
Recette :
150 gr de pâte de spéculoos
1 oeuf
2,1/1 cac de vanille liquide
160 gr de farine T45
Nutella ou la pâte de spéculoos pour garnir les speculootti
La recette pour pâte de spéculoos maison c’est par ici Pate de spéculoos- namaz od spéculoos keksa

Préparation : mettre la pâte de spéculoos dans un saladier, ajouter l’oeuf, fouetter à l’aide d’un fouet, ajouter la farine et la vanille, mélanger. Filmer la pâte de nutellotti dans un film alimentaire, mettre au frigos 1 heures. Sortir la pâte, faire des petits boules de 28 gr , disposer les dans une plaque, en les espeçant , faire un trou dessus avec l’index, puis enfourner les dans un four préchauffé à 160° 15 minutes . Sortir la plaque, une fois refroidi mettre du la pâte de spéculoos dans chaque trou à l’aide d’une petite cuillère parsemer de noisettes en poudre.

Auteur : Sunčica Stanković

Prošle nedelje sam pravila italijanske nutellotti biskvite sa nutellom, odjednom mi je sinula ideja ako već postoje biskviti sa nutelom zašto ne bi postojali i sa spéculoos namazom? I evo ih, zamišljeno, učiinjeno. Divni, mirišljavi biskviti, spolja hrskavu a unutra mrvičasto mekani, obilno napunjeni spéculoos namazom

Recept:
150 gr spéculoos namaza
1 oeuf
2 ,1/2 kašičice tečne burbon vanile
Recept za domaći spéculoos namaz je ovde: Pate de spéculoos- namaz od spéculoos keksa

Priprema: staviti namaz od spéculoos keksa u dubljoj činiji, dodati jaje i vanilu, umutiti žicom za mućenja, zatim brašna i sve sjediniti rukom, uviti testo providnom folijom i ostaviti u frižideru na sat vremena. Izvaditi iz frižidera, oblikovati loptice veličine 28 gr, poređati ih po pleku sa rastojanjem, napraviti udubljenje odozgo kažiprstom, i peći ih u zagrejanoj rerni na 160° 15 minuta. Hladne kolače napuniti spéculoos namazom, posipati mlevenim lešnikom i uživati u njihovom ukusu.
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