Limeta – cheesecake à la noix de coco -limeta – cheesecake sa kokosom

Cheesecake à la noix de coco : un délice! Tout le monde a adoré à la maison. Une note d’agrumes, de citron jaune et surtout de limeta (citron vert qui domine dans le cheesecake), et petit touche de nuage de noix de coco. On a attendait avec impatience que le gâteau se bloque au frigo et on avait hâte de le goûter, surtout ma fille, Milena. Et c’est tres bon pour ce bonne temps.

Za sve ljubitelje kokosa i agruma ovo je kolač, koji definitivno moraju probati. Najbolje osveženje za vrele letnje dane. Cheesecake nas je definitivno oduševio svojom konzistencijom a naročito svojim ukusom. Prisustvo ukusa i arome agruma, žutog limuna, pre svega limete, zelenog limuna koji dominira kolačem , prijatno se šireći čulima mirisa i ukusa, a baršunasti dodir kokosa sa vašim nepcima, daće pun pogodak vašim očekivanjima.

Recette pour la croute:

110 gr de gaufres

100 gr de biscuits de votre choix

150 gr de muesli de spelta

115 fr de riz soufflé

100 ml de lait de coco

125 gr de beurre fondu

Pour la partie blanche :

500 gr de fromage blanc

300 gr de mascarpone

370 gr de lait concentré

130 gr de crème chantilly déshydratée

70 gr de noix de coco râpée

4 feuilles de gélatine

Jus de citron vert et jaune et zestes

Préparation de la croûte :

Mettre tous les ingrédients secs dans le hachoir et les hacher, verser dans un saladier, ajouter le lait de coco et le beurre, bien mélanger puis étaler la préparation dans une plaque amovible, mettre au frigo une demie-heure.

Préparation de la garniture :

Mettre les feuilles de gélatine dans un saladier ajouter de l’eau froide, puis laisser gonfler.

Dans un saladier mettre le fromage blanc et le fromage mascarpone, lait concentré, ajouter la crème chantilly déshydratée, puis les monter à l’aide d’un batteur. Bien essorer la gélatine et la mettre dans une petite casserole, ajouter une c.a.s de la préparation, puis la faire chauffer à feu doux , lorsqu’elle devient liquide versser la dans la préparation. Ajouter les zestes, le jus de citron, la gélatine, bien incorporer à l’aide d’un fouet, puis ajouter la noix de coco râpée, mélanger et verser la moitié de la préparation sur la croûte. Parsemer de zestes de citrons, et répartir le reste de préparation. Laisser au frigo minimum 4-5 heures puis décorer le cheesecake.

Recept za koru:

100 gr bakinog kolača

100 gr keksa spéculoos ili bilo kog drugog

115 gr riže koja se koristi za čokoladu

150 gr muslija od spelte

100 ml kokosovog mleka

125 gr otopljenog putera

Za beli deo:

500 gr sira

300 gr mascarpone

370 gr koncentrovanog zaslaðenog mleka

130 gr šlaga u prahu

170 gr kokosovog brašna

4 lista želatina

Sok od limuna zelenog i žutog a takoðe i narendana kora

Priprema kore:

Sve sastojke stavite u super secku, sameljite ih grubo te ih sipajte u posudu u kojoj ćete dodati kokosovog mleka i otopljenog putera. Dobro sjedinite sastojke rukama, preručite ih u plek sa pokretnim stranicama, dobro poravnajte, stavite pkej u frižider , da se smesa stegne.

Pre nego što krenete sa pripremom belig dela stavite listove želatina u posudi sa hladnom vodom da nabubri.

Priprema belog dela:

U posudi miksera stavite sireve, dodajte , k9ncentrovanog mleka, šlaga, te umutite penasto smesu. Dobro sacedite nabubreli želatin, stavite ga u manju posudu, te u njega sipajte jednu supenu kašiku preparacije, zatim zagrejite na tihoj vatri smesu da bi se želatin otopio, i sve to didajte u umućenu preparaciju (sir). Žicom dobro umešzjte , zatim dodajte kokosovog brašna, sjedinite smesu žicom i jedan deo prelijte preko kore, zatim koru pisipajte rendanom korom od limuna, odmah sipajte oreko i drugi deo preparacije, dobro poravnajte i ostavite cheesecake u frižideru da se dobro stegne, dobrih 4-5 sati.

Nakon toga ukrasite vaš cheesecake po želji i vašem ukusu. Javite mi svakako vaše utiske.

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