Gâteau ferrero- Ferrero kocke

Pour le biscuit :6 oeufs6 cas de sucre en poudre4 cas de huile de 🌻4 cas de l’eau4 cas de lait4cas de cacao6 cas de farine de blé1 sachet levure chimique6cas de lait pour imbiber le biscuit

Pour la crème :600gr de mascarpone5 cas de pâte a tartiner Milka ou de Nutella250 ml la crème fleurette200 gr de gaufrettes aux noisettes150 gr de noisettes grillées, en poudre

Pour la ganache:250 ml de crème fleurette250 gr de chocolat noir

Pour la décoration :60 ml de crème fleurette1 cas pâte à tartiner Milka

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Préparation de biscuit:J’ai utilisé la plaque de 34,5×24,5 cm de diamètre, légèrement huilé et légèrement parsemer de sucre en poudreClarifier les œufs. Dans un saladier mélanger la farine, la levure chimique, et le cacao. Mettre dans un saladier les jaunes , ajouter le sucre les faire blanchir à l’aide d’un batteur, ajouter le lait, l’huile et d’eau, puis ajouter le mélange précédent ( les ingrédients secs), mélanger a l’aide de batteur, verser la préparation dans la plaque, enfourner pendant 20 minutes à 180 degrés. Sortir la plaque, laisser tiédir le biscuit, puis faire les petits trous a l’aide d’une pointe de couteau, verser le lait par dessus, laisser imbiber le biscuit. Pendant ce temps préparer la crème.

Préparation de la crème :Faire monter la crème fleurette en chantilly. Mettre le mascarpone dans un saladier, ajouter la pâte à tartiner, puis faire monter le mascarpone, ajouter la crème chantilly, mélanger délicatement , puis ajouter les gaufrettes, les noisettes, mélangér, verser la crème sur le biscuit, étaler à l’aide d’une spatule, laisse dans frigo.

Préparation de la ganache:Couper le chocolat en morceaux, Faire chauffer la crème jusqu’à ébullition, verser sur le chocolat la moitié de contenu, mélangér a l’aide d’un fouet, puis verser le reste de la crème, mélanger, verser la ganache sur la crème, puis faire tapoter la plaque contre la table, pour égaliser bla ganache. Mettre la plaque dans frigo, pour faire figé la ganache. Puis décorer le gâteau.

Préparation de la chantilly pour la décoration : faire monter la crème fleurette , en ajoutant pâte à tartiner , à l’aide d’un batteur. Couper le gâteau en petits carrés, puis décorer le. La recette originale j’ai trouvé sur le blog http://mysticcakes.com

Što se tiče kolača , imate sve moje preporuke. Divna biskvit podloga, kremasta lešnik krema, i puno čokolade u kombinaciji sa pavlakom, daće pravi ukus kockama.

Za biskvit:

6 jajeta

6 kašika šećera

4kašike suncokretovog ulja

4 kašike vode

4 kašike mleka

4kašike kakaa

6 kašika oštrog brašna

1 prašak za pecivo

6 kašika čokoladnog mleka za prelivanje korice

Za kremu:600 gr mascarpone sira
5 kašika Milka nugat namaza ili Nutelle

250 ml slatke pavlake

200 gr samlevenih lešnik napolitanki
150 gr mlevenih, pečenih lešnika

Za ganache preliv:,

250 ml slatke pavlake

250 gr crne čokolade za kuvanje

Za dekoraciju:60 ml slatke pavlake1 kašika nugat namaza Milka

Predlažem da pogledate i ovaj recept: Rhum kassato gâteau-rum kasato štanglice

Priprema biskvita: plek veličine 34,5 x24,5 cm premažite sa vrlo malo suncokretovog ulja i posipajte kristal šećerom. U jednoj činiji pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo. Žumanca umutiti penasto sa šećerom, dodati ulja , vode i mleka, zatim dodati i suve sastojke, sjediniti sve mikserom. Umutiti penasto belanca mikserom , dodati prethodno upućenoj smeštaj i pažljivo sjediniti špatulom da smesa ne spadne, izliti u pleh i peći u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohladi, vrhom oštrog noža izbockajte i prelijte mlekom. Priprema kreme: u jednoj posudi umutite mascarpone sa nutellom, u drugoj pavlaku u šlag, te je dodajte u umućeni mascarpone i sjediniti špatulom, zatim dodajte napolitanke i lešnik, sjedinite špatulom pa svu kremu premažite ravnomerno preko biskvita, ostavite u frižideru da se krema malo ohladi.Priprema ganacha:Čokoladu izlomite na manje komade i stavite u dubljoj činiji. Pavlaku sipajte u šerpici i i zagrejite do vrenja, sipajte polovinu preko čokolade, promešati žicom za mućenja, zatim sipajte ostatak pavlake, sjedinite žicom , ostavite da se malo prohladi, pa prelijte preko kreme, lupite lagano plekom o sto kako bi se ganache ravnomerno razlio i ostavite kolač u frižideru da se ganache stegne

Priprema kreme za dekoraciju:Umutiti pavlaku mikserom uz dodatak nugat namaza i dekorisati kolač. Kolač iseći na kocke željene veličine i dekorisati ga.

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