La bûche de Noël salée – slani rolat sa grisinima

Une idée pour l’apéritif qui va plaire à vos invités

Accompagner d’un morceau de viande et une salade verte ce serait un déjeuner parfait

Ou tout simplement accompagnez le d’une salade finement asaisonnée pour un dîner presque parfait!

Recette pour la génoise salée :

5 oeufs
6cas de farine de blé
100 ml de lait tiède
5 cas de cacahuètes grillées (hachées grossièrement)
4 cas d’huile d’olives
1/2 cac de levure chimique
2 pincées de sel

Pour la garniture : 150 gr de crème fraîche
80 gr de fromage à tartiner boursin
60 gr de fromage feta
80 gr de fromage râpé
1/2 cac de persil haché,
1/2 petite carotte râpée
80 gr de gressins aux cacahuètes
Une plaque de 37×26,5 cm chemisée de papier sulfurisé Un torchon propre humide

Découvrez ces recettes également :

Roulé salé au jambon, salade verte, et poivrons – slani rolat sa zelenom salatom, krem sirom, šunkom i paprikom

Slani rolat sa makom i čia semenkama – roulé salé aux graines de pavo et graines de chia

Roulé au gingembre à la viande hachée. Rulada sa đumbirom i mlevenim mesom.





Préparation de la génoise :
Mettre la farine dans un saladier, ajouter la levure chimique, mélanger et clarifier les œufs. Mettre les jaunes dans un saladier, puis faire monter à l’aide d’un batteur en ajoutant progressivement du lait et lorsqu’il devient mousseux arrêter le batteur et réserver. Mettre les blancs dans un autre saladier, ajouter le sel, puis les monter à l’aide du batteur et lorsqu’ils deviennent mousseux, arrêter le batteur. Mettre les blancs dans les jaunes, mélanger délicatement à l’aide d’une maryse, ajouter le mélange (la farine et la levure chimique) , mélanger délicatement, ajouter les cacahuètes, mélanger. Verser la préparation dans la plaque, égaliser à l’aide d’une spatule, puis enfourner dans un four préchauffé à 180°, 12-15 minutes. Sortir la plaque, retourner la génoise sur le torchon, couvrir avec le torchon humide de chaque côté, laisser refroidir.
Pendant ce temps préparer la garniture.
Mettre dans un saladier le fromage feta , le boursin et l’écraser avec une cuillère, ajouter la crème fraîche, mélanger, puis ajouter le fromage râpé, le persil, mélanger. Garnir la génoise de la garniture, parsemer de carotte râpée, rouler la génoise en serrant bien, puis l’envelopper dans un film alimentaire en serrant bien de chaque côté. Placer au frigo 3-4 heures. Sortir le rouleau de frigo, enlever le film , tartiner la surface de la crème fraîche , parsemer de fromage râpé , puis décorer le. Placer au frigo toute la nuit. Lendemain tailler des tranches régulières et servir bien frais.

La, sur le collage je vous ai mis un roulé garni avec des légumes c’était juste pour que vous compreniez les étapes.

Auteur: Sunčica Stanković

Ja vrlo često pravim slane rolate iz prostog razloga što ih moje ćerke obožavaju . Jedan od razloga je i taj što se mogu poslužiti i kao predjelo a i kao glavno jelo. Ako ga servirate samostalno biće to bogato predjelo nakon kojeg nećete obilato jesti. Serviran uz jednu dobru , zelenu salatu sa blagim dresingom ( prelivom) ili pak bilo koju drugu, biće savršen ručak ili pak večera. Povrh svega toga, veoma brzo i lako se pripremaju i očas posla su spremni za posluženje.

Gore sam postavila kolaž pripreme rolata koji sam drugačije garnirala da biste razumeli etape pripreme.

Za slanu koricu:

5 jajeta,

6 kašika pšeničnog brašna,

100 ml toplog mleka

5 kašika pečenog, krupnije, mlevenog kikirikija,

4 kašike maslinovog ulja,

pola kašičice pr. za pecivo,

Prstohvat – dva soli ili po vašem ukusu

Za filovanje rolata:150 gr kisele pavlake,

80 gr sira za mazanje sa peršunom i vlašcem

60 gr feta sira

80 gr rendanog kačkavalja

80 gr grisina sa kikirikijem

1/2 kašičice suvog peršuna ,

1/2 male rendane šargarepe

Trebaće vam plek obložen pek papirom dimenzija 37×26,5 cm

Jedna čista, vlažna krpa , dobro iscedjena

Ja sam rolat nakon hlađenja premazala tankim slojem pavlake i posipala rendanim kačkavaljem. Da bih u potpunosti dočarala francuski Božićni kolač. A vi ga možete pripremiti i bez ovakve dekoracije. Jednako će biti dobar, lep i ukusan.

Ovde takođe možete pogledati slične recepte:

Roulé au gingembre à la viande hachée. Rulada sa đumbirom i mlevenim mesom.

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Slani rolat sa makom i čia semenkama – roulé salé aux graines de pavo et graines de chia

Priprema korice: Odvojite belanca od žumanaca

Stavite brašna u činiji, dodajte praška za pecivo i sve sjediniti mešajući prstima.

Žumanca stavite u dubljoj činiji, umutite ih mikserom dodajući postepeno toplog mleka, Belanca uz dodatak soli umutite penasto mikserom. Umućena belanca stavite u umućena žumanca, sjedinite ih polako mešajući špatulom, dodajte mešavinu brašna i peciva, sjedinite , sjedinite ih mešajući. Na kraju dodajte kikiriki, sjedinite mešajući. Sipajte u pleku i pecite na 180 , 15 minuta. Pečenu korucu izričite na vlažnoj krpi, pokrijte sa svih strana i ostavite da se korica prohladi.

Za to vreme pripremite smesu za garniranje

U dubljoj činiji stavite feta sir sir sa vlašcem, izgnječite viljuškom, dodajte pavlake, sjedinite mešajući , dodajte peršuna i rendanog kačkavalja i sve sjedinite. Još mlaku koricu premažite smesom i posipajte rendanu šargarepu odozgo. Poređajte grisine po ivici korice ili po celoj korici , utisnite prstom ležerno i urolajte rolat. Zatim ga uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da se ohladi .

Savet više:

Kada rolat uvijate u providnu foliju , dobro stegnite krajeve folije sa strane , stavite ih ispod uvijenog rolata , koji ćete staviti na dasci za sečenje.

Kada se rolat stegne i dobro ohladi isecite ga na režnjeve deblje ili tanje ,po želji.

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