Biscuits de Noël sans cuisson- Kokos suze


Aujourd’hui je vous présente mes délicieux biscuits sans cuisson, composés de bananes, noix de coco, lait concentré et de caramel. Ça ressemble un peu au raffaello et c’est un pur délice. Ils se préparent très facilement avec très peu d’ingrédients et sans cuisson.

Recette
346 gr de bananes écrasées
130 gr de noix de coco râpée
240 gr de biscuits petit beurre moulu
60 gr d’amandes concassées

Pour la décoration il vous faut l’ait concentré et le caramel

Il vous faudra encore un peu de noix de coco râpée et d’amandes ou de noisettes concassées pour l’enrobage des biscuits


Préparation mettre tous les ingrédients dans un saladier, mélanger à la main, laisser le mélange au frigo pendant 2h. Sortir la préparation, former de petites boules, les rouler dans la noix de coco ou dans l’amande concassée, faire des trous sur le dessus de chaque biscuit, puis les remplir avec du lait concentré ou du caramel.

Auteur : Sunčica Stanković

Novogodišnji i Božićni praznici su na Pragu, polako se zahuktava praznična euforija, našim kuhinjama se širi miris cimeta, badema, pečenog lešnika i rumenih , tek izašlih kolačića iz tople rerne. Najviše će im se radovati dečica, a nas odrasle će vratiti u neko naše vreme kada smo i mi bili mali, radovali se prvim pahuljama snega, virili kroz prozore išarane jutarnjim mrazom, i svako malo trčali do vrata u iščekivanju deda mraza. Ostaće još jedna teška godina iza nas, prepuna gubitaka sa nadom da će sledeća biti bolja…., sa nadom da će već jednom prestati ovo zlo koje nas je zadesilo……
Danas vam donosim recept za dezert koji sam nazvala kokos suze u kombinaciji sa bananama , bademom, kokosom , kondenzovanim mlekom i karamelom. Desert koji veoma podseća na raffaello. Veoma brzo i lako se priprema od svega nekoliko sastojaka za čiju pripremu vam neće trebati ni rerna.


Recept ✍️👇
346 gr izgnječenih banana
130 gr kokosa
240 gr mlevenog keksa
60 gr krupnije mlevenog badema

Trebaće vam još i kokosa i krupnije mlevenog badema ili lešnika , za valjanje kolača. Za dekoraciju : kondenzovano mleko i karamel



Priprema: sve sastojke staviti u dubljoj posudi, dobro ih sjediniti, da budu kompaktni i ostaviti 2h u frižideru da se smesa stegne radi lakšeg oblikovanja. Nakon toga praviti kuglice od oko 40 gr , uvaljati ih u kokosu, Ili bademu, napraviti prstom udubljenje odozgo, dodati kondenzovanog mleka ili karamela , dekorisati dodatno po želji i uživati u fantastičnom ukusu.

2 commentaires sur “Biscuits de Noël sans cuisson- Kokos suze

Ajouter un commentaire

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Site Web créé avec WordPress.com.

Retour en haut ↑

%d blogueurs aiment cette page :