Graines de café sans cuisson – Zrna kafe bez pečenja

Aujourd’hui je vous propose un dessert en forme de graines de café, subtilement aromatisé d’arôme de café avec un glaçage au chocolat noir. C’est très facile à préparer, avec très peu d’ingrédients. Pas de préparation au four, il faut juste mélanger tous les ingrédients et attendre que le chocolat durcisse. Je vous souhaite une très belle année de 2022, prenez soin de vous


Recette
134 gr de biscuit petit beurre moulu
67 gr de noix en poudre
1,1/2 cac de chocolat en poudre @nestle
2,1/2 cac de cacao
1 cac de pâte à spéculoos
5 gr de miel
94 gr de lait concentré non sucré
3cas de café @nespresso.fr
20 gr de praline de noisettes (poudre)
Pour le glaçage au chocolat
120 gr de chocolat noir @nestle
2 cas d’huile de 🌻

Dans chaques graines de café j’ai mis amande grillée

Avec c’ette quantité d’ingrédients vous allez avoir 20graines de café


Préparation : mettre tous les ingrédients dans un saladier, bien incorporer, puis faire des grains de café, réserver au frigo. Faire fondre le chocolat avec l’huile à feu doux, en remuant, mettre chaque grain de café sur une fourchette, puis à l’aide d’une cuillère verser le nappage dessus, disposer les sur une grille chemisée d’un film alimentaire.
Laisser refroidir une heure au réfrigérateur. Servir aussitôt.

Auteur : Sunčica Stanković


Dragi moji!!!
Pre svega , želimo vam jednu uspešnu Novu godinu, punu zdravlja, sreće i veselja, a ostalo će doći samo po sebi. Ako smo uspeli potrošiti dane ove prethodne godine, preguraćemo i ovu, i ostaviti virus daleko iza nas. Čuvajte se,i pazite na sebe, šta drugo da vam kažem? I ne zaboravite!! Sve što je trenutno sa nama ili u nama, sve što čini naše živote, će proći, i ponovo doći.



Desert u obliku zrna kafe sa glazurom od čokolade je postao naš omiljeni , zato danas rado  delimo recept sa vama. I što je najvažnije: nema kuvanja, nema pečenja, samo smuti, oblikuj, bogato prelij čokoladom , budi malo strpljiv dok sve to lepo stasa i kreni u najlepšu avanturu, avanturu uživanja.


Recept:
134 gr mlevenog petit beurre keksa
67 gr mlevenih oraha
1,1/2 kašika nestle čokolade u prahu
2,1/2 kašike kakao praha
1 kašika spéculoos namaza ili nekog drugog nugat namaza
5 gr meda
94 gr kondenzovanog , nezaslađenog mleka
3kašike Nespresso kafe ili aroma kafe
20 gr grilijaža
Za glazuru zrnaca kafe:
120 gr crne, nestle čokolade
2 kašike ulja

Ja sam u zrna kafe dodala i pečenog badema

Sa ovom količinom sastojaka dobićete 20 zrna kafe



Priprema: staviti sve sastojke u dubljoj činiji, dobro ih sjediniti , oblikovati zrna kafe, čačkalicom napraviti udubljenje po dužini i ostaviti ih u frižideru da se stegnu. Otopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri , svako zrno kafe staviti na viljušci i kašikom sipati otopljenu čokoladu odozgo, sacediti višak tako da se forma linije vidi, odnosno ne bude popunjena čokoladom. Ređati ih na žici koju ste obmotali streč folijom , ostaviti u frižideru da se čokolada stegne , servirati i uživati u njihovom ukusu.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Site Web créé avec WordPress.com.

Retour en haut ↑

%d blogueurs aiment cette page :