La salade de pastèque 🍉 Salata od lubenice sa feta sirom

Une salade bien fraîche Une petite salade estivale☀️ salée-sucrée aux légumes et aux fruits de saisons

Recette ✍️

520 gr de pastèque 
214 gr de concombre
244 gr de fromage fêta coupé en dés
1tomate
2 abricots
40 gr d’olives noires
Qqs Cerises  , la menthe

Un filé d’huile d’olives

Un filé de vinaigre de balsamique

Sel, poivre

Préparation : Pour préparation de cette salade commencez par enlever la peau de la pastèque et coupez la chair en cubes de taille moyenne en enlevant les pépins si nécessaire.Laver le concombre,  éplucher puis couper le en rondelles Laver la tomate enlever la pulpe et les graines et coupez-la en dés. Laver les abricots , les couper en quartiers. Sur une assiette disposer les rondelles de concombre, sake poivre, dès de pastèque, fromage feta, salé poivre, abricots, cerise, des olives , verser l’ huile et le vinaigre, puis ajouter la menthe.

Auteur Sunčica Stanković

Salata od lubenice i feta sira mene uvek iznova oduševi fantastičnim spojem sastojaka i savršenim slatko-slanim ukusom .Odlično je osveženje za vrele letnje dane. Mada će vas , u to sam sigurna, jednako osvežiti i u danima miholjskog leta , bogate , zlatno-žute jeseni… Veoma brzo i lako se priprema od sastojaka koje gotovo uvek imamo pri ruci.

Recept:

520 gr lubenice isečene na manje kocke

214 gr krastavca , isečenog na kolutove

244 gr feta sira, isečenog na kocke

1 manji paradajz isečen na kocke

2 kajsije isečene na četvrtine

40 gr crnih maslinanekoliko trešanja , kao dekoracija

Soli i bibera po ukusu

Malo maslinovog devičanskog ulja ( čisto da se oseti miris i ukus Mediterana)

Malo balsamiko sirća ( koliko da se naglasi ukus salate)

Priprema:

Lubenicu oprati i iseći na manje kocke

Krastavac oprati izrezbariti koru kao što vidite na slici i iseći na tanje kolutove.

Kajsije oprati i iseći na tanje kriške

Paradajz oprati i iseći na kockice

Feta sir iseći na kockice

Što se tiče postupka ređanja sastojaka salate , možete ih poređati ovako kao što vidite na slici:

Najpre poređajte kolutove krastavca, malo soli , bibera, odozgo kockice lubenice, feta sira, kriške kajsije, masline, trešnjice, preliti malo maslinovog ulja i balzamiko sira, dekorisati sa nekoliko trešanja i sveže ubranom mentom.

Ili pak sve sastojke stavite u činiji, dodajte soli, bibera i ulja , pažljivo promešajte, dekorišite trešnjama i mentom i kao što rekoh na početku, uživajte u fantastičnom spoju sastojaka i savršenom slatko-slanom ukusu ove salate .

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Site Web créé avec WordPress.com.

Retour en haut ↑

%d blogueurs aiment cette page :