J’ai préparé des boulettes au fromage raclette et à la viande hachée hier, et je peux vous dire que c’était un délice. Elles ont eu un succès fou. Si vous aimez le fromage, le fromage bien chaud et qui coule, ces boulettes vont vous surprendre agréablement. La viande hachée est légèrement épicée, chouchoutée entre deux tranches de lardons fumé coupées en fines lamelles. Les boulettes peuvent être accompagnées d’une salade verte ou un mélange de salades.
J’en profite également de vous présenter un produit vraiment superbe : la boîte de conservation avec des sachets qui m’a été proposée par mon amie blogeuse Ingrid Martinot du tres jolie blog » Lolibox » . Elle m’a proposé de tester les produits de Airblock : la boîte sous vide et les sachets hermétiques.
L’adreesse https://www.airblock.fr/boites-sous-vide/ ou
Avec ça, je vous garantie que vous pouvez conserver vos produits frais et vos plats plus longtemps. J’en avais vraiment besoin pour ma salade verte et mes herbes (persil, aneth), car au bout de 2 -3 jours ils commencaient à pourrir, j’étais obligée de les jeter à plusieurs reprises.
Donc là il s’agit d’une boîte sous vide qui est équipée d’un système qui permet d’aspirer l’air hors du récipient, (à l’aide d’une pompe). Les effets désavantageux sur les aliments sont réduits et le temps de dégradation des aliments est ralenti. Les sachets peuvent se fermer hermétiquement avec le joint qui permet de fermer votre sachet en le vidant manuellement de l’air.
La boîte est en plastique ABS et ne contient pas de Bisphénol, et toutes les autres pièces sont en silicone
Ćufte od mlevenog mesa ležerno začinjene orijentalnim začinima, sa francuskim sirom raclette, ili italijanskom mozzarella ( mocarelom) ili bilo kojim drugim sirom koji se otapa na visokoj temperaturi, šćućurene u fino sečenim listićima dimljene slaninice su bile pravi pogodak, napravile su čudo u kuhinji , svima su se dopale, jedino su mi zamerili da sam ih malo više začinila😘, bile su baš ono : pikantne, šta ću kada obožavam ljuto , još od malih nogu, za sve je kriv moj tata , ljute papričice, crvena tučena paprika i domaćin na stolu, kako ga je on zvao, ( slanik sa solju) su namirnice bez kojih nije sedao za sto. Ja sam u stvari veeeliki gurman, svi ukusi su mi bliski , sve volim da jedem i uživam u pripremanju hrane , kuhinja je mesto mog stvaranja i izražavanja moje ličnosti i trenutnog raspoloženja. Ovim putem želim da iskoristim priliku da vam predstavim kutiju za konzerviranje hrane, koju sam dobila od moje prijateljice blogerice Ingrid Martinot sa prelepog bloga » Lolibox » Kutija je od materijala koji nisu štetni za organizam , odnosno od plastike koja ne sadrži Bisphénol, a ostali delovi od silikona, lako se održava i uz čiju ćete pomoć mnogo duže zadržati svežinu vaših namirnica tako da ćete proces kvarenja iste svesti na minimum. Znate i sami kako to ide, bez obzira i na frižider namirnice ne mogu dugo da stoje naričito kad je u pitanju zelena salata, začinsko bilje,ja lično nikako nisam uspevala da ih dugo održim svežim i da se velikom brzinom ne pokvare. I na kraju sam pronašla spas u ovoj tako običnoj kutiji koja radi na principu izvlačenja vazduha, uz pomoć pumpe, mene je lično oduševila, a vama preostaje da se lično uverite u to, kupovinom iste, bićete i iznenađeni i oduševljeni, verujte mi, neće biti više kvarenja hrane brzinom svetlosti, trajaće mnogo duže. Ako ste kojim slučajem zainteresovani , slobodno mi se javite i ja ću vas uputiti na koji način da je naručite.
Recette :
900 gr de viande pur boeuf
500 gr de viande pur porc
100 gr de chapelure
2 oignons ciselés
2 oeufs
100 gr de fromage râpé
150 ml d’eau
1.cac de paprika piment doux
1.cac d’épices quefta
1, 1/2 c.ac de bicarbonate de sodium
1 c.as de levure chimique
1/2 c.ac de poivre noir
Sel fin
Fromage raclette ( environ 25ogr)
1c.as d’epices vegeta ou začin C (au magasin balkanique)
Persil, ciboulette séchée
30 ventreches( lardons fumé coupé en fines tranches)
Préparation :
Mettre la viande dans un saladier, faire un puits au milieu, ajouter les oeufs et le reste d’ingrédients, melanger à la main, couvrir avec un torchon propre puis laisser reposer 30 minutes. Melanger encore une fois, puis faire des petites boulettes,( environ 60-65 gr), faire un trou au milieu disposer le fromage, puis refermer, et les emballer avec les ventreches : disposer les ventreches sur une planche en les croisant puis fermer les boulettes devant -derrière, puis droite -gauche. Disposer les boulettes dans une plaque, les faire cuire dans un four préchauffé à 250 degrés. Moi je les ai acompagnées d’une salade verte.
Humidifiez vos mains entre chaque préparation de boulettes
Recept:
900 gr mlevenog giveđeg mesa
500 gr mlevenog svinjskog mesa
2 glavice crnog luka ( sitno seckanog)
2 jajeta
2o0 gr sira raclette,( mozzarella ili bilo kog drugog)
100 gr hlebnih prezli
100 gr mlevenog kačkavalja
150 ml vode
1 , 1/2 kafena kašičica sode bb
1 kafena kašičica peciva
Začin kefta
Crvena ljuta paprika
Peršun,vlašac, biber , crni , mleveni
Priprema :
Meso stavite u dublju posudu, napravite udubljenje po sredini, stavite sve sastojke unutra, dobro izmešajte rukom, te ostavite da odstoji pola sata. Zatim ga premesite još jednom, oblikujte ćufte rukama, napravite udubljenje stavite kockicu sira u njemu, zatvorite ćuftu, obavijte je sa dva režnja suve slaninice, poređajte u plek i pecite u zagrejanoj rerni na 250 ℃
Napomen: Pre svakog pravljenja ćufte navlažite ruke u vodi, da se ne bi lepile za meso
Je viens de la mettre de côté et je vais la faire rapidement car j’ai tous les ingrédients 🙂 Bisous
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Oui, fait les ,car c’est très très bon. Tu me diras ce que tu en a pensé.😍Bisous
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Coucou,
Un petit clin d’oeil sur mon blog aujourd’hui ! 😉
Bisous
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Merci infiniment ma belle pour tous les compliments❤️ T’as super bien réussi le plat, bisous 😊
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Huh, obožavam ćufte 🙂
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Bile su super, onako ljutkaste i pokrivene slaninicom😋
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