
Kougelhopf marbré

J’ai fait ce kougelhopf pour la Pâques Orthodoxe, je l’ai fait décorer avec des symboles qui représentent la Pâques. Un petit lapin, qu’il est en train de manger des carottes entouré de la mousse comestible et des oeufs de Pâques. Mais, vous pouvez le faire des aujourd’hui 😉

Recette :
6 oeufs
140 gr de sucre en poudre
430 gr de farine de blé
154 ml de lait
185 ml de crème fleurette
113 ml d’ huile de tournesol
1 sachet de levure chimique
200 gr de chocolat noir+ 4 cas d’huile de tournesol
Glasage rocher :
150 gr de chocolat au céréales
112 ml de crème fleurette
30 gr de beurre
3 cas de noisettes broyées
Il vous faudra aussi 1 moule de kuglof de 885 ml et 2 petites moules de 160 ml

Je vous propose de voir cettes recettes :
Kougelhopf alsacien – alzaški kuglof
Cake marbré glasage rocher- mramorni kolač sa rocher glazurom
Pour la mousse comestible :
1 oeuf, 13 gr de sucre en poudre, 30 gr de miel,25 gr de fairine de blé , 5 gr de levure chimique, la couleur Verte

Préparation :
Dans un saladier mélanger la farine et la levure chimique, réserver. Mettez le chocolat dans un saladier, versér l’huile, faire fondre au micro-ondes, réservér. Clarifier les oeufs. Mettre les blancs dans un saladier, ajouter 100 gr de sucre, les faire monter à l’aide d’un batteur électrique, réserver. Mettre les jaunes d’oeufs dans un saladier, ajouter le reste du sucre, les faire blanchir, ajouter les ingrédients liquides, mélanger à l’aide de batteur, ajouter le mélange précédent + la farine – la levure chimique) , mélanger à l’aide de batteur, puis diviser la préparation en deux . Dans une partie de 506 gr de la pâte, ajouter le chocolat fondu, mélanger au fouet puis altéré la pâte dans le moule à kuglof . Avec le manche d’une cuillère , tracer des cercles entre les deux pâtes pour obtenir l’effet marbré. Enfourner le kuglof dans un four préchauffé à 160° 45-50 mi nutes. Sortir les moules, laisser refroidir les kuglof. Pendant ce temps préparer le glasage. Ajouter tous les ingrédients dans la casserole, les faire chauffer en mélangeant, laisser tiédir, disposer les kuglof surla grille, puis glacer les kuglof à l’aide d’une cuillère.

Préparation de la mousse comestible :
Mettre l’oeuf dans un saladier, ajouter le sucre, les faire blanchir, ajouter le miel et le colorant verts doser selon la couleur souhaiter.
Puis finir en ajoutant la farine et la levure, bien remuer le tout. Filmer la préparation
Faire chauffer au micro-onde 1 minutes et 45 secundes
Sortez du micro onde at attendre encore un peu avant d’enlever le film alimentaire afin de ne pas vous brûler.
Enlever le film et attendre encore un peu, puis couper les formes souhaitez
Conserver la mousse dans une boite alimentaire au frigo.

Uskršnji kuglof
Ovaj mekan i sočan kuglof , bogat čokoladom, sa hrskavom , ferrero rocher glazurom i pečenim lešnikom sam pravila za Uskrs, te sam ga tako i dekorisala, ali to ne znači da ga ne možete pripremiti već koliko danas. Nećete se pokajati, fantastičnog je ukusa.

Recept:
6 jajeta ( M veličine)
140 gr kristal šećera
430 gr mekog brašna
154 ml mleka,
185 ml slatke pavlake
113 ml suncokretovog ulja
1 kesica praška za pecivo ( 11gr)
200 gr čokolade za mešenje + 4gr suncokretovog ulja
Ovde možete pogledati i sledeće recepte, sigurna sam da će vam se dopasti: Kougelhopf alsacien – alzaški kuglof
Cake marbré glasage rocher- mramorni kolač sa rocher glazurom

Za Ferrero Rocher glazuru će vam trebati:
150 gr čokolade sa žitaricama, ili lešnikom
112 ml slatke pavlake
30 gr maslaca
3 kašike mlevenih pečenih lešnika.
Trebaće vam još i 1 modla za kuglof srednje veličine i 2 manje, koje ćete premazati maslacem i posuti sa malo brašna.

Priprema: U ključite rernu na 160°, da se zagreva Brašno stavite u činiji , dodajte peciva i sjedinite mešajući. Čokoladu stavite u činiji , dodajte ulja i otopite u mikrotalasnoj rerni. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca stavite u dubljoj posudi, dodajte 100 gr šećera i sve umutite penasto, mikserom. Žumanca umutite penasto sa ostatkom šećera, dodajte sve tečne sastojke, sjedinite mikserom, dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, sve sjedinite mikserom. Smesu podelite na dva nejednaka dela.U jedan , manji deo od 506 gr dodajte otopljenu čokoladu, sjedinite mešajući špatulom. U Modli za kuglof sipajte naizmenično čokoladnu i žutu smesu. Drškom od kašike uradite spiralne poteze po testu kako bi kuglof bio naizmenično šaren. Nakon toga lupite modle ležerno o sto , kako bi se oslobodio višak vazduha iz testa i pecite u već zagrejanoj rerni na 160° , 45- 50 minuta. Izvadite modle iz rerne, ostavite da se malo prohlade , i izvadite kuglofe. Za to vreme pripremite Ferrero Rocher glazuru:

Priprema ferrero rocher glazure: stavite čokoladu u šerpici, dodajte, pavlake, mleka i maslaca , stavite na tihoj vatri da se sve lagano otopi uz povremeno mešanje. Ostavite da se malo ohladi ( blago stegne) , dodajte mlevene , pečene lešnike i promešajte.

Nakon toga kuglofe stavite na žici za kolače, a ispod žice postavite plato i prelijte ih glazurom, pomoću kašike. Ostavite u frižideru da se glazura stegne i nakon toga ih dekorišite po želji. Mi smo dekoraciju uradili fondanom i jestivom mahovinom.
Ako i vi želite da kuglofe ukrasite jestivom mahovinom, evo recepta:

Recept za jestivu mahovinu:
1 jaje
13 gr šećera
30 gr meda
25 gr brašna
5 gr peciva i jestiva, gel , zelena boja.
Priprema: brašno stavite u činiji, dodajte peciva i sjedinite mešajući. Jaje i šećer umutite penasto, mikserom, dodajte meda, sjedinite mikserom, nakon toga mešavinu brašna i peciva, sjedinite mikserom i na kraju zelenu boju. Sve sjedinite mikserom, sipajte u plastičnoj posudi, zatvorite providnom folijom , tako da folija dobro prijanja, i ispecite mahovinu u mikrotalasnoj rerni, minut i 45 sekundi. Izvadite činiju i pažljivo odstranite foliju da se ne opečete. Nakon toga dekorišite kuglof.
Napomena: zapremina velike modle za kuglof je 885 ml , a zapremina manjih je 160 ml
Pripremljenu smesu nemojte sipati skroz do vrha modli, jer će prilikom pečenja dosta narasti.
Manje modle izvadite ranije , jer će se ispeći pre velikog kuglofa.
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