Lemon curd – limun kurd krem

Recette :

5 oeufs
Jus êt le zeste de 4 🍋(143gr)
240 gr de sucre semoule
300gr de beurre à température ambiante

La, j’ai utilisé lemon curd comme garniture pour mes mini gâteaux Pavlova – la recette de ma Pavlova aux fruits rouges c’est par ici Gâteau Pavlova aux fruits rouges- torta Pavlova sa crvenim voćem

Je me suis inspirée de la recette de Pierre Hermé pour préparer mon lemon curd


Préparation : Râper les zestes des citrons puis preser le jus des 4 citrons
Mélanger les zestes avec le sucre dans une petite casserole pouvant aller sur une casserole. (bain-marie)
Ajouter les oeufs, mélanger à l’aide d’un fouet.
Ajouter le jus de citron au mélange précédent
Faire chauffer la préparation au bain-marie sans cesser de remuer au fouet pendant une dizaine de minutes jusqu’à ce que la crème épaississe.
Lorsque le fouet creuse des sillons dans la crème, elle est prêt.S’il y a des petits grains de blanc d’œuf, passez le tout au tamis( avec un thermomètre la température doit atteindre 82 degrés)
Hors du feu, laisser reposer la crème à température ambiante jusqu’à ce qu’elle atteigne une température inférieure à 60°C. Remuer de temps en temps.
Ajouter le beurre et mixer au blender jusqu’à obtenir une belle consistance lisse et soyeuse
Verser en pot et laisser reposer au frais

Recept:

5 jajeta

Rendana korica i sok od 4 limuna (143gr)

240 gr kristal šećera

300 gr maslaca sobne temperature

Ovde sam limun kurd krem koristila za garniranje mini Pavlova tortica a pripremila sam ga po receptu poznatog Francuskog poslastičara Pierre Hermé. Recept za Pavlovu možete naći ovde:Gâteau Pavlova aux fruits rouges- torta Pavlova sa crvenim voćem

Limun krema, kao što rekoh, može vam poslužiti za garniranje torti, kolača, linzer kolačića, kao samostalna ili u kombinaciji sa šlagom, kokosom a veoma dobru kombinaciju čini i sa crvenim voćem.


Priprema:Sipajte vodu u šerpi i stavite da se zagreva , u njoj ćete na pari kuvati kremu. Stavite u manjoj šerpi šećera i rendanu koru , promešajte žicom za mućenje da se šećer rastopi u vodi, dodajte jaja, sjedinite kuvarskom žicom za mućenje, dodajte soka od limuna, stavite šerpicu iznad veće šerpe u kojoj voda polako vri, ali, tako da ne dodiruje vodu i na pari kuvajte kremu uz neprestano mešanje. Kada se krema zgusne( ostavlja trag na dnu šerpice) , sklonite od pare, ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje. (Ako se desi da od visoke temperature dođe do koagulacije belanaca svu smesu ispasirajte na cediljki, vratite nazad u šerpicui i tek onda dodajte putera, i sjedinite žicom za mućenje. Nakon toga, ako želite da krema bude glatka i svilenkaste strukture, sipajte kremu u blenderu ili je štapnim mikserom dobro sjedinite ( ja sam radila štapnim mikserom) , sipajte u teglu i stavite u frižideru.

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