
Recette :
150 gr de pâte de spéculoos
1 oeuf
2,1/1 cac de vanille liquide
160 gr de farine T45
Nutella ou la pâte de spéculoos pour garnir les speculootti
La recette pour pâte de spéculoos maison c’est par ici : Pate de spéculoos- namaz od spéculoos keksa
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Préparation : mettre la pâte de spéculoos dans un saladier, ajouter l’oeuf, fouetter à l’aide d’un fouet, ajouter la farine et la vanille, mélanger. Filmer la pâte de nutellotti dans un film alimentaire, mettre au frigos 1 heures. Sortir la pâte, faire des petits boules de 28 gr , disposer les dans une plaque, en les espeçant , faire un trou dessus avec l’index, puis enfourner les dans un four préchauffé à 160° 15 minutes . Sortir la plaque, une fois refroidi mettre du la pâte de spéculoos dans chaque trou à l’aide d’une petite cuillère parsemer de noisettes en poudre.

Auteur : Sunčica Stanković

Prošle nedelje sam pravila italijanske nutellotti biskvite sa nutellom, odjednom mi je sinula ideja ako već postoje biskviti sa nutelom zašto ne bi postojali i sa spéculoos namazom? I evo ih, zamišljeno, učiinjeno. Divni, mirišljavi biskviti, spolja hrskavu a unutra mrvičasto mekani, obilno napunjeni spéculoos namazom

Recept:
150 gr spéculoos namaza
1 oeuf
2 ,1/2 kašičice tečne burbon vanile
Recept za domaći spéculoos namaz je ovde: Pate de spéculoos- namaz od spéculoos keksa
Predlažem da pogledate i ovaj recept: Nutellotti – nuteloti

Priprema: staviti namaz od spéculoos keksa u dubljoj činiji, dodati jaje i vanilu, umutiti žicom za mućenja, zatim brašna i sve sjediniti rukom, uviti testo providnom folijom i ostaviti u frižideru na sat vremena. Izvaditi iz frižidera, oblikovati loptice veličine 28 gr, poređati ih po pleku sa rastojanjem, napraviti udubljenje odozgo kažiprstom, i peći ih u zagrejanoj rerni na 160° 15 minuta. Hladne kolače napuniti spéculoos namazom, posipati mlevenim lešnikom i uživati u njihovom ukusu.
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