Cheesecake à la noix de coco : un délice! Tout le monde a adoré à la maison. Une note d’agrumes, de citron jaune et surtout de limeta (citron vert qui domine dans le cheesecake), et petit touche de nuage de noix de coco. On a attendait avec impatience que le gâteau se bloque au frigo et on avait hâte de le goûter, surtout ma fille, Milena. Et c’est tres bon pour ce bonne temps.
Za sve ljubitelje kokosa i agruma ovo je kolač, koji definitivno moraju probati. Najbolje osveženje za vrele letnje dane. Cheesecake nas je definitivno oduševio svojom konzistencijom a naročito svojim ukusom. Prisustvo ukusa i arome agruma, žutog limuna, pre svega limete, zelenog limuna koji dominira kolačem , prijatno se šireći čulima mirisa i ukusa, a baršunasti dodir kokosa sa vašim nepcima, daće pun pogodak vašim očekivanjima.
Recette pour la croute:
110 gr de gaufres
100 gr de biscuits de votre choix
150 gr de muesli de spelta
115 fr de riz soufflé
100 ml de lait de coco
125 gr de beurre fondu
Pour la partie blanche :
500 gr de fromage blanc
300 gr de mascarpone
370 gr de lait concentré
130 gr de crème chantilly déshydratée
70 gr de noix de coco râpée
4 feuilles de gélatine
Jus de citron vert et jaune et zestes
Préparation de la croûte :
Mettre tous les ingrédients secs dans le hachoir et les hacher, verser dans un saladier, ajouter le lait de coco et le beurre, bien mélanger puis étaler la préparation dans une plaque amovible, mettre au frigo une demie-heure.
Préparation de la garniture :
Mettre les feuilles de gélatine dans un saladier ajouter de l’eau froide, puis laisser gonfler.
Dans un saladier mettre le fromage blanc et le fromage mascarpone, lait concentré, ajouter la crème chantilly déshydratée, puis les monter à l’aide d’un batteur. Bien essorer la gélatine et la mettre dans une petite casserole, ajouter une c.a.s de la préparation, puis la faire chauffer à feu doux , lorsqu’elle devient liquide versser la dans la préparation. Ajouter les zestes, le jus de citron, la gélatine, bien incorporer à l’aide d’un fouet, puis ajouter la noix de coco râpée, mélanger et verser la moitié de la préparation sur la croûte. Parsemer de zestes de citrons, et répartir le reste de préparation. Laisser au frigo minimum 4-5 heures puis décorer le cheesecake.
Recept za koru:
100 gr bakinog kolača
100 gr keksa spéculoos ili bilo kog drugog
115 gr riže koja se koristi za čokoladu
150 gr muslija od spelte
100 ml kokosovog mleka
125 gr otopljenog putera
Za beli deo:
500 gr sira
300 gr mascarpone
370 gr koncentrovanog zaslaðenog mleka
130 gr šlaga u prahu
170 gr kokosovog brašna
4 lista želatina
Sok od limuna zelenog i žutog a takoðe i narendana kora
Priprema kore:
Sve sastojke stavite u super secku, sameljite ih grubo te ih sipajte u posudu u kojoj ćete dodati kokosovog mleka i otopljenog putera. Dobro sjedinite sastojke rukama, preručite ih u plek sa pokretnim stranicama, dobro poravnajte, stavite pkej u frižider , da se smesa stegne.
Pre nego što krenete sa pripremom belig dela stavite listove želatina u posudi sa hladnom vodom da nabubri.
Priprema belog dela:
U posudi miksera stavite sireve, dodajte , k9ncentrovanog mleka, šlaga, te umutite penasto smesu. Dobro sacedite nabubreli želatin, stavite ga u manju posudu, te u njega sipajte jednu supenu kašiku preparacije, zatim zagrejite na tihoj vatri smesu da bi se želatin otopio, i sve to didajte u umućenu preparaciju (sir). Žicom dobro umešzjte , zatim dodajte kokosovog brašna, sjedinite smesu žicom i jedan deo prelijte preko kore, zatim koru pisipajte rendanom korom od limuna, odmah sipajte oreko i drugi deo preparacije, dobro poravnajte i ostavite cheesecake u frižideru da se dobro stegne, dobrih 4-5 sati.
Nakon toga ukrasite vaš cheesecake po želji i vašem ukusu. Javite mi svakako vaše utiske.
Boje izrada sve me ocarava.
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Hvala Vam puno drago mi je da Vam se dopada moj rad, pozdrav
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