Étoiles à la cannelle – Cimet zvezde

Ça vous dit une petite pause 🌟 avec un bon thé café ou chocolat chaud 🥰 Aujourd’hui je vous propose de préparer des petits sablés en forme d’étoiles à la cannelle

Recette :


90 gr de beurre à température ambiante
45 gr de sucre en poudre

1 oeuf
40 gr de noix broyé
43 gr d’amandes en poudre
1sachet de sucre vanillé
6 gr de cannelle

187 gr de farine de blé T45
1gr de gingembre en poudre


Pour le glaçage : 100 gr de chocolat blanc+ 1cac d’huile de tournesol

Pour la déco : sprinkles en sucre

Vous allez avoir en tout, 13 étoiles


Préparation : mettre dans un saladier le beurre, le sucre, le sucre vanillé, mélanger à l’aide d’un batteur électrique ( vitesse moyenne), , ajouter l’oeuf , fouetter à l’aide d’un fouet, ajouter la cannelle, le gingembre, la poudre d’amandes, les noix , mélanger, ajouter la farine,bien incorporer aves les ingrédients précédents. Emballer la pâte de film alimentaire, disposer au frigo pendant 1heure. Sortir la pâte, aplatir à l’aide d’un rouleau à pâtisserie, à l’aide d’un emporte pièce faire les étoiles, les disposer dans la plaque en les espaçant, les faire cuire dans un four préchauffé à 170° , 15 minutes. Sortir la plaque, laisser refroidir, puis glacer les étoiles de chocolat blanc.

Préparation du glaçage : mettre dans une casserole le chocolat, ajouter l’huile et faire chauffer à feu doux. Tremper chaque étoile dans le chocolat , disposer la sur une grille, parsemer les de sprinkles, laisser figé.

Cimet zvezde su svakako biskvit koji će vas oduševiti svojim ukusom ako volite takozvane božićne začine u ovom slučaju mešavinu cimeta i đumbira u kolačima , onda je ovo definitivno kolač za vas. Dobra strana im je što se mogu umesiti i nekoliko dana pre božićnih i novogodišnjih praznika i spakivati u dobro zatvorenoj limenoj kutiji,koja će sačuvati njihovu svežinu i aromu. Što o duže stoje nekako su ukusniji. Preliveni belom čokoladom i sitnim jestivim perlicama mogu štaviše biti i ukras na vašoj novogodišnjoj jelki.

Recept:

90 gr maslaca sobne temperature

45 gr sitnijeg , kristal šećera

1 jaje

187 gr brašna T45

40 gr de noix broyé

43 gr d’amandes en poudre

6 gr de cannelle

1 gr đumbira u prahu

1 kesica vanil šećera

Za glazuru:

100 gr bele čokolade

1 kašika suncokretovog ulja

Za dekoraciju: sprinkles u boji

Od ove smese ćete dobiti ukupno 13 zvezda

Priprema:

Maslac i šećer umutiti penasto mikserom ( srednja brzina), dodati jaje, umutiti mikserom ( srednja brzina), dodati cimeta, đumbira, mlevenih badema, oraha, vanile šećera, sjediniti mešajući žicom za mućenja, zatim dododati brašna, sjediniti smesu mešajući rukama. Uviti testo streč folijom, ostaviti u frižideru sat vremena, istanjite testo oklagijom,  vaditi modlama zvezde, ređati  u pleku na određenom odstojanju, i peći u zagrejanoj rerni na 170° 15 minuta. Izvaditi iz rerne , sačekati da se ohlade Čokoladu otopiti sa uljem na tihoj vatri , potapati zvezde u otopljenu čokoladu , dekorisati perlicama i ređati ih na žici sa strane gde nema čokolade, ostaviti u frižideru da se čokolada stegne.

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