Lemon curd – limun kurd krem

Recette :

5 oeufs
Jus ĂȘt le zeste de 4 🍋(143gr)
240 gr de sucre semoule
300gr de beurre à température ambiante

La, j’ai utilisĂ© lemon curd comme garniture pour mes mini gĂąteaux Pavlova – la recette de ma Pavlova aux fruits rouges c’est par ici GĂąteau Pavlova aux fruits rouges- torta Pavlova sa crvenim voćem

Je me suis inspirée de la recette de Pierre Hermé pour préparer mon lemon curd


Préparation : Rùper les zestes des citrons puis preser le jus des 4 citrons
MĂ©langer les zestes avec le sucre dans une petite casserole pouvant aller sur une casserole. (bain-marie)
Ajouter les oeufs, mĂ©langer Ă  l’aide d’un fouet.
Ajouter le jus de citron au mélange précédent
Faire chauffer la prĂ©paration au bain-marie sans cesser de remuer au fouet pendant une dizaine de minutes jusqu’Ă  ce que la crĂšme Ă©paississe.
Lorsque le fouet creuse des sillons dans la crĂšme, elle est prĂȘt.S’il y a des petits grains de blanc d’Ɠuf, passez le tout au tamis( avec un thermomĂštre la tempĂ©rature doit atteindre 82 degrĂ©s)
Hors du feu, laisser reposer la crĂšme Ă  tempĂ©rature ambiante jusqu’à ce qu’elle atteigne une tempĂ©rature infĂ©rieure Ă  60°C. Remuer de temps en temps.
Ajouter le beurre et mixer au blender jusqu’Ă  obtenir une belle consistance lisse et soyeuse
Verser en pot et laisser reposer au frais

Recept:

5 jajeta

Rendana korica i sok od 4 limuna (143gr)

240 gr kristal ơećera

300 gr maslaca sobne temperature

Ovde sam limun kurd krem koristila za garniranje mini Pavlova tortica a pripremila sam ga po receptu poznatog Francuskog poslastičara Pierre HermĂ©. Recept za Pavlovu moĆŸete naći ovde:GĂąteau Pavlova aux fruits rouges- torta Pavlova sa crvenim voćem

Limun krema, kao ĆĄto rekoh, moĆŸe vam posluĆŸiti za garniranje torti, kolača, linzer kolačića, kao samostalna ili u kombinaciji sa ĆĄlagom, kokosom a veoma dobru kombinaciju čini i sa crvenim voćem.


Priprema:Sipajte vodu u ĆĄerpi i stavite da se zagreva , u njoj ćete na pari kuvati kremu. Stavite u manjoj ĆĄerpi ĆĄećera i rendanu koru , promeĆĄajte ĆŸicom za mućenje da se ĆĄećer rastopi u vodi, dodajte jaja, sjedinite kuvarskom ĆŸicom za mućenje, dodajte soka od limuna, stavite ĆĄerpicu iznad veće ĆĄerpe u kojoj voda polako vri, ali, tako da ne dodiruje vodu i na pari kuvajte kremu uz neprestano meĆĄanje. Kada se krema zgusne( ostavlja trag na dnu ĆĄerpice) , sklonite od pare, ostavite da se ohladi uz povremeno meĆĄanje. (Ako se desi da od visoke temperature dođe do koagulacije belanaca svu smesu ispasirajte na cediljki, vratite nazad u ĆĄerpicui i tek onda dodajte putera, i sjedinite ĆŸicom za mućenje. Nakon toga, ako ĆŸelite da krema bude glatka i svilenkaste strukture, sipajte kremu u blenderu ili je ĆĄtapnim mikserom dobro sjedinite ( ja sam radila ĆĄtapnim mikserom) , sipajte u teglu i stavite u friĆŸideru.

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