm koji sam obložila alu folijom. U činiji pomešati brašna, kakaa i peciva. Jaja umutiti penasto sa šećerom , dodati mešavinu brašna , kakaa i pr za pecivo, sjediniti žicom za mućenje, dodati ulja i vode, sjediniti mešajući žicom, sipati smesu plek, lupnuti pleko o što kako bi izašao vazduh, staviti da se peče na 180 stepeni , 15 minuta( rerna sa ventilatorom). Na isti način pripremiti i ostale 2 korice knjiga je ćete preseći na pola da dobijete 6 .
Priprema ganache :
Čokoladu izlomite na manje kocke, pavlaku zagrejati do vrenja na srednjoj temperaturi( ne čekati da provri), sipati polovinu pavlake u čokoladi mešajući žicom za mućenja, zatim sipajte ostatak pavlake, mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi zatim je umutite mikserom.
Priprema kreme:
Puter umutiti penasto sa šećerom. U 250 ml mleka razmutiti pudinge i poslastičarsku kremu,( da nema grudvica) ostatak sipati u šerpi da se zagreje do vrenja, sipati zagrejano mleko u puding uz neprestano mešanje žicom , zatim svu kremu vratiti u šerpi i kuvajte kremu na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.Skloniti od vatre, pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U hladnoj kremi dodati umućeni puter i sve sjediniti mikserom.
Priprema butterceam: Umutiti puter penasto , zatim dodati šećera, mutiti dok se ne sjedini i masa postane glatka, dodati pavlake, mutiti dok se ne sjedinivsa puterom. Butterceam je spreman za filmovanje
Montaža torte:
Isti onaj plek u kome ste pekli tortu stavite na plato, obložite ga acetatnom folijom, po sredini stavite malo krema pa prvu koricu
Prva Korica– krema- ganache
Korica- krema- ganache
Korica- krema- ganache
Korica- krema – ganache – korica. Na zadnjoj korici ne stavljati fil
Napomene: ja nekada mutim posebno belanca sa šećerom, kada budu dobro umućeni dodajem jedno po jedno žumance, muteći mikserom sve vreme, zatim dodam vodu i ulje i na kraju dodam mešavina brašna, kakaa i peciva i sve sjedinim mikserom najmanjom brzinom. Ono što sam ja primetila , kada se jaja mute bez odvajanja je to da biskvit bude tamniji nego kada se odvajaju.
Ako ganache bude previše čvrst, možete dodati još pavlake, prilikom mućenja mikserom.
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