Quand j’ai préparé ce pain, je ne m‘attendendais pas à ce qu‘il soit aussi grand et beau. Il se prépare rapidement et avec la possibilité d’utiliser différents types de farines, on sent bien le bon goût de la béchamel , un arome de basilic cuit, et un fromage râpé qui se fond dans la bouche. Oh que c’est bon!
Recette :
150 gr de farine de blé
150 gr de farine d’epautre
150 gr de farine grise
100 gr de la farine de mais
1c.ac de sucre roux
1.1/2 c.ac de levure déshydratée
2c.ac de vinaigre de cidre
1/2 c.ac de sel de himalayen
4 c.as d’huile d’olive
350 ml d’eau chaude
4 c.as de béchamel
Fromage rappé (facultatif : basilic haché)
Préparation :
Verser dans un récipient de l’eau chaude , ajouter du sucre, du vinaigre, puis delayer la levure, le faire enrober.
Dans un sladier melanger toutes les farines , faire un puits , ajouter l’huile d’olive, verser le melange avec la levure, puis petrir la pâte en formant une boule, couvrir la pâte avec un torchon propre puis laisser la à pousser à température ambiante.Une fois poussé, transvaser la pâte sur un plan de travail fariné, dégager le gaz en forment une boule puis la mettre dans une casserole assez profonde, laisser la pâte pousser à température ambiante.
Avant de la mettre au four, etaler la béchamel sur la surface , parsemer de basilic , faire cuire dans un four préchauffé à 230 degrés 25 minutes. Avant de sortir le pain du four, parsemer dessus du fromage râpé, puis faire cuire le pain pendant que le fromage se fondre et devient doré.
Kada sam mesila ovaj hleb uopšte nisam očekivala ovakav rezultat, prosto rečeno , oduševio me je i izgledom i ukusom. Tako je dobro narastao bez ikakvog posebnog truda, sa prijatnim ukusom bešamela, upečatljuvim mirisom pečenog bosiljka, i rendanog kačkavalja, koji se topi u ustima, bio je preukusan.
Recept:
150 gr pšeničnog brašna
150 gr speltinog brašna
150 gr integralnog brašna
100 gr belog kukuruznog brašna
1.1/2 kafena kašičica suvog kvasca
1 kafena kašičica žutog šećera
1/2 kafene kašičice himalajske soli
4 supene kašike maslinovog ulja
1 supena kašika jabukovog sirća
360 ml tople vode
Bešamel po ukusu
Sveži bosiljak po ukusu
Rendani kačkavalj po ukusu
Priprema :
Podmažite šerpu uljem
Bosiljak iseckajte sitno
Sipajte toplu vidu u činiju, dodajte šećera, kvasca, te sačekajte da se kvasac otopi odnosno nabubri..U vangli pomešajte sve vrste brašna, napravite udubljenje u sredini, sipajte vodu sa kvascem, dodajte soli, maslinovog ulja , te zamesite testo, koje ćete ostaviti da naraste na sobnoj temperaturi , pokriveno čistom krpom, oko sat vremena. Nakon toga testo izručite na pobrašnjeni sto, oblikujte ga u loptu , stavite u šerpu , te ga ostavite da naraste . Kada naraste premažite ga bešamelom i svežim bosiljkom. Stzvite da se peče u već zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 25 minuta. Pri kraju pečenja posipajte hleb rendanim kačkavaljem te vratite u rernu da se kačkavalj otopi i zapeče.
Votre commentaire