Banoffe Pavlova de Noël – Božićna Pavlova sa bananama, karamelom i kikirikijem

J’ai fais ce gâteau pour le nouvel an mais je n’ai pas eu le temJ’ai fait ceps de publier la recette. Vous pouvez réaliser la recette pour toutes les occasions

La Pavlova banoffe est un gâteau au goût magnifique!Bon, c’est vrai, un peu trop calorique, mais des fois on peut se faire plaisir🥰

Encore une recette de Pavlova :

Gâteau Pavlova aux fruits rouges- torta Pavlova sa crvenim voćem

Recette :

162 gr de blancs d’oeufs( 5blancs d’oeufs,

280 gr de sucre en poudre,

1 pincée de sel,

2 cas de jus de 🍋,

15 gr de maïzena

Pour la garniture :

3,1/2 bananes,

sauce caramel selon vos goûts – la recette c’est par ici : Caramel sauce – karamel sos

cacahuètes coupés, la quantité selon vos goûts

Il vous faudra encore :

400 gr de crème fleurette en poudre+ 350 ml de lait ou la crème chantilly montée.

Préparation : Mélanger le sucre et la maïzena. Mettre les blancs d’oeufs dans un saladier, ajouter le sel, monter les à la vitesse moyenne. Quand il commencent à mousser, ajouter progressivement le sucre / maïzena ( en trois fois), fouetter pendant 10-15 minutes . Verser la meringue sur le papier sulfurisé, avec l’aide d’une spatule ou une maryse , former un nid, enfourner dans un four préchauffé à 90° , 2h et 30 minutes. Laisser refroidir complètement. Monter la crème chantilly en ajoutant du lait, prélever un peu pour la déco du gâteau. Mettre dans une poche à douille( wilton glaçage ronde 2a) la crème montée, pocher la crème chantilly, répartir la sauce caramel les rondelles de bananes, les cacahuètes, continuer jusqu’à épuisement d’ingrédients. Extérieur de Pavlova décorer avec le reste de la crème chantilly

Auteur : Suncica Stanković

Banoffe Pavlovu sam pravila kao novogodišnju tortu i u tom stilu je i dekoracija i napokon danas dobih vremena da je objavim, što ne znači da je ne možete pripremiti bilo kojim povodom i za bilo koji praznik ili rođendan ili pak za jedan od sledećih vikenda . Jeste da je u pitanju torta koja je veoma kalorična sama po sebi , a tek još sa karamelom , prava bomba😘 Ali, možemo bar jednom u godini priuštiti sebi ovako jedno slatko zadovoljstvo, zar ne😘

Evo još jednog recepta za Pavlovu :

Gâteau Pavlova aux fruits rouges- torta Pavlova sa crvenim voćem

Recept:

162 gr belanaca ( 5 belanaca)
280 gr kristal šećera

Prstohvat soli
2 kašike soka od limuna
15 gr maïzena ( gustina)

Za garniranje:


3,1/2 banane ,

Kikiriki ( sitno seckan) količinu odredite po ukusu

karamel ( količinu takođe odredite po vašem ukusu) recept za sos karamel možete naći ovde: Caramel sauce – karamel sos

Trebaće vam još :

400 gr šlaga + 350 ml mleka


Priprema: u činiji pomešati šećeri maïzena, ( gustina), prosejati. U belanca dodati prstohvat soli i umutiti penasto ( srednja brzina miksera) Kada belanca budu potpuno penasto umućena počnite postepeno dodavati šećera ( iz tri puta), uz neprestano mućenje mikserom, pri kraju mućenja dodati svu količinu soka od limuna i nastaviti sa mućenjem. Mutiti još 10-15 minuta ( zavisi od jačine miksera). U svakom slučaju znaćete da su belanca dobro umućena kada žice miksera počnu otežano da se kreću po umućenim belancima . Sav umućeni šam staviti na pek papiru, praveći krug željene veličine, oblikovati Pavlovu pomoću špatule formirajimuci oblik gnezda. Peći u zagrejanoj rerni na 90° 2h i 30 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi .

Priprema šlaga:

Šlag umutiti mikserom uz postepeno dodavanje mleka ili vode .

Montaža Pavlove: Od ukupne količine upućenog šlaga odvojiti malo za dekoraciju Pavlove sa strane

Oštrim nožem pažljivo zaseći sredinu kruga Pavlove, manji deo (parčad) , da bi imalo više mesta za garniranje , staviti umućeni šlag u dresir vrećicu sa Wilton nastavkom, ( okrugli 2a), staviti šlag svuda u unutrašnjost Pavlove u krug, preliti karamel, kikiriki, staviti banane, opet preliti karamel i postupak ponoviti dok Pavlović ne garnirate. Ostatkom šlaga dekorišie spoljašnji deo Pavlove.

Laisser un commentaire

Site Web créé avec WordPress.com.

Retour en haut ↑