Cette fois-ci j’ai fait des raffaello sans lait concentré, j’ai mis mais pas beaucoup. Je peux vous dire que c’est très bon, même sans le lait concentré.
Recette:
200 gr de beurre mou
100 gr de chocolat blanc de couverture
210 ml de crème liquide
16 ml de lait concentré sans sucre
130 gr de sucre semoule
100 gr de noisettes
400 gr de noix coco râpée + 200 gr de noix râpée pour les enrouler.
Préparation :
Couper du chocolat blanc en morceaux, puis les mettre dans un saladier.
Verser de la crème liquide dans la casserole, du lait concentré, ajouter du sucre, puis faire chauffer le mélange à feu doux. Dès que ça commence à bouillir verser sur le chocolat, bien mélanger à l’aide d’un fouet, ajouter du beurre, mélanger, puis ajouter de la noix de coco râpée, mélanger à la main, puis façonner des petites boules en ajoutant dans chaque boule une noisette, puis la fermer. Enrouler les boules dans de la noix de coco râpée.
Vous allez avoir environ 26 raffaello
Auteur : Sunčica Stankovic
Većina vas pravi raffaello od kondenzovanog mleka i još koječega, a ja sam ga pripremila malo drugačije. Ovaj receptić za raffaello je nastao sasvim slučajno, kao i veliki broj recepata kod mene.U nedostatku dovoljne količine kondenzovanog mleka, na brzinu smišljajući šta i kako možemo dodati, moja Milena i ja, dođosmo do savršeno oblikovanih kuglica, koje su nas očarale svojim ukusom.. Onako baršunasto bele, bombičaste, obavijene paperjastim, tananim listićima kokosa, sa beskrajno mirišljavom belom čokoladom koja se topi u ustima i iznenadni prasak pečenog lešnika pod zubima, stvarajući odlučnu nijansu baš onoga što smo imale na umu, dodajući i oduzimajući….malo ovog, još malo onog.. i bele čokolade umesto mleka, beše pun pogodak za naše nepce…😉
Recept:
200 gr omekšalog putera
100 gr bele couverture ( u ljuspicama) čokolade
210 gr neutralne tečne pavlake
16 ml kondenzovanog nezaslađenog mleka
130 gr kristal šećera
100 gr zrna lešnika
400 gr kokosovog brašna + 200 gr za valjanje kuglica
Priprema:
Čokoladu izlomite na kockice, te je stavite u dublju posudu
Pavlaku i koncentrovano mleko sipati u šerpici, zagrejati do vrenja, sipati na čokoladu, promešati da se dobro sjedini, zatim dodati, putera, šećera, promešati, da se šećer i puter otope i sjedine sa smesom, zatim dodati kokosovog brašna, te smesu sjediniti rukama. Oblikovati kugle, veličine oraha, u sredini stavite zrno lešnika, te ih uvaljajte u kokosovo brašno..
Napomena:
Da biste lakše oblikovali kugle, oblikujte ih vlažnim rukama..koje ste prethodno nakvasili vodom.
Od ove mase možete dobiti oko 26 kuglica
Autor :Sunčica Stanković
Votre commentaire